godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

De beste luchtfilters voor auto's 2019

Het gebrek aan lucht die naar de motor stroomt, kan slechte prestaties veroorzaken en het vervangen van uw autoluchtfilter kan eventueel verloren vermogen herstellen . Uw auto heeft schone lucht nodig om het verbrandingsproces van de motor te voltooien.

De beste autoluchtfilter is de , die is ontworpen om het vermogen en de versnelling te verhogen.

Wanneer u uw luchtfilter vervangt, merkt u een grote verscheidenheid aan vuil op van stof, insecten, pollen en meer. Naarmate het filter ouder wordt en meer vuil verzamelt, vermindert de luchtstroom naar de motor en gaat de motor slecht lopen.

The Best Fuel Injector Cleaner 2019 LEES De beste brandstofinjectorreiniger 2019

Beste luchtfilter voor auto's

Auto luchtfilter Materiaal Vervanging
Katoen 50.000 mijlen
Papier 12.000 mijlen
Olie 12.000 mijlen
Papier 15.000 mijlen
Papier 12.000 mijlen

Gezien hoe goedkoop en gemakkelijk de meeste luchtfilters te installeren zijn, is het gek dat veel autobezitters ze niet regelmatig veranderen . De hoeveelheid voordelen van een eenvoudige vervanging van het luchtfilter maakt het de moeite waard om de hele dag te vervangen.

Bij het vervangen van uw autoluchtfilter is het ook be>cabineluchtfilter vervangt dat de lucht filtert die uit de ventilatieopeningen komt. Dit filter wordt soms soms nooit vervangen, maar na het schakelen kunt u het verschil vrijwel onmiddellijk voelen.

Niet alle luchtfilters passen op uw specifieke voertuig, dus het is be>beste autoluchtfilters die de prestaties verbeteren en voldoende luchtstroom naar de motor mogelijk maken.

K Hoogwaardig vervangend luchtfilter


K is een van de grootste merken in deze branche met een assortiment beschikbaar van OEM-vervangingen tot op prestaties gebaseerde filters . Voor degenen die zich afvragen hoe u betere prestaties krijgt in vergelijking met een standaardfilter, is het aan de materialen te danken.

Dit K luchtfilter maakt gebruik van high flow katoen dat tot 50% meer luchtstroom mogelijk maakt dan de traditionele, wat geweldig is voor de prestaties. Een ander voordeel van de katoenen constructie is dat deze vrij eenvoudig kan worden gereinigd en opnieuw gebruikt.

K beweert dat dit high flow luchtfilter ongeveer 50.000 mijl zal duren en wordt geleverd met een beperkte garantie van 10 jaar / miljoen mijl. Daarom, hoewel het duurder is, betaalt het zichzelf op de >

Als u van plan bent uw voertuig af te stemmen, raden veel bedrijven en flashprogrammeurs voor het afstemmen aan om een ​​K luchtfilter te installeren om rekening te houden met de extra luchtstroom bij het afstemmen van uw voertuig.

Over het algemeen is het K Performance-luchtfilter het beste autoluchtfilter dat u kunt kopen en er is een assortiment beschikbaar voor alle voertuigen. Ze zijn ontworpen om een ​​straight-swap te zijn met OEM-onderdelen om het vervangen te vergemakkelijken.

FRAM Extra Guard Rigid Panel Luchtfilter


Fram is een ander gerenommeerd merk luchtfilter, maar in plaats van zich te concentreren op prestaties, bieden ze de ultieme motorbescherming. Fram beweert dat dit filter tweemaal de motorbescherming biedt ten opzichte van het standaard luchtfilter dat in uw auto is geïnstalleerd.

Vergeleken met het K luchtfilter is het veel goedkoper, maar het moet elke 12.000 mijl worden vervangen om de beste resultaten te bereiken.

Fram produceert een breed scala aan filters voor de meeste voertuigen, maar zoek wel naar uw specifieke voertuig. Over het algemeen is het de beste autoluchtfilter voor het geld en is het een directe ruil met uw huidige OEM-filter.

FRAM Tough Guard-luchtfilter


Voor degenen die in stoffige gebieden rijden of veel off-road rijden , is het be>

Net als bij het Extra Guard-alternatief van Fram, moet dit filter ook elke 12.000 mijl worden vervangen om maximale prestaties te behouden.

Over het algemeen is dit het beste olieluchtfilter voor diegenen die in stoffige gebieden reizen en extra motorbescherming nodig hebben tegen de luchtinlaat. Zelfs met de extra motorbescherming is het nog steeds redelijk goedkoop, maar het is een filter van hoge kwaliteit.

Mann Filter C Luchtfilter


Mann Filter is een merk dat je in veel Duitse voertuigen (BMW, Volkswagen, Audi en Mercedes) tegenkomt en is een redelijk geprijsde vervanging. De dealers zullen dit luchtfilter gebruiken, maar brengen u veel meer in rekening dan wanneer u het zou kopen en vervangen.

Het is gemaakt van premium reliëfpapier voor uitstekende plooistabiliteit en vermindert het inlaatgeluid , wat gebruikelijker zou zijn bij een K luchtfilteropstelling. Hoewel veel autoliefhebbers dergelijke inlaatgeluiden wenselijk vinden.

Het wordt aanbevolen om het Mann-filter om de 15.000 km te vervangen, wat ongeveer het gemiddelde is. Net als bij het Fram-alternatief, biedt Mann een luchtfilter voor bijna elke auto. Zorg er daarom voor dat u naar uw auto zoekt om het juiste filter te krijgen.

EPAuto GP997 Motorluchtfilter


Voor degenen die op zoek zijn naar een goedkoop luchtfilter voor hun auto, zijn er tal van betaalbare opties om uit te kiezen. Een dergelijke optie is de EPAuto die de motorprestaties helpt verbeteren, het brandstofverbruik verbetert, beschermt tegen vuil en een eenvoudige ruil is.

EPAuto stelt dat je dit filter elke 12.000 mijl moet vervangen , wat voor zo'n goedkope motorluchtfilter redelijk goed is.

Over het algemeen is het een goedkope autoluchtfilter die een directe vervangingsruil is met uw huidige OEM-filter. Het gaat geen prijzen winnen, maar wat betreft waar voor uw geld gaat, het is zeker een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Koopgids auto-luchtfilter

Het verbrandingsproces is een mengsel van lucht, brandstof en een vonk die wordt geproduceerd door de bougie. De lucht die de motor bereikt voor een efficiënte werking van de motor moet echter schoon zijn, en dit is waar het luchtfilter van be>

Lucht moet schoon zijn, vrij van pollen, stofdeeltjes, zout en vogelveren om schade aan motoronderdelen zoals de cilinderwanden, zuigerveren, kleppen en klepzittingen te voorkomen die duur zijn om te vervangen. Bovendien zorgt het luchtfilter ervoor dat optimale motorprestaties worden bereikt door voldoende luchtstroom naar de motor te garanderen, waardoor de prestaties, het brandstofverbruik en het verhoogde voertuigvermogen worden verbeterd.

De meeste moderne luchtfilters zijn rechthoekig vervaardigd van papierachtig materiaal gevouwen in een accordeonvorm en gemaakt van poreus materiaal. Oudere automodellen die carburateurs gebruikten, hebben echter luchtfilters die donutvormig zijn. Het upgraden van uw huidige luchtfilter in uw auto kan de volgende voordelen opleveren:

Verbeterde prestaties en brandstofefficiëntie

Luchtfilters worden vuil na continu gebruik van het voertuig tot het punt verstopt en vuil wordt. Wanneer dit gebeurt, krijgt de motor geen kwaliteitslucht en in grote hoeveelheden om de soepele werking van de motor te garanderen, waardoor de motor meer brandstof nodig heeft om hetzelfde vermogen te produceren.

Om dit te voorkomen, is het daarom raadzaam om een ​​filter voor schone lucht te gebruiken om de motorprestaties te verbeteren en sommige onderzoeken tonen aan dat de brandstofefficiëntie met veertien procent verbetert.

>

Vaak krijgen de luchtfilters, stofdeeltjes, pollen en andere verontreinigingen geen toegang tot de interne delen van de motor, wat na verloop van tijd tot ernstige schade kan leiden. Daarom is het gebruik van luchtfilters een goedkoop alternatief voor het verlengen van de levensduur van de motor dan meer geld uitgeven aan het aanschaffen van een nieuwe motor.

Verminderde auto-uitstoot

Vermindering van de luchtstroom heeft ook invloed op de emissies die een auto in de atmosfeer uitstoot, waardoor schadelijke stoffen in ons milieu vrijkomen. Daarom speelt men met behulp van een filter voor schone lucht een rol bij het behoud van het milieu.

Geeft aan dat het motorluchtfilter moet worden vervangen

Motorluchtfilters moeten worden vervangen voor elke 12.000 km afgelegd, of na 12 maanden, afhankelijk van welke van beide het eerst komt. Het is vooral cruciaal voor mensen die op stoffige plaatsen wonen. Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, raken ze na verloop van tijd vol puin. Sommige van de waarschuwingssignalen die het luchtfilter tonen, moeten worden vervangen:

Luchtfilter uiterlijk

Als u weet of het luchtfilter werkt, moet het worden gevuld met vuil. De essentiële kwestie is echter te weten of het stof te veel is of op toelaatbare niveaus die niet hoeven te worden gewijzigd. Om dit te begrijpen, is een van de beste strategieën om het luchtfilter tegen het licht te houden en als licht erin slaagt te passeren, kan ook lucht erdoorheen gaan.

Lager brandstofverbruik

Het gebrek aan schone lucht in grote hoeveelheden heeft tot gevolg dat de motor moeite heeft om te leveren, omdat de lucht / brandstofverhouding niet het niveau heeft dat de motor vereist. Daarom moet de bestuurder, om meer vermogen te krijgen, de motor harder duwen om meer energie te produceren. Het resulteert in een hoger brandstofverbruik door het voertuig, wat resulteert in een lager brandstofverbruik.

Uitlaat die zwarte rook produceert

Als een luchtfilter vuil is, vermindert dit de hoeveelheid lucht die betrokken is bij het verbrandingsproces in de motor. Dientengevolge is meer brandstof nodig, waardoor roetachtige afzettingen uit het voertuig worden afgevoerd via het uitlaatsysteem.

Ruw geluid door de motor

Ophoping van roet rond de bougie leidt tot storingen in de motor. Het wordt gekenmerkt door de motor die tijdens het rijden slijpgeluiden produceert, alsof het misleidend is.

Stappen voor het vervangen van het luchtfilter

Als het erop aankomt het luchtfilter van uw auto daadwerkelijk te vervangen, is dit een relatief eenvoudige taak. Hieronder vindt u een handleiding voor het vervangen van een autoluchtfilter, maar natuurlijk is elke auto anders en zal deze niet voor alle auto's hetzelfde zijn.

Het juiste luchtfilter kopen

De meeste luchtfilterprijzen variëren van tien dollar tot dertien dollar, afhankelijk van het model van de auto. Het kennen van het luchtfilter dat nodig is voor de auto is een eenvoudig proces, hetzij door de gebruikershandleiding te controleren of de online zoekopdracht naar uw voertuig te filteren.

Open de kap en zoek de filterbox

De filterbox is gemakkelijk te openen en is geenszins een ingewikkeld proces. Het gaat om het losmaken van de metalen clips die de doos op zijn plaats houden, en nadat u dat met succes hebt gedaan, het vuile filter verwijderen en inspecteren. Het wordt gedaan door in de plooien te kijken, en als de aanwezigheid van veel stofdeeltjes veel is, is een nieuw luchtfilter nodig.

Installeer een nieuw luchtfilter

Plaats het nieuwe luchtfilter in de filterbox en zorg ervoor dat deze perfect in de box past. Sluit vervolgens het deksel van de doos en draai de clips stevig vast. Deze vervanging van het luchtfilter duurt ongeveer een minuut.

Onderhoud van cabineluchtfilters

Hoewel de meeste mensen de luchtfilters vervangen, overwegen maar weinigen de luchtfilters in de cabine te vervangen. Dit is ironisch, gezien het feit dat iemand stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat de motor schone lucht heeft en niet hetzelfde doet met de lucht die hij inademt, waarbij de stofdeeltjes en pollen via het HVAC-systeem binnenkomen.

De frequentie waarmee het interieurfilter wordt vervangen, is afhankelijk van de rijomgeving, waarbij stoffige plaatsen vaker moeten worden vervangen. Over het algemeen moeten de filters echter worden vervangen na elke 15.000 tot 25.000 km. Bovendien zou het bestaan ​​van luchtweginfecties ook een reden moeten zijn om de cabineluchtfilters te vervangen en de luchtkwaliteit in de auto te verbeteren.

Indicatoren Kabinefilters moeten worden vervangen

Duidelijke indicatie filter moet worden vervangen is verminderde luchtstroom wanneer de A / C wordt gebruikt. Verder zijn walgelijke geuren die door het systeem komen bij gebruik van de A / C een ander teken dat de cabinefilters moeten worden vervangen. Tot slot, alleen al door de cabinefilters kijken door licht en niet kunnen zien door de opeenhoping van insecten, bladeren, stof en vuil is een indicatie dat het filter niet goed is.

Locatie van het interieurfilter

De positie van het interieurfilter varieert van het ene automodel tot het andere. De meeste voertuigen bevinden zich achter het dashboardkastje dat gemakkelijk toegankelijk is, terwijl andere vervanging lastiger kan zijn. Het tegelijkertijd vervangen van de cabineluchtfilters en het motorluchtfilter zou ideaal zijn wanneer het voertuig voor onderhoud wordt aangeboden.

Gevolgtrekking

Het vervangen van het luchtfilter van uw auto is een relatief eenvoudige taak en u hoeft in de meeste gevallen zelfs uw handen niet vuil te maken. De meeste luchtfilters moeten worden vervangen tussen 10.000 tot 15.000 km, maar er zijn premium alternatieven die veel >

Premium-voorbeelden gebruiken vaak katoen met een hoge luchtstroom, terwijl goedkopere alternatieven een reliëfpapier gebruiken om puin op te vangen. Voor stoffige gebieden wordt sterk aanbevolen een materiaal voor oliemedia te gebruiken, omdat het alle kleinere deeltjes in de lucht opneemt.

Alle bovenstaande aanbevelingen hebben betrekking op elk materiaaltype en alle budgetten. Vermijd de extra kosten bij een dealer en vervang uw filter zelf, omdat het veel eenvoudiger is dan u denkt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *