godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

De beste ruitenwissers 2019

Elk voertuig op de weg heeft ruitenwisserbladen geïnstalleerd om de voorruit van regen of puin te verwijderen . Zoals u zich kunt voorstellen, is er een breed scala aan ruitenwisserbladen beschikbaar die zijn gemaakt van een scala aan materialen en ontwerpen.

De beste ruitenwissers zijn de , die een 40% >

Het gebruik van versleten ruitenwissers zal niet alleen inefficiënt zijn bij het vrijmaken van de voorruit, maar het zal ook krassen veroorzaken, waarvoor u een glaspoets moet verwijderen. Wisserbladen moeten om de 6 tot 12 maanden worden vervangen, afhankelijk van hun gebruik.

The Best Car Glass Cleaner 2019 LEES De beste autoruitenreiniger 2019

Beste ruitenwissers

Wisserbladen Materiaal Meerdere maten
FX Dual Rubber Ja
Rubber Ja
Synthetisch rubber Ja
Tec3 Rubber Ja
Gemengd rubber Ja

Als het aankomt op het daadwerkelijk kopen van de ruitenwissers, kunt u het bij een OEM-set houden of kiezen voor een aftermarketwisserblad dat meer prestaties en duurzaamheid biedt. Veel autofabrikanten gebruiken sommige aftermarket-merken zoals Bosch of Michelin zelf, wat geweldig is, maar ze zullen ze voor twee keer de prijs verkopen als u naar de dealer gaat. Daarom is het de moeite waard om ze zelf te kopen en te installeren.

Goed ontworpen ruitenwissers verwijderen effectief water, vuil, vuil en zelfs lichte vorst van uw voorruit. Aan de andere kant van de schaal zal een goedkoop alternatief echter worstelen en mogelijk schade veroorzaken.

De kwaliteit van het ruitenwisserblad is cruciaal omdat velen geluiden kunnen maken of zelfs over de voorruit kunnen springen. Hieronder vindt u een lijst met de beste ruitenwisserbladen die uw voorruit verwijderen zonder strepen of vegen achter te laten en veel >

Bosch ICON 26A Wisserblad


Bosch is een merk dat geen introductie behoeft en staat wereldwijd hoog aangeschreven voor een reeks producten. Hun ICON 26A ruitenwissers zijn een van de meest populaire en dit is te danken aan het exclusieve FX dual rubber. Dit materiaal is bestand tegen hitte en aantasting van de ozonlaag en is bewezen dat het tot 40% > meegaat dan andere wisserbladen.

Wat de kenmerken van de Bosch ICON 26A- ruitenwissers betreft, omvatten deze:

 • Gepatenteerd balkontwerp
 • Trekveerboogtechnologie
 • Flexibele asymmetrische spoiler
 • OEM haakadapters voor eenvoudige installatie
 • FX dubbele rubberen constructie

De spanningsveertechniek die zich aanpast aan de kromming van elke zijde van de voorruit is een spelveranderende functie. Het zorgt ervoor dat elke centimeter van een voorruit wordt gewist zonder over te slaan of geluiden te maken. Ook verdeelt de asymmetrische spoiler neerwaartse kracht op het blad, wat stabiliteit bij hogere veegsnelheden garandeert.

Over het algemeen zijn dit de beste ruitenwisserbladen die u kunt kopen en die uw voorruit nog vele maanden vrijmaken in vergelijking met andere alternatieven. Ze zijn duur, maar de extra duurzaamheid en kwaliteit zijn de moeite waard om de extra te betalen.

Michelin Stealth Ultra ruitenwisserbladen


Michelin is een ander groot merk en de be>ruitenwisserbladen van Michellin zijn veel goedkoper
en het merk heeft deze ruitenwissers getest en ze gingen tot 300.000 wiscycli mee.

Michelin biedt een reeks wisserbladen, waaronder dit Stealth Ultra-model maar ook een Cyclone- en Stealth-alternatief. De Stealth Ultra ruitenwisserbladen zijn echter degenen die gaan voor en ze hebben de volgende kenmerken:

 • Slim scharniergewricht om de voorruit stevig vast te houden
 • Scharnierkap om het mes te beschermen
 • Onafhankelijke ophanging aan mesuiteinden
 • EZ-Lok-connector voor eenvoudige installatie
 • SmartFlex-technologie om ruitenwisseruiteinden vast te houden

Over het geheel genomen zijn de Michelin Stealth Ultra een uitstekende set wisserbladen die worden geproduceerd door een groot merk, maar zonder de premium kosten.

Rain-X Latitude ruitenwissers


Rain-X is een premium merk als het gaat om autoglasproducten en -reinigers en deze ruitenwissers doen meer dan alleen de voorruit vrijmaken . Dit komt omdat het ook als waterafstotend werkt met een afstotende coating die op het wisserblad wordt aangebracht en die vele maanden meegaat.

Andere kenmerken van de Rain-X Latitude- ruitenwisserbladen zijn onder meer:

 • Prestaties bij alle weersomstandigheden met een mes van synthetisch rubber
 • Geavanceerde straalbladtechnologie
 • Waterafstotende coating op elk mes
 • Aerodynamische spoiler om wind te voorkomen
 • Universele adapter voor eenvoudige installatie

Deze exacte wisserbladen zijn een jaar geleden uitgeroepen tot 'Product van het jaar' door een consumentenonderzoek naar productinnovatie. Met de waterafstotende functie van de ruitenwisserbladen zijn ze verreweg een van de beste ruitenwisserbladen voor het geld, aangezien ze tegelijkertijd helder zijn en water afstoten.

Valeo 900-serie Frameless Ultimate


Een van de meest populaire ruitenwisserbladen is de Valeo 900-serie. Dit komt vooral door het feit dat het goedkope ruitenwissers zijn, maar ook omdat ze duurzame prestaties bieden en beschikbaar zijn in meerdere maten.

Wat de kenmerken van de Valeo 900 ULTIMATE ruitenwissers betreft, omvatten deze:

 • Nieuwe Tec3 geavanceerde rubbertechnologie
 • Gelijkmatige druk van mes op windscherm via geïntegreerde flexoren
 • Eenvoudig te installeren zonder dat adapters nodig zijn
 • Maten variëren van 15 tot 29 inch
 • Frameloos ontwerp

Over het geheel genomen bieden de Valeo 900-serie Frameless Ultimate-ruitenwisserbladen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en worden ze als een paar verkocht in tegenstelling tot de bovenstaande alternatieven.

Aero OEM KWALITEIT Ruitenwissers


Voor degenen met een beperkt budget die gewoon een rechte ruil willen met hun OEM-ruitenwisserbladen en zich niet al te veel zorgen maken over de prestaties, dan zijn de Aero-ruitenwisserbladen ideaal. De kenmerken van deze wisserbladen omvatten:

 • Directe OEM-vervanging
 • Duurzaam rubber voor >
 • Aerodynamisch ontwerp om ruis en weerstand te verminderen
 • innovatieve rubberen striptechnologie

Deze ruitenwisserbladen zijn gewoon een directe vervanging voor uw OEM-ruitenwisserbladen en gaan net zo >

Ruitenwisserbladen Koopgids

Uw ruitenwissers zijn een zeer be>

U moet uw messen regelmatig controleren en op barsten en ruwheid letten. Lijnen en schokkerige bewegingen wanneer de messen in gebruik zijn, zijn een ander teken dat ze moeten worden vervangen. Winkelen voor ruitenwisserbladen kan lastig zijn, vooral als je normaal gesproken geen auto bent.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden die u kunnen helpen de beste beslissing te nemen voor uw rijbehoeften. Hier zijn de be>

Wisserlocatie en -grootte

Het eerste waar u op moet letten bij het zoeken naar vervangende ruitenwissers is waar de ruitenwisser zich in de auto moet bevinden. Elke ruitenwisser op uw auto heeft een specifieke lengte - meestal is de linker of rechter ruitenwisser >

De lengte van de ruitenwissers en de wisserbladen moeten in uw gebruikershandleiding worden vermeld. U moet er echter voor zorgen dat u de juiste afmetingen krijgt, afhankelijk van of u alleen het mes wilt vervangen en de wisser wilt behouden, of de hele wisser wilt vervangen.

Doorgaans is het eenvoudiger om de gehele ruitenwisser in één keer te vervangen. De meeste bladfabrikanten maken meerdere formaten, zodat u al uw ruitenwissers in één keer kunt vervangen. Het is echter be>

Wisserontwerp

Er zijn twee veelvoorkomende typen ruitenwisserontwerpen om uit te kiezen. Het meer gebruikelijke ontwerp heeft een licht gebogen arm met een >

Deze messen zijn over het algemeen effectiever bij slecht weer, maar passen niet noodzakelijkerwijs op alle automodellen. Beide ontwerpen kunnen goed werken, en er zijn veel modellen van beide op de markt. Het type dat u uiteindelijk kiest, is slechts een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Wisser materiaal

Er zijn verschillende materialen die vaak worden gebruikt om wisserbladen te maken. Ruitenwissers zijn meestal gemaakt van een sterk maar flexibel materiaal dat soms is versterkt met metaal.

Het zijn geen 'messen' in de traditionele zin, omdat een puur metalen mes de voorruit zou beschadigen. Het meest gebruikte materiaal voor ruitenwisserbladen is rubber. Rubberen messen zijn meestal de meest betaalbare en gaan niet altijd zo >

Ze zijn echter gemakkelijk te vinden en zijn vaak nog steeds zeer goed geconstrueerd. Sommige bedrijven maken rubberen messen die zijn bekleed met een ander materiaal, zoals teflon, om ze >

Siliconenbladen zijn een ander veelgebruikt materiaal dat wordt gebruikt voor ruitenwissers. Siliconen zijn veel duurzamer dan rubber, dus als u wilt investeren in iets dat u nog jaren zal meegaan, is siliconen een goede optie.

Het is minder vatbaar voor barsten of uitdrogen dan rubber, dus het is een goede keuze voor mensen die in gebieden met sterk fluctuerende klimaten wonen. Siliconenmessen zijn echter meer een investering dan rubberen messen.

Wisseropzetstuk

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe ruitenwissers, moet u kijken hoe het mes aan de rest van de ruitenwisser hecht. Er zijn verschillende soorten bijlagen, en die van jou moeten worden gespecificeerd in de handleiding van je auto.

Het is be>

Gemak van onderhoud

Hoewel ruitenwisserbladen niet zijn ontworpen om de hele levensduur van een auto mee te nemen, kan hun levensduur worden verlengd met wat basisonderhoud. Het voorzichtig reinigen van uw ruitenwisserbladen is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven werken.

Let bij het kopen van messen op die gemakkelijk te onderhouden zijn. Een modern, strak ontwerp maakt het gemakkelijker om tussen de bladen en de voorruit te komen en ze schoon te maken. Door regelmatig te controleren op vuil en slijtage kunnen uw messen >

Wissergeluid

Ruitenwissers kunnen behoorlijk luidruchtig zijn, wat erg vervelend wordt als je ze >

Hoewel er geen manier is om dit te testen wanneer je je eerste aankoop doet, zijn er enkele goede indicatoren dat een mes stil zal zijn. Als het mes bijvoorbeeld is gemaakt van versterkt rubber, blijft het vaak stil omdat het plat tegen de voorruit ligt met minimale slijtage.

Om dezelfde reden zijn platte messen vaak ook een beetje stiller dan hun traditionele tegenhangers. Een goede indicatie dat het mes lawaai maakt, is als het strepen achterlaat bij het wegvegen van vocht. Dit betekent dat het mes niet volledig plat op de voorruit ligt, dus het maakt geluid wanneer het in beweging is. Dit is ook een goede indicator dat het mes niet van bijzonder goede kwaliteit is.

Gevolgtrekking

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor ruitenwissers, en het is erg be>

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *