godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

De beste vrachtwagenbanden voor alle terreinen 2019

Het doel van alle terreinbanden is om de " beste van twee werelden " te zijn met banden die zowel off-road als on-road goed omgaan. Ze zullen ook het hele jaar door goed presteren zonder de noodzaak om over te schakelen op winterbanden tijdens het rijden op sneeuw of ijs.

De beste banden voor alle terreinen zijn de , die een agressief profiel met hoge holle ruimte bieden en 40% bredere schoudergroeven hebben voor verbeterde tractie.

In tegenstelling tot alle seizoensbanden zal het alternatief voor alle terreinbanden goed presteren op alle oppervlakken, ongeacht het weer . Tijdens het rijden op de snelweg zul je echter een toename van het weggeluid, brandstofefficiëntie en soepelheid van de rit opmerken.

The Best Tire Repair Kit 2019 LEES De beste bandenreparatieset 2019

Beste banden voor alle terreinen

Alle terreinbanden Gewicht Witte letters
46.5 LBS Ja
31.8 LBS Nee
47.8 LBS Nee
27.6 LBS Ja
41,0 LBS Ja

U vindt bijna alle terreinbanden op vrachtwagens en SUV's, waarbij de meerderheid van de personenauto's kiest voor een all-season band. Het gebruik van een band voor alle terreinen biedt vele voordelen, zoals veelzijdigheid, taaiheid, hogere kilometerstand van de banden, meer tractie, betere bandenslijtage en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Banden voor alle terreinen zijn perfect voor de liefhebbers die hun off-road voertuig ook op de weg willen gebruiken. Banden die alleen geschikt zijn voor off-road gebruik, hebben een vreselijke grip op de weg en zijn niet ideaal voor dagelijks rijden.

Er is een grote verscheidenheid aan banden om uit te kiezen, maar als u bekend bent met alle terreinbanden, kan het moeilijk zijn om te kiezen tussen verschillende voorbeelden. Hieronder vindt u een lijst met de beste terreinbanden die maximale tractie op alle oppervlakken bieden, ongeacht het weer.

BFGoodrich All Terrain-band


Zoals te zien is in de hoofdafbeelding van dit artikel, zijn de BFGoodrich een zeer prominente all-terrain band en zijn ze geschikt voor mensen die grote hoeveelheden willen uitgeven omdat ze niet goedkoop zijn. Met een agressief loopvlakontwerp en witte letters zijn ze veruit de mooiste en kunnen ze het uiterlijk van uw truck verbeteren.

Qua constructie zijn ze van een drielaags polyester met een dubbel samengesteld loopvlak en "ShoulderLock" -technologie. Ze hebben 40% bredere schoudergroeven dan de meeste alternatieven, wat zorgt voor meer tractie en controle in uitgezonden situaties.

Andere be>enige nadeel het dure prijskaartje .

Over het algemeen zijn de BFGoodrich T / A KO de beste all-terrain banden die u kunt kopen en bieden u uitstekende prestaties, zowel off-road als op de weg.

Hankook DynaPro ATM RF10


Hankook is wereldwijd een populair en gerenommeerd bandenmerk en hun DynaPro-model is een andere premium band voor alle terreinen die geschikt is voor een reeks vrachtwagens en SUV's. Het heeft een symmetrisch, omwikkeld loopvlakontwerp dat uitstekende bandenslijtage biedt en tegelijkertijd voldoende grip biedt in de modder en sneeuw.

De DynaPro ATM RF10 is een all-terrain band die is ontworpen met het oog op duurzaamheid . De band wordt versterkt door twee interne stalen riemen en is voorzien van stenen ejectoren en velgrandbeschermers om eventuele schade te voorkomen, wat vrij gebruikelijk is bij sommige goedkope terreinbanden.

Over het algemeen is het de beste all-terrain band voor het geld en biedt vergelijkbare prestaties als het BFGoodrich-alternatief hierboven. Een uniek verkoopargument van de Hankook DynaPro ATM RF10 is natuurlijk het symmetrische loopvlakpatroon, dat zorgt voor een >

Falken Wildpeak AT3W radiaalband voor alle terreinen


Falken is een ander populair merk dat bekend staat om hun mid-range banden en de Wildpeak AT3W-band is ideaal voor mensen met een beperkt budget . Het is voorzien van de gepatenteerde "3D Canyon" -technologie van Falken die de schouders vergrendelt om bandenslijtage door een hoog koppel te weerstaan.

Een andere technologie die met deze Falken-banden voor alle terreinen wordt gebruikt, is een warmteverspreider. Het doel is om de warmte van de zijwand te verlagen om de schade aan de interne componenten van de band te verminderen. Dit is een wenselijke functie voor chauffeurs die grote ladingen trekken zoals een koppelschotel .

Net als bij de BFGoodrich heeft deze Falken-band een agressieve zijwand met schouderblokken om de band tegen scherpe voorwerpen te beschermen en extra offroad-tractie te bieden.

Over het algemeen zijn ze een geweldige allrounder en bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met de toegevoegde bonus dat ze zijn gecertificeerd door de Rubber Manufacturers Association. Dit betekent dat het is getest en goedgekeurd voor zware rijomstandigheden in sneeuw en is voorzien van het sneeuwsymbool "Three Peak Mountain".

Goodyear Wrangler Off Road band


De Goodyear all-terrain banden zijn de goedkoopste in dit artikel en zijn ideaal voor pick-ups en worden zelfs geleverd met een jaar garantie voor gemoedsrust. Ze bieden uitstekende tractie in alle terrein- en weersomstandigheden met grote loopvlakblokken die extra grip bieden in vergelijking met andere banden binnen een vergelijkbare prijsklasse.

Goodyear is een merk dat al meer dan 100 jaar bestaat en deze banden zijn een van hun best verkopende banden vanwege de kosteneffectiviteit en robuuste sterkte .

Voor een fractie van de prijs van de anderen in dit artikel, is het een betaalbare all-terrain band voor pick-ups met prestaties zowel off-road als op de weg. Je krijgt niet zoveel tractie als de BFGoodrich-banden, maar het is niet zo ver weg en je hebt het extra voordeel dat je veel geld bespaart.

Cooper Discoverer A / T3 tractie radiaalband


Cooper is een merk dat aan populariteit wint met een scala aan verschillende all-terrain banden beschikbaar. De Discoverer is een 5-rib ontwerp met een loopvlaksamenstelling op silicabasis die uitstekende tractie biedt op natte oppervlakken en handling op de snelweg.

Het loopvlak heeft ook een wandhulpmiddel met dubbel trekelement dat het vasthouden van stenen en boren vermindert om snij- en spaanbeschadiging te voorkomen . Van modderige modder tot sneeuw, deze Cooper Discoverer all-terrain banden presteren uitstekend met uitstekende grip.

Over het algemeen zijn ze een uitstekend alternatief voor de vergelijkbaar geprijsde Falken-banden en hebben de gewenste witte tekst op de zijwanden voor een agressievere houding op de weg .

Koopgids voor alle terreinbanden

Terreinbanden hebben de afgelopen jaren een toenemende vraag en aanbod gezien met toenemende concurrentie tussen verschillende merken. Het is omdat met deze banden de dapperheid, gezelligheid en efficiëntie van off-road aanzienlijk verbeteren. Ze hebben een uitstekende combinatie van open loopvlakontwerp dat uitstekend geschikt is voor off-road gebruik en ook uitstekende rijeigenschappen voor gebruik op straat.

Omdat ze zowel op snelwegen als off-road platforms kunnen worden gebruikt, worden deze banden het beste beschouwd als banden voor alle doeleinden. Voor eigenaren die vaak ruwe wegen gebruiken, is het kiezen van all-terrain banden verplicht omdat ze ervoor zorgen dat men veilig door dergelijke oppervlakken navigeert gevaarlijke rij-scenario's vermijden, wat alleen maar erger wordt met ruig terrein.

Voor optimale prestaties moet u uw banden verwisselen wanneer ze tijdens het rijden omhoog glijden, of het nu op besneeuwde wegen is of stijgende en dalende hellingen.

Be>

De twee be>

Voordat u echter kiest welke band u voor uw auto wilt kopen, moet u ervoor zorgen dat de banden goed zijn afgestemd op de componenten van uw auto en ook het terrein peilen waarover u het vaakst zult komen. Het zal u een betere tractiecontrole en bodemvrijheid van uw auto laten ervaren, zodat u relatief gemakkelijk door de hindernissen op het terrein kunt komen.

Bovendien dicteert de band die u koopt de wijzigingen die u in uw voertuig kunt aanbrengen, dus het is van vitaal be>

Daarom moet u experts raadplegen over de beste banden die het beste aan uw behoeften voldoen, rekening houdend met de prestaties van elke band op het terrein waar u het meest doorheen gaat. Websites die gewijd zijn aan de bespreking van all-terrain banden zijn ook nuttig omdat ze veel informatie van verschillende jaren bevatten over de voor- en nadelen van een bepaald type band.

Bovendien bevatten deze websites informatie van niet-bevooroordeelde verhelderende bronnen, vrienden en contacten over de hele wereld die de banden hebben gebruikt en getest voordat ze hun mening gaven. Ten slotte kunnen de sites hun mening toevoegen, positief of negatief, over de terreinbanden die ze voor hun voertuigen hebben gekocht.

Kenmerken van modderbanden voor alle terreinen

De prestaties van all-terrain banden verschillen, en dit hangt af van het gebruik van de band met andere banden met extra functies, wat resulteert in een verbeterde prestatie. Toch hebben deze banden onderliggende eigenschappen die alle all-terrain banden doorsnijden.

Bias-ply Banden voor alle terreinvoertuigen

Voertuigbanden voor elk terrein overspoelen elk jaar de markt, en dit is een indicatie dat de banden geweldig zijn voor verschillende toepassingen. Bovendien zijn biasbanden gebouwd met stoffen zoals nylon en lopen koorden diagonaal over de diameter van het wiel met een overlappende laag die voor de benodigde extra sterkte zorgt.

Bijgevolg worden deze banden veel gebruikt door sportliefhebbers die ze verkiezen boven andere terreinbanden vanwege het vermogen om moeilijke rijomstandigheden te doorstaan ​​en hebben ze ook een verbeterde rol- en gewichtsweerstand. De verhoogde tractie verhoogt het brandstofverbruik en verlaagt de snelheid, maar zijn pluspunt is dat het de manoeuvreerbaarheid en veiligheid verbetert.

Loopvlakontwerp

Banden voor alle terreinen verschillen op unieke wijze van andere banden op de markt vanwege hun diepere nokken, een onderscheidend nokkenontwerp dat modder diagonaal wegspat in het midden van de auto en een directionele profielindeling. De pijlvormige lay-out maakt betere opruimingen mogelijk wanneer het wiel draait, waardoor modder van de banden slingert, waardoor de grip van de auto in de modderige omstandigheden wordt verbeterd, waardoor een verbeterde opruiming tot betere tractie leidt. Sommige fabrikanten bevatten variaties die zelfs op harde oppervlakken het comfort nog steeds behouden. Ten slotte, om te voorkomen dat de banden snel verslijten, moet een balans altijd worden gehandhaafd terwijl betere prestaties in moeilijke bochten mogelijk zijn.

Ply-beoordeling

Terreinbanden worden bij levering geleverd met een specifieke ply-rating en hiermee kunt u zien hoe de band moet worden gebruikt. Sportieve fanatici gaan bijvoorbeeld meestal voor banden met lagere ply-waarden, wat vervolgens de tractie verbetert om de hogere hellingen op kleinere wegen te overwinnen. Hogere ply-waarden zijn echter van cruciaal be>

Terreinbanden met een 2-ply rating worden geleverd met zachtere banden en worden effectief gebruikt in troebele oppervlakken, terwijl all-terrain banden met ply-ratings van 6-ply ratings zware ladingen effectief kunnen slepen. Deze banden kunnen ruw terrein verdragen, gaan >

Versterkte zijwanden

Sommige all-terrain banden hebben deze functie, die vooral van vitaal be>

Gevolgtrekking

All-terrain banden die het beste zijn voor modderige oppervlakken hebben het onderscheidende kenmerk van loopvlakpatronen die perfect zijn om in de modder te graven. Meestal zijn de draden grof en groot waardoor de klei snel en moeiteloos tussen de nokken van de terreinbanden kan worden verwijderd. Hoe goed zijn terreinbanden in de sneeuw?

Deze banden zijn ook geweldig voor gebruik op de ijzige en besneeuwde weg, omdat het universele banden zijn, waardoor ze in alle seizoenen en op de weg kunnen worden gebruikt. Tijdens het rijden op besneeuwde wegen is de grip aanzienlijk verbeterd in vergelijking met gewone banden. Niettemin belemmeren vriestemperaturen van tien graden Celsius en lager de prestaties van deze all-terrain banden vanwege het feit dat de aanwezige verbindingen zijn aangescherpt voor warm weer. Verder bewijsmateriaal onthult dat om bij een snelheid van 40 km / u en meer tot stilstand te komen, terreinbanden ten minste zesenvijftig meter vereisen op besneeuwde wegen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *