Hopelijk begrijpt elke autobezitter de noodzaak om uw auto te onderhouden. Je kunt niet verwachten dat je gewoon een auto koopt en niets doet om het te onderhouden . Vergelijkbaar met hoe wij als mensen voedingsstoffen nodig hebben om een ​​gezonde levensstijl te leiden.

Regelmatig onderhoud van uw voertuig zorgt ervoor dat het voertuig maximale prestaties levert en de levensduur verlengt. Op de >om grote rekeningen te vermijden die mogelijk uw auto kunnen afschrijven.

Een van de meest voorkomende genegeerde serviceproducten is de motorolie. Motorolie die niet regelmatig wordt ververst, kan verstopt raken en de smering verminderen. Uiteindelijk zal je motor luider en luider worden totdat hij uiteindelijk opgeeft.

Het gebruik van de beste synthetische motorolie voor uw auto zorgt ervoor dat alle onderdelen van de motor worden gesmeerd en houdt de uitstoot op het juiste niveau.

Wat houdt een volledige autoservice in?

Onderhoud van uw auto is niet zo eenvoudig als alleen het verversen van uw motorolie, er zijn veel vitale auto-onderdelen die met verschillende intervallen moeten worden vervangen.

Als u van plan bent uw auto zelf te onderhouden, maakt het gebruik van het juiste gereedschap het veel gemakkelijker. Voor degenen die een eigen autogarage hebben , kunt u vrijwel al uw onderhoud zelf uitvoeren om op de >

We hebben een voertuigchecklist samengesteld van het populaire onderhoudsproces, maar dit kan nog veel meer omvatten. Er zijn drie voorwaarden die bepalen welke service uw auto nodig heeft:

 • Tussentijdse service is meestal ongeveer 6.000 mijl of 6 maanden
 • Volledige service is meestal ongeveer 12.000 km of 1 jaar
 • Be> service is meestal ongeveer 24.000 mijl of 2 jaar

In het algemeen omvat een volledige service alle interim-onderhoud en meer. De grote service omvat alles wat moet worden nagekeken.

Checklist motoronderhoud

Het grootste deel van elke autoservice zal de motor zijn vanwege de hoeveelheid vitale componenten. Het onderstaande bevat aanbevolen maar niet beperkt tot motoronderhoud:

 • Vervang de motorolie en vul bij met motorolie - Tussentijds
 • Vervang het oliefilter tegelijkertijd met de olie - Tussentijds
 • Controleer of de cambelt moet worden vervangen (afhankelijk van de auto) - Tussentijds
 • Vervang autoluchtfilter of koude luchtinlaat - vol
 • Controleer bougies - vervang waar nodig - vol
 • Controleer antivries en vul bij indien niet op limiet - vol
 • Controleer of de motorbak intact is en of er geen bouten ontbreken - vol
 • Koelvloeistof aftappen en vervangen - Major

Bij onderhoud aan de motor wordt het altijd aanbevolen om componenten te controleren zoals de radiator, de afdichtingen en s>

U kunt bijvoorbeeld een koppakking gebruiken voor een opgeblazen koppakking of een radiatorlekkage gebruiken om te voorkomen dat koelvloeistof de radiator lekt. Het doel van deze tijdelijke oplossingen is om u naar een garage of een andere be>

Een ander populair product is een olietoevoegsel voor oudere motoren , dat de levensduur van de motor helpt verlengen door het reinigen, beschermen en ervoor te zorgen dat de viscositeit correct is.

Voor degenen die graag een stap verder gaan, wilt u misschien zelfs een motorlak gebruiken . Dit verbetert de esthetiek en biedt een beschermingslaag tegen corrosie en vloeistoffen voor auto's.

Checklist brandstofservice

Brandstofonderhoud is niet echt inbegrepen in een interim- service tenzij dit noodzakelijk is. Tijdens een volledige onderhoudsbeurt van een auto, is het be>groot onderhoud moet het brandstoffilter worden verwijderd en worden vervangen door een nieuw filter.

Als u voornamelijk premium brandstoffen gebruikt , zult u schonere brandstofs>octaanversterker te gebruiken , die eenvoudig rechtstreeks in het brandstofsysteem wordt gegoten. Niet elk benzinestation levert een brandstof met een hoog octaangetal, daarom is het altijd voordelig om een ​​back-upoptie te hebben. Sommige voertuigen kunnen kloppen of pingelen terwijl ze brandstof van mindere kwaliteit gebruiken.

Als u echter brandstofgerelateerde problemen ondervindt, kunt u proberen de beste injectorreiniger te gebruiken die u kunt vinden om te zien of deze de lijnen wist. Als je een diesel bestuurt, zijn er veel additieven voor diesel die ook zullen helpen. Anders heeft u mogelijk een dure reparatierekening voor het vervangen van de brandstofleidingen en s>

Controlelijst voor transmissieservice

Afhankelijk van of uw auto handmatig of automatisch is, kan de transmissieservice verschillen. Zelfs als de auto automatisch is, zijn er vele vormen van automatische transmissie van DSG, Tiptronic, Paddle shift en het standaardtype.

 • Controleer de werking van de koppeling en versnellingsbak - Tussentijds
 • Controleer het koppelingsvloeistofniveau en vul zo nodig bij - Tussentijds
 • Breng indien nodig vet aan op de aandrijfas - vol
 • Controleer de kleur en het niveau van de versnellingsbakvloeistof en vul bij of vervang indien nodig - Major

Het vloeistofpeil van de automatische transmissie van de versnellingsbak moet op het juiste niveau zijn. Als dit niet het geval is, zijn de versnellingswisselingen onregelmatig en hard. Effecten van onjuiste vloeistofniveaus van de versnellingsbak zullen meer merkbaar zijn naarmate de auto door bochten of bergop / bergaf rijdt.

Als tijdelijke oplossing voor hard schakelen, slippen of huiveren, kunt u een transmissie-additief gebruiken .

Checklist elektrische componenten

Vaak vergeten bij het onderhoud van een auto, maar de elektrische componenten van een auto moeten worden onderhouden. Zonder de juiste elektrische stroom die rond de auto stroomt, zullen veel mechanische componenten uitvallen of niet zo efficiënt werken.

 • Test elektra zoals koplampen, claxon en dashboardwaarschuwingslichten - Tussentijds
 • Accuspanning controleren en indien nodig vervangen - Tussentijds
 • Controleer gloeibougies en vervang indien doorgebrand - vol
 • Inspecteer hoogspanningskabels - vol
 • Teststartmotor is volledig operationeel - Major
 • Test laadsnelheden van de alternator - Major

Veel auto's hebben echter meer elektrische componenten dan pre-2000 voertuigen. Ook zal met de introductie van hybriden en volledig elektrische auto's het onderhoud van de elektrische componenten nog uitgebreider zijn.

Als u een elektrisch probleem met uw auto ondervindt, is het raadzaam om eerst de batterij te vervangen. Koud weer en normale lege batterijen kunnen na verloop van tijd schade veroorzaken. Een upgrade naar de beste auto-accu die u kunt vinden, zorgt ervoor dat deze problemen meteen worden opgelost. Regelmatige lege batterijen kunnen schade aan andere elektrische componenten veroorzaken als ze niet zijn bevestigd en zijn over het algemeen niet goed voor uw auto.

Wat andere elektrische vervangingen betreft, kunt u eenvoudig upgraden naar een luide autohoorn als vervanging voor uw oude elektrische OEM-claxon. Sommigen gaan zelfs nog een stap verder met een complete luchthoornopstelling die erg lijkt op een treinhoorn.

Controlelijst ophanging en besturing

De ophanging en besturing bevatten essentiële veiligheidscomponenten en moeten regelmatig worden onderhouden.

 • Peil stuurbekrachtigingsvloeistof controleren en indien nodig bijvullen - Tussentijds
 • Controleer de ophangingscomponenten zoals valschakels, bussen en kogelgewrichten op slijtage. Vervang indien nodig in paren - Tussentijds
 • Controleer en test de staat van het stuurhuis - Tussentijds
 • Wiellagers testen op speling in het wiel - Tussentijds
 • Test schokdempers - Tussentijds
 • Vetophangcomponenten om de levensduur te verlengen - Volledig

Als de ophanging en stuuronderdelen niet worden onderhouden, kan dit ernstige veiligheidsrisico's veroorzaken die bij hoge snelheden fataal kunnen zijn.

Controlelijst uitlaatgasafvoer

Tijdens al het onderhoud is meestal een controle van de uitlaat op lekkage of overmatig geluid vereist. Corrosie van de uitlaat komt vrij vaak voor en zorgt ervoor dat de uitlaat uiteindelijk valt. Het controleren of de uitlaat bepaalde gekleurde rook afgeeft, is uitstekend om aan te geven of er problemen zijn. Als de emissietest is geslaagd, is het wellicht de moeite waard om een katalysatorreiniger te proberen. Als het probleem hiermee nog steeds niet is opgelost, hebt u mogelijk een nieuwe katalysator nodig.

Controlelijst remservice

Onderhoud aan uw remmen is uiterst perfect om voldoende stoptijd voor uw voertuig te garanderen. Vanwege het veiligheidskarakter van het remsysteem worden veel controles uitgevoerd tijdens alle onderhoudsbeurten, zoals:

 • Slijtage remblokken controleren en indien nodig vervangen - Tussentijds
 • Controleer of de remklauwen goed vast zitten en niet lekken - Tussentijds
 • Remcilinder, leidingen en s>Tussentijds
 • Handrem controleren en testen en zo nodig vastzetten en smeren - Tussentijds
 • Remvloeistofniveau controleren en indien nodig bijvullen - Tussentijds
 • Controleer de remrotoren op krassen , putjes en barsten - Tussentijds
 • Testremservo werkt correct - vol
 • Vervang remvloeistof en ontluchtingssysteem voor lucht - Major

Onderhoud aan de remmen vereist veel controles die snel en gemakkelijk zijn uit te voeren. Door ervoor te zorgen dat u de beste remblokken gebruikt en de schijven indien nodig vervangt, zorgt u voor maximale remkracht .

Als u wat vrije tijd beschikbaar hebt en het uiterlijk van uw remmen en wielen wilt verbeteren, kunt u proberen de remklauwen te schilderen. Met een geschikte remklauwverf die bestand is tegen hoge temperaturen en schadelijke verontreinigingen, kunt u de remklauwen in elke gewenste kleur schilderen.

Wielen en banden Checklist onderhoud

Vaak over het hoofd gezien op het gebied van auto-onderhoud is het controleren van uw wielen. De wielen zijn het enige tussen de auto en de weg , daarom is het van cruciaal be>

 • Controleer de band op scheuren of lekke banden (met name de zijwand) - Tussentijds
 • Controleer of de banddiepte hoger is dan de wettelijke limiet - Tussentijds
 • Pas de bandenspanning aan met behulp van een bandenpomp als deze niet correct is ingesteld - Tussentijds
 • Controleer of de wielen correct zijn uitgebalanceerd - Tussentijds
 • Controleer de borgwielbouten en standaardbouten met een momentsleutel - Tussentijds

De bandenspanning is een van de be>

 • Onjuiste bandenslijtage
 • Overhandigen niet zoals het zou moeten zijn
 • Minder brandstofverbruik

We raden ten zeerste aan om een bandenspanningsmeter in uw auto te hebben en uw spanning regelmatig te controleren.

Als u van plan bent om in de winter te rijden, wilt u er zeker van zijn dat u voldoende profiel hebt. Winterbanden gebruiken voor sneeuw en ijs is ook een optie voor mensen die regelmatig in slechte omstandigheden rijden.

Checklist interieuronderhoud

Het laatste deel van een volledig onderhouden auto is het controleren van interieuronderdelen die zorgen voor een comfortabele en veilige rit.

 • Vervang cabinefilter afhankelijk van leeftijd / kilometerstand - Tussentijds
 • Controleer de temperatuur van de airconditioning - Tussentijds
 • Controleer of de veiligheidsgordels volledig operationeel zijn - vol
 • Controleer of deursloten correct werken - Vol
 • Smeer scharnieren van deur en motorkap - Vol

Als het gaat om het aircosysteem, kunt u naar de garage gaan om het te laten repareren of zelf doen met een AC-oplaadset .

Onder de auto

Het controleren van het onderstel van uw auto is niet noodzakelijkerwijs vereist voor de meeste nieuwe auto's, maar wordt ten zeerste aanbevolen voor oudere auto's. U kunt corrosiegebieden opmerken die een roestwerende spray vereisen om verdere schade te voorkomen.

Voordat u een beschermende laag gebruikt, moet u echter eerst de roest verwijderen. Dit kan worden bereikt door een draadborstel te gebruiken om losse roest te verwijderen en vervolgens een roestomvormer om de roest om te zetten in een polymere verbinding die niet meer zal roesten. Zodra de onderkant volledig roestvrij is, kunt u een onderlaag gebruiken om te voorkomen dat roest terugkomt.

Andere be>schokdempers hebben bijvoorbeeld slechts een bepaalde levensduur voordat ze moeten worden vervangen.

Nadat uw auto is onderhouden

U wilt ervoor zorgen dat als een garage uw auto heeft onderhouden, deze het onderhoudsboekje van uw auto stempelt. De garage zou na de dienst een wegtest hebben uitgevoerd, maar je moet ook je eigen doen met het raam naar beneden en zonder muziek.

De meeste moderne auto's vereisen ook dat hun ECU wordt geprogrammeerd, zodat deze weet dat deze is onderhouden. Mogelijk ziet u veel "service now" -berichten verschijnen op de computer van uw auto. Om dit te wissen is een diagnostisch hulpmiddel vereist.

Hoeveel kost een autoservice?

Er zal slechts een kleine minderheid van autobezitters zijn die hun auto zelf kunnen onderhouden. Dit komt doordat u niet over alle tools voor het werk beschikt of gewoon niet over de tijd beschikt. In dit artikel hebben we besproken wat er gebeurt tijdens een tussentijdse, volledige en grote service, maar hoeveel kosten ze?

Voor een interim- service kunt u verwachten tussen $ 130 - $ 200 dollar te betalen in een onafhankelijke garage. Een volledige service die u zou verwachten te betalen tussen $ 200 - $ 300 dollar in een onafhankelijke garage. Eindelijk een be>

Een service bij uw plaatselijke dealer kost meestal 1,5 tot 2 keer meer dan een onafhankelijke garage. Sommige autobezitters zijn van mening dat dit daglichtoverval is, maar voor veel andere autobezitters is het gewoon een meerwaarde voor een auto met uitstekende onderhoudsgeschiedenis.

Hoe vaak moet u uw auto onderhouden?

Er is geen vaste gebeurtenis of kilometerstand totdat u uw auto moet laten repareren. Er zijn veel factoren die dit bepalen, maar meestal is het een combinatie van leeftijd en kilometerstand sinds de laatste service. Auto's die worden gebruikt voor baangebruik als voorbeeld, moeten echter mogelijk vóór elke race worden onderhouden.

In termen van hoe vaak uw auto moet worden onderhouden, raden we echter aan dat een auto elk jaar of 15.000 km (wat ooit het eerst komt) de volledige service moet hebben. Veel moderne auto's hebben een boordcomputer die de eigenaar op de hoogte stelt wanneer de auto onderhoud nodig heeft. Vasthouden aan een regelmatig onderhoudspatroon zal het risico op dure reparatiekosten in de toekomst verminderen

Een auto kopen zonder servicegeschiedenis

We hebben allemaal de generieke "Vertrouw me, de auto heeft een servicebeurt gehad, ik heb zojuist de onderhoudsgeschiedenisdocumenten" vaak verloren. Ze vertellen misschien de waarheid, maar meestal heeft de auto misschien niet veel onderhoudsrecords.

Een weinig bekend geheim is dat u de servicegeschiedenis tegen een kleine vergoeding kunt herstellen via de dealer. De auto heeft misschien niet zijn hele leven onderhoud gehad bij de dealer, maar het is de moeite waard om alleen wat papierwerk te doen. U zult ook kunnen zien of de verkoper liegt door hen te vertellen dat "de auto altijd is onderhouden door de dealer".

Het voordeel van het kopen van een auto zonder servicegeschiedenis is dat u de auto voor minder geld kunt kopen. Het zou dan raadzaam zijn om de besparingen te besteden aan een volledige volledige service aan de auto. Het wordt altijd geadviseerd om een ​​monteur of iemand die op de hoogte is van de auto mee te nemen. Ze kunnen zien of de auto een citroen is of niet.

Gevolgtrekking

Niet iedereen kan zijn auto volledig onderhouden. Dingen zoals het vervangen van ruitenwisserbladen , het toevoegen van ruitensproeiervloeistof en het gebruik van lijm voor plastic auto-onderdelen om het interieur er fris uit te laten zien, zijn zeker enkele dingen die u zelf kunt doen.

Voor al onze service- en onderhoudsartikelen die zijn geschreven door ons expertteam, kunt u ze hier allemaal .