godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

De beste motorlift 2019

Om een ​​motor veilig uit de auto te verwijderen, moet u een geschikte motorlift gebruiken die het veel gemakkelijker en veiliger maakt. Automotoren kunnen meer dan 500 LBS wegen en zonder de juiste uitrusting zult u het relatief moeilijk vinden om de motor te verwijderen.

De beste motorlift is de met een gewicht van 4.000 LBS en een zware constructie.

Er zijn drie verschillende soorten motorliften voor het uittrekken van een motor en deze omvatten hydraulisch, elektrisch en ketting . Die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben, zoals gewichtscapaciteit, gebruiksgemak en betaalbaarheid.

The Best Tool Chest 2019 LEES De beste gereedschapskist 2019

Beste motorkraan

Motor hijstoestel Type Draagvermogen
hydraulisch 4.000 LBS
elektrisch 2.200 LBS
Keten 10.000 LBS
Keten 2.000 LBS
hydraulisch 4.000 LBS

Proberen om een ​​motor te verwijderen zonder een takel en het gebruik van sterke sleepriemen is mogelijk, maar niet alle stress en moeite waard. Het is een grote klus die moet worden bereikt met het oog op veiligheid en het gebruik van de juiste hulpmiddelen.

De keuze voor een hydraulische, elektrische of kettingtakel is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur . Allen zullen gemakkelijk helpen bij het verwijderen van een motor, maar een hydraulische of elektrische takel zal het veel gemakkelijker maken.

Zowel hydraulische als elektrische takels zijn redelijk duur maar een waardevolle investering. Kijk voor degenen met een beperkt budget naar de sterke kettingtakels die erg populair zijn. Hieronder staat een lijst met de beste motorliften voor het verwijderen van motoren uit auto's.

Dragway 2 ton opvouwbare hydraulische motortakel


Dragway Tools biedt verschillende motorliften in alle soorten en maten, maar de 2 Ton opvouwbare hydraulische takel is de beste motorlift voor het geld buiten hun bereik. Als een hydraulische motorkraan is het hefvermogen van 2 ton de limiet, maar het zal waarschijnlijk in staat zijn om meer op eigen risico te heffen.

Kenmerken van de Dragway Hydraulic Engine Hoist zijn onder meer:

 • Hydraulische takel
 • Gewichtscapaciteit van 4.000 LBS
 • Gebruikt 12 inch gesmede stalen ketting en haak
 • 6 x 3 inch stalen zwenkwielen voor beweging
 • Giekbereik van 102 inch
 • Gevouwen afmetingen van de kraan zijn 58 "x 37" x 22 "

In tegenstelling tot andere takels, is dit model specifiek ontworpen voor het heffen van motoren uit auto's en is het getest tegen alle scenario's. Andere takels zijn ontworpen voor allerlei toepassingen en zijn mogelijk niet zo eenvoudig te gebruiken voor de beoogde doeleinden.

De Dragway Tools-motorkraan is redelijk geprijsd in de markt voor hydraulische liften en in tegenstelling tot de concurrentie in deze prijsklasse, klapt hij neer. Dit betekent dat het kan worden opgeslagen onder geparkeerde auto's of in de hoek van de garage.

Vijf oceanen overhead elektrische motor takel


De Five Oceans elektrische motorlift is veruit de beste elektrische motorlift voor het geld met een totaal hefgewicht van 2.200 LBS. Het merendeel van de elektrische takels worstelt met het dragen van 500 LBS en niet 2.200 LBS zoals de Five Oceans.

Andere kenmerken van de Five Oceans Electric takel zijn:

 • Hefcapaciteit van 2.200 LBS met andere beschikbaar
 • Bevat een afstandsbediening voor het activeren van tillen
 • Ingangsvermogen van 1.250 watt
 • Produceert 1,8 pk voor het tillen
 • Hefhoogte van 38 voet
 • Eenvoudig te monteren op verschillende plaatsen in de garage

Omdat het een elektrische motorlift is, heeft u de extra bonus dat u een afstandsbediening voor het hefmechanisme gebruikt. Dit is perfect voor het tegelijkertijd optillen en geleiden van de motor uit de auto zonder dat een tweede persoon nodig is voor de verwijdering.

Voor gemoedsrust wordt deze motorlift geleverd met een garantie van 2 jaar en levens>garantie, ondersteuning en tal van normen waaraan deze takel voldoet , kunt u er echter zeker van zijn dat het vele jaren zal werken.

Torin TR9020 kettingtakel


De Troin TR9020 is een premium kettingtakel met verschillende gewichtslimieten beschikbaar, afhankelijk van uw budget. De beschikbare gewichtscapaciteiten omvatten 1, 2, 3 en 5 ton , wat een grote variatie is die u kunt kiezen op basis van uw vereisten.

Andere kenmerken van het Torin TR9020 kettingblok zijn:

 • Gears delen delen
 • Gesmede zwenkhaak en vergrendelingen
 • Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren
 • Gesmeerd vanuit de fabriek
 • Gemakkelijk opgeslagen wanneer niet in gebruik

Torin is een gerenommeerd merk voor garagegereedschap en uitrusting en de TR9020 is de beste motorkettingtakel die beschikbaar is en biedt u de komende jaren een eenvoudige oplossing. Als u te maken hebt met grote motoren of andere toepassingen, is de verscheidenheid aan gewichtscapaciteiten een geweldige optie om te hebben.

Black Bull CHOI1 motorketelketting


Een kettingtakel is de goedkoopste kraan / takel die u kunt gebruiken om een ​​motor uit een auto te verwijderen. Het is een ouderwets en eenvoudig ontwerpmechanisme dat een goedkope maar efficiënte manier biedt om de meeste motoren te verwijderen.

Kenmerken van de Black Bull CHOI1 kettingtakel zijn:

 • 1 ton gewichtscapaciteit
 • 1/4 inch dikke stalen kettingen
 • Mechanische leidingbreuk
 • Liften tot 8 voet
 • Zwaar uitgevoerde constructie

We raden aan om deze kettingtakel te bevestigen aan een veilig plafond of plafondbalk die het gewicht aankan. De stalen kettingen zijn 1/4 inch dik en zorgen voor een duurzame onderhoudsvrije methode voor het tillen van zware objecten. Over het algemeen biedt de Black Bull CHOI1 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is gebouwd om >

Strongway hydraulisch motortakel met last leveller


Als u op zoek bent naar de ultieme motorkraan voor het gemakkelijk verwijderen van een motor, is de Strongway de beste oplossing. Dit pakket is niet alleen een hydraulisch hijstoestel, het heeft ook een last leveller die het verwijderen van een motor nog eenvoudiger maakt.

Kenmerken van de Strongway Hydraulic Engine Hoist zijn onder meer:

 • Gewichtscapaciteit van 2 ton
 • Bevat een laad leveler
 • Volledig verstelbare giek
 • 6 rollende 3 1/2 inch massief stalen wielen
 • Zware stalen constructie
 • Gecoat in duurzame verf om roest te voorkomen

Met een gewicht van 2 ton kan de Strongway hydraulische kraan motoren en andere zware lasten met gemak neerlaten of verwijderen. De werkmaat is een vrij grote spreiding van 64 x 39 x 51 inch, maar als u hem wilt opbergen, kan de takel worden ingeklapt tot 28 x 29 x 60 inch. Over het algemeen is het een uitstekende motorlift die is gebouwd voor maximale duurzaamheid en gebruiksgemak.

Aankoopgids motorhijstoestellen

Als het gaat om het gebruik van een takel om een ​​motor te verwijderen, zijn er verschillende soorten takels om uit te kiezen. Deze omvatten een hydraulische, elektrische en kettingtakel waarbij elk zijn eigen voor- en nadelen heeft. Tenzij u een professionele monteur bent, wordt deze mogelijk niet zo vaak gebruikt en investeert u daarom mogelijk in een betaalbare motorlift, die er veel zijn. Er zijn echter veel uitstekende motorliften die het verwijderen van de motor veel eenvoudiger kunnen maken.

Wat zijn de verschillende soorten motorkranen?

Zoals gezegd zijn er drie verschillende motortakels die hydraulische, elektrische en kettingtakels zijn. De meest populaire is de hydraulische ketting voor het verwijderen van motoren, maar natuurlijk kunt u met deze takels allerlei zware voorwerpen tillen.

Hydraulische takel

Met behulp van hydraulische cilinders trekt de vloeistof eenvoudig het zware object met behulp van hydraulische basiseigenschappen. Vergelijkbaar met hoe remmen in een auto werken, met behulp van de vloeibare kracht om de auto te stoppen. De toename van de hydraulische vloeistofdruk in de cilinder geeft de takel het vermogen om op te tillen.

De hydraulische lift is de meest efficiënte manier om een ​​motor uit een auto te verwijderen en kan in de meeste gevallen tot 5 ton hijsen.

Elektrische takel

Een elektrische takel kan niet zoveel heffen als een hydraulische takel, maar het is veel eenvoudiger in gebruik. De meeste elektrische takels worden geleverd met een afstandsbediening waarmee u het trekken kunt regelen. Dit is geweldig als u de enige bent die de motor uit de auto haalt. U kunt de motor geleiden en tegelijkertijd de afstandsbediening gebruiken.

Elektrische takels zijn geweldig voor het heffen van kleinere motoren, omdat deze meestal slechts 300 tot 500 kg aan gewicht kan dragen bij een duwtje.

Kettingtakel

Het meest eenvoudige ontwerp bestaande uit een as, tandwiel en tandwiel om zware objecten te tillen. In ruil voor handmatig en >

Middelhoge kettingtakels kunnen gemakkelijk 2 ton heffen en als u uw budget verder verhoogt, kunnen ze meer dan 5 ton heffen. Ze zijn perfect voor het heffen van motoren uit auto's (zoals mijn motor verwijderen op de foto's) en hebben vrijwel geen onderhoud nodig.

Hoe een motor uit een auto te verwijderen

Een motor uit een auto verwijderen is niet zo eenvoudig als een haak aansluiten en eruit trekken. Voordat u bij dat deel komt, is voorbereiding vereist, zodat alles volgens planning verloopt zonder rommel of schade.

We adviseren uit voorzorg de batterij los te koppelen en de motorkap te verwijderen, zodat er meer ruimte is om mee te werken. Het helpt ook om heldere LED-garagelichten te hebben zodat u elke moer en bout kunt zien, evenals de takel die correct is aangesloten.

Eenmaal voltooid, kunt u een stapsgewijze handleiding hieronder volgen:

 1. Lege vloeistoffen uit de motor . Alsof je de olie ververst, begin dan met het verwijderen van de olie en verwijder daarna de koelvloeistof via de radiatorpauw. Denk eraan dat er nog steeds koelvloeistof uit de s>
 2. Koppel de koelvloeistofleidingen los . De s>
 3. Ontkoppel de uitlaat en de inlaat . De inlaat wordt verbonden van het luchtfilter naar het gasklephuis. Verwijder de bouten aan de onderkant van het uitlaatspruitstuk om de uitlaat te verwijderen.
 4. Verwijder verbonden bedrading . De leeftijd van uw auto bepaalt hoeveel bedrading er zal zijn. Verwijder alle bedrading die u kunt zien verbonden met de motor.
 5. Trek de transmissie en de motor uit elkaar . Plaats een vloerkrik onder de transmissie en begin vervolgens de bouten los te draaien die het belhuis van de transmissie in de motor passeren. Houd er rekening mee dat de transmissie valt zodra de bouten zijn verwijderd en de krik het gewicht kan dragen.
 6. Koppel de motorsteunen los . Gebruik een sleutel om de bout te verwijderen waarmee de steun aan de motor is bevestigd.
 7. Sluit de ketting aan op het montagegebied . Het moet vrij duidelijk zijn waar de ketting moet worden doorgelust, maar als dit niet het geval is, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van uw auto.
 8. Hef de motor met kraan / takel op . Het wordt aangeraden om een ​​extra paar handen voor dit onderdeel te hebben. Laat één persoon de motor >

Het verwijderen van een motor uit de auto is niet het moeilijkste ter wereld. Dat gezegd hebbende, het is veel gemakkelijker om een ​​motor uit een oudere auto te verwijderen dan moderne auto's. Een advies , als u de motor vervangt, wees extra voorzichtig met de brandstofleidingen en elektrische kabels. Deze kunnen bros zijn en gemakkelijk breken, wat moeilijk te diagnosticeren is wanneer uw nieuwe motor niet start.

Draagbaarheid van de motorlift

Wanneer u een motor uit een voertuig verwijdert, zult u deze waarschijnlijk moeten verplaatsen. Je zou de motor op sommige zware autopoppetjes kunnen plaatsen, maar een takel met wielen kan een enorm verschil maken. We hebben bijvoorbeeld on>

Motor verwijderen zonder kraan

Het is mogelijk om een ​​motor te verwijderen zonder takel of kraan . Het gaat erom de auto via assteunen hoog in de lucht te krijgen, waardoor u een idee krijgt waar dit naartoe gaat. Nadat u de bovenstaande gids hebt losgekoppeld, moet u de krik onder de oliecarter plaatsen .

Mogelijk moet u de hoogte van de krik vergroten met een vlezige blank hout om de oliepan te bereiken (terwijl u op de as staat). U moet de oliecarter opkrikken tot de motor niet meer op de steunen staat. Op dit punt kunt u de steunen losmaken.

Als u een volledig functionerende autolift met twee of vier stijlen bezit , is het misschien gemakkelijker om de motor op de lift te vervangen dan met assteunen en een krik met lage instap .

U kunt nu de krik >

Gevolgtrekking

Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden, kunt u besluiten om twee verschillende soorten motorliften te kopen. Als u bijvoorbeeld een garage hebt, kunt u ervoor kiezen om een ​​kettingtakel te gebruiken. Misschien wilt u echter een motor verwijderen uit een auto die zich niet in een garage bevindt en dit is waar de alternatieven zoals de Dragway-takel de beste optie zijn.

In dit artikel hebben we elk type motorlift behandeld en afhankelijk van uw budget kunt u verschillende extra's toevoegen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *