godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

De beste roestpreventie 2019

Roestwering van uw auto is essentieel om ervoor te zorgen dat deze tijdens het winterseizoen wordt beschermd met al het zout en andere schadelijke elementen op de weg. Roestwerende spray of verf is de beste methode voor bescherming en is zeer eenvoudig aan te brengen.

De beste roestwerende verf voor auto's is de antiroestverf, die een sterke, zware bescherming biedt tegen het binnendringen van roest.

Moderne auto's zijn minder vatbaar voor roest vanwege hun leeftijd en technologische vooruitgang in verven met gegalvaniseerde carrosserie die maximale roestpreventie biedt. Overuren zullen echter verschijnen op elke auto die dagelijks op zoute wegen wordt gebruikt.

How to Remove and Treat Car Rust LEES Hoe auto roest te verwijderen en te behandelen

Beste roestwerende spray en verf

Roestpreventie Type kleuren
Verf 4
Verf 10
verstuiven 2
verstuiven 30
verstuiven 2

Veel voorkomende plekken voor auto's om te roesten zijn vleugels, achterste bogen, voorste volant, in de buurt van koplampen, dorpels, vloerpannen, achterklep / kofferdeksel, subframe, krikpunten en meer. Door ervoor te zorgen dat deze gebieden bedekt zijn met roestwerende spray zal de levensduur verbeteren.

Voordat u roestwerende verf of spray aanbrengt, moet u vooraf roest verwijderen . De beste methode om roest aan de onderkant van de auto te verwijderen, is door een draadborstel op een boor te gebruiken. Hiermee verwijdert u alle losse roest, wat betekent dat u kunt beginnen met overschilderen met roestwerende verf.

Het verwijderen en aanbrengen van roestwerende verf op uw auto is niet een bijzonder mooie taak, maar het is het waard om te doen. Het zorgt ervoor dat roest zich niet verspreidt en verlengt de levensduur van uw auto. Hieronder vindt u een lijst met de beste roestwerende sprays en verven die roest aanpakken en ervoor zorgen dat het beschermd is tegen zout en andere elementen.

POR-15 45404 Roestwerende verf


POR 15 staat voor "Paint Over Rust" en het is een van de sterkste roestwerende verven die je kunt kopen. Het merk geeft ook aan dat u zelfs geen roest hoeft te verwijderen voordat u de formule toepast, maar we raden u aan dit te doen voor het beste resultaat.

Kenmerken van de POR-15 Rust Preventive Paint zijn onder meer:

 • Dichtingen roest permanent
 • Loodvrije formule
 • Beschermt tegen verdere blootstelling aan vocht
 • Niet versplinterend en zeer flexibel
 • Verkrijgbaar in 1 pint, 1 gallon of 1 liter flessen
 • Keuze uit kleuren (helder, grijs, zilver of glanzend zwart)

Dit product wordt niet gespoten of opgewarmd, het is zo eenvoudig als de kwast in de pot dompelen en op het werkoppervlak aanbrengen. Het creëert een luchtdichte afdichting, roestvrije barrière waardoor er geen roest meer kan doordringen. Qua afwerking biedt het een niet-poreuze coating die niet zal schilferen, barsten of afschilferen.

Over het algemeen is de POR-15-formule de beste roestwerende verf en biedt deze een zware coating die uw auto beschermt tegen alle schadelijke elementen. Wanneer u dit product aanbrengt, raden we ten zeerste aan om goedkope penselen te kopen, omdat deze onbruikbaar zijn zodra POR-15 op de borstelharen droogt. We gebruiken dit product in onze koopgids hieronder als u wilt zien hoe het wordt toegepast.

KBS Coatings 4401 Roestafdichting


Rust Seal van KBS Coatings is een roestwerende verf die corrosie permanent afdicht en kan worden gebruikt in de auto-, scheepvaart- of industriële industrie. Het lijkt erg op de POR-15 hierboven, maar heeft veel meer kleuren om uit te kiezen.

Kenmerken van de KBS Coatings 4401 Rust Seal zijn onder meer:

 • Beschikbaar in 10 verschillende kleuropties
 • 1 gallon, 5 gallon, 1 pint, 1 liter, 8 ounces flesgroottes
 • Bestand tegen scheuren, chips of krassen
 • Vergrendelt water en lucht
 • Bestand tegen temperaturen tot 600 graden

Er is geen andere roestwerende verf op de markt die zoveel kleuropties biedt als de Rust Seal van KBS Coatings. Dit betekent dat u een reeks verschillende auto-onderdelen kunt schilderen, zoals voering voor vrachtwagens , delen van het chassis en meer.

Over het algemeen is het een van de beste auto-roestbestendig die een duurzame beschermlaag biedt over blootgestelde gebieden die last hebben van corrosie. POR-15 is misschien superieur, maar de Rust Seal van KBS Coatings biedt meer waar voor uw geld en veel meer kleuropties om het interieur van uw auto te matchen.

Waxoyl roestremmende spray


Waxoyl van Hammerite is een roestwerende spray die verkrijgbaar is in een heldere of zwarte formule. In tegenstelling tot het POR-15 alternatief hierboven, moet deze formule worden opgewarmd om de roestremmende moleculen te 'wekken' en gemakkelijker te spuiten.

Kenmerken van de Waxoyl Rust Inhibitor Spray zijn onder meer :

 • Beschikbaar als een blanke of zwarte jas
 • Weerbestendige waxcoating
 • Snijdt door olie, vet en vuil
 • Spuit gemakkelijk tussen kleine openingen
 • Verkrijgbaar in flessen van 1 of 5 liter

Correcte toepassing van Waxoyl biedt uitstekende roestbestendigheid, zoals hieronder getoond bij gebruik. De voordelen van het roestwerend maken van een onderwagen van een auto zijn eindeloos en Waxoyl kan alle gebieden bereiken die met een kwast niet kunnen .

Over het algemeen is het de beste roestwerende spray die roest effectief aanpakt en beschermt tegen schadelijke elementen zoals zout op de weg.

Rust-Oleum stopt roestwerende verf


De Rust-Oleum is een van de meest populaire soorten roestwerende spray vanwege de lage kosten en superieure dekking van de spuitbus. Het biedt ook meer dan 30 verschillende kleurenopties voor degenen die bepaalde kleuren op hun onderkant prefereren.

In termen van de kenmerken van de Rust-Oleum- formule omvatten ze:

 • Weer- en corrosiebestendige coating
 • Op olie gebaseerde formule
 • Droog om aan te raken in 2 tot 4 uur
 • Bedek tot 15 vierkante voet
 • Eenvoudig aan te brengen via aerosol
 • Chip bestendig
 • VOS-conform

Over het algemeen is het een goedkope oplossing om te voorkomen dat roest zich op uw auto verspreidt . Omdat het een spuitbus is, is het niet nodig om penselen of een spuitbus te kopen, het is zo eenvoudig als het in het roestige werkgebied te spuiten.

3M 03584 Rubberen onderlaag


3M is een enorm merk in verschillende industrieën en deze roestwerende coating is ideaal voor de onderkant. Het kan worden gekocht als een rubberen of niet-rubberen formule, maar voor maximale bescherming raden we de rubberen formule aan.

In termen van de kenmerken van de 3M 03584 Undercoating omvatten deze:

 • Geen runformule voor schone applicatie
 • Extra geluiddempende eigenschappen
 • Op asfalt gebaseerd product
 • Getextureerde afwerking
 • Bestand tegen afbrokkeling, slijtage en krassen

Over het algemeen is het de beste onderlaag voor auto's die beschermt tegen roest en zorgt voor een matte textuurafwerking. Het enige nadeel is dat u meerdere blikken nodig hebt om de taak te voltooien en dit kan vrij duur zijn in vergelijking met de alternatieven.

Koopgids voor roestpreventie

Of u nu een klassieke auto of een klopperauto bezit, roest kan een groot probleem zijn . De onderkant van uw auto is waar het grootste deel van de roest zal optreden en u kunt auto's hebben die er als een carrosserie verstandig uitzien, maar gaten in de vloer kunnen hebben.

Vanuit het oogpunt van een klassieke auto, wilt u ervoor zorgen dat alles wordt beschermd om de doorverkoopwaarde te verhogen . Degenen die met gemiddelde of gemiddelde dagauto's rijden, willen ervoor zorgen dat roest zich niet verspreidt en dat ze de auto zo >

Over het algemeen wordt roest bij auto's veroorzaakt doordat metaal wordt blootgesteld aan ijzer, zuurstof of water, waarbij de reactie het metaal oxideert . Dit proces kan worden veroorzaakt door het volgende:

 • Modder opbouwen op ontoegankelijke plaatsen zoals een wielkastlippen
 • Stone chips of kleine beschadigingen
 • In de winter regelmatig rijden op zoute wegen
 • Wonen aan zee (veel vocht en zout)
 • Geblokkeerde auto-aftapgaten

Roestwerende spray of verf?

In dit artikel hebben we een lijst met roestwerende sprays en verven genoemd. Dit komt omdat ze allebei verschillende voordelen bieden. Het gebruik van een roestwerende verf zorgt bijvoorbeeld voor een duurzamere beschermlaag en is over het algemeen zwaarder. Met behulp van een roestwerende spray kunt u echter op plaatsen spuiten waar een kwast niet kan komen en een groter gebied veel sneller spuiten.

Wanneer u auto-roestwering uitvoert op auto's, raden we u aan verf te gebruiken op de zwaarst getroffen gebieden en daarna het hele gebied te spuiten voor volledige bescherming. We bespreken dit is meer detail hieronder.

Toepassing van roestwerend

Wanneer u uw roestwerende verf of spray heeft gekocht, bent u nu klaar om te beginnen met het roestwerend maken van uw auto. Voordat u echter begint met het aanbrengen van verf of spray, moet u het oppervlak van tevoren verwijderen. We raden u aan een hogedrukreiniger te gebruiken om hardnekkig vuil op de onderkant te verwijderen. U kunt vervolgens een opzetborstel gebruiken om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen en eventuele aanwezige corrosie te verwijderen. Hoewel sommige verven zeggen dat je over roest kunt schilderen, is het de moeite waard om het te verwijderen voor het best mogelijke resultaat.

Het is van vitaal be>beste roestomvormers die zich binden met roest en een polymeerverbinding vormen. Eenmaal voltooid, bent u klaar om te beginnen met roestwering.

Persoonlijk is het gebruik van een mengsel van zowel een verf als een spray zoals POR-15 en Waxoyl de beste route en zoals je hieronder kunt zien, hebben we de zilveren POR-15 op de ergste roestgebieden gebruikt om mee te beginnen.

Zodra dat is opgedroogd, spuit je de spray van je keuze eenvoudig op de onderkant van de auto (zie hoofdartikelfoto). Let op dat u geen be>

Deze methode van roestpreventie is door de jaren heen zeer succesvol gebleken met verschillende van mijn persoonlijke auto's. Regelmatig herhalen van dit proces van auto-roestwering door de jaren heen zal ervoor zorgen dat uw auto geen slechte corrosie ondervindt die zijn wederverkoopwaarde zal beïnvloeden. Het is een rommelig proces, maar het is de moeite waard om het te doen omdat roest die niet wordt behandeld zijn tol eist op uw voertuig.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van de automatische roestwering die u gebruikt, is cruciaal voor de effectiviteit. Als het niet weerbestendig, chip- en krasbestendig is , zal het niet erg duurzaam zijn, gezien het feit dat het op de onderkant van de auto wordt aangebracht.

Het gebruik van een roestwerende verf in plaats van een spray is meestal een duurzamere methode. Het kan echter meer tijdrovend zijn om toe te passen in grote werkgebieden en u zult niet in staat zijn om in alle kleine gaten te komen. Breng daarom verf aan op de plekken die het meest door corrosie worden aangetast en gebruik vervolgens spray voor overal elders.

Corrosie voorkomen?

Strooizout is een van de be> en het is meestal tijdens het winterseizoen. Voor degenen met slechts één voertuig om te rijden, is het onvermijdelijk om in de winter met zout over de weg te rijden.

Voor die wintermaanden is het van vitaal be>speciale aandacht besteedt aan de onderkant en alle vier de bogen overmatig wast. Zorg er bij het aanleggen van zoute en vuile wegen voor dat alle afvoergaten vrij zijn en er water doorheen kan stromen.

Stone chips en schade door het rijden is ook moeilijk te vermijden in het dagelijkse rijden. Het gebruik van de juiste beschermende autowas voor uw lakwerk is een uitstekende bron voor het voorkomen van steenslag en het afstoten van straatvuil door de carrosserie van uw auto.

De beste tactiek om roest op uw auto te voorkomen, is echter door roestwerende producten aan te brengen zoals hierboven wordt aanbevolen. Dit voorkomt dat het metaal van de auto in contact komt met vuil of water dat het roestproces veroorzaakt.

Gevolgtrekking

Gelukkig komt roest van auto's veel minder vaak voor dan in de jaren 80, waarbij sommige auto's na een paar jaar uit de fabriek begonnen te roesten. Voor degenen die klassiekers en over het algemeen oudere auto's op de weg houden, is het beschermen van de onderkant van cruciaal be>

Al onze aanbevelingen doen geweldig werk bij het voorkomen van roest en we raden ten zeerste aan zowel een verf als een spray te gebruiken voor maximale bescherming.

Hoe denk jij erover?

 1. Waxoyl, hoewel een goed product niet beschikbaar is in de VS. Ik heb ontdekt dat het beste product met de meest actieve roestpreventie en eenvoudige toepassing die hier beschikbaar is, Noxudol is, beschikbaar op Amazon, redelijk geprijsd en vrij effectief op alle delen van de auto, van binnenste spatborden en in de rockers tot onderwagen, niet te rommelig en het heeft geen invloed op rubberen componenten zoals sommige anderen dat doen. Vier jaar later en geen roest onder mijn ploegwagen. Noxudol 750 voor carrosserie- en caviteitswas en Noxudol 900 voor onderstel. Goed spul

 2. hoe zit het met lps 3 olie en dinetrl olie toegepast op schoon metaal, de olie droogt hard waardoor een barrière tegen de elementen lijkt alsof het in alle knooks en gaten kan komen,

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *