Het upgraden van het geluidssysteem van uw auto kan op een aantal manieren worden bereikt. Van het upgraden van uw gewone autoluidsprekers in de deuren tot het gebruik van een subwoofer voor diepe bassen. Qua audio krijg je echt waar je voor betaalt en om een superieure geluidskwaliteit en diepe bas te bereiken , moet je bereid zijn om een ​​premium te betalen.

Luidsprekers gaan in de loop van de jaren kapot en kunnen zelfs voortijdig worden afgebroken met de verkeerde instellingen of instellingen. Hieronder vindt u onze complete gids voor het upgraden van uw audiosysteem in uw voertuig.

De hoofdeenheid upgraden

Voordat je begint met het upgraden van het audiosysteem van je auto, is het het beste dat je begint met de bron van al je audio, wat natuurlijk de hoofdeenheid is. De twee standaardafmetingen van hoofdeenheden omvatten een enkele en dubbele DIN.

Een enkele din head-eenheid is natuurlijk de kleinere van de twee en wordt soms geleverd met een "flip-out" gemotoriseerd scherm. Dit is een zeer gewenste functie en biedt mensen met een groter scherm, omdat niet elke auto in staat is om een ​​dubbele din te installeren. Velen kiezen ervoor om een ​​enkele din head-unit in de ruimte van de dubbele din te installeren en een klein cubby-gat te installeren voor extra opslag boven of onder de head-unit.

De dubbele din head-unit is meestal de duurste van de twee, maar biedt veel meer functionaliteit. Dit omvat een groter scherm met meer intuïtieve functies zoals Apple Play en nog veel meer. De meeste premium voertuigen hebben een dubbele din head-eenheid en het installeren van een upgrade is vrij eenvoudig met de juiste verwijderingshulpmiddelen.

Het merendeel van de aftermarket head-units heeft extra kanalen die compatibel zijn met extra luidsprekers, subwoofers en meer. Voor degenen die een enorme audio-installatie plannen, is dit misschien wel de be>

Autoluidsprekers

Geblazen luidsprekers of versleten luidsprekers komen vrij vaak voor bij oudere auto's en veel mensen zullen gewoon willen upgraden. Het vervangen van de verschillende luidsprekers rond de auto door de beste autoluidsprekers die je kunt vinden, is een populaire aanpassing.

Afhankelijk van de specificaties van uw voertuig, zijn de meeste stockauto's geïnstalleerd met standaardluidsprekers die bij hoge volumes vervormd raken. Om nog maar te zwijgen over het gebrek aan duidelijkheid of bas.

De meest populaire luidspreker is de 6,5 inch, die meestal wordt geïnstalleerd in de voordeuren en een luidspreker van 5,25 inch wordt meestal achterin geïnstalleerd. Er zijn echter een reeks andere populaire formaten dan 6 × 9-luidsprekers , die vrijwel overal in de auto kunnen worden geïnstalleerd met kleine aanpassingen.

Deep Bass-subwoofers

Als je honger hebt naar dreunende bas, kun je de installatie van dure luidsprekers in je auto overslaan en een auto-subwoofer achterin plaatsen. De meest voorkomende voor diepe bassen is een 10 of 12 inch subwoofer, maar er is niets dat u beperkt tot slechts één subwoofer.

Er zijn veel ondiepe subwoofers beschikbaar en vele andere typen die op verschillende plaatsen in uw voertuig kunnen worden geïnstalleerd, waaronder onder de stoel tot op uw dashboard. De instellingen zijn cruciaal voor het handhaven van een consistente en hoogwaardige bas omdat het gemakkelijk is om het verkeerd te doen.

Auto versterker

Het doel van een versterker is het verbeteren van de helderheid van de audio die uit de luidsprekers van uw auto komt. De beste autoversterker zorgt voor een schonere audio, meer vermogen en betere allround prestaties. Ze bedienen uw luidsprekers zodat ze de kwaliteit produceren die u verwacht.

Versterkers zijn er in verschillende typen, die beginnen bij een klasse A en doorlopen tot een klasse D-versterker. Je hebt ook de keuze van het aantal kanalen dat je wilt, die variëren van 2 tot 5 of meer kanalen.

Alle versterkers moeten worden geïnstalleerd met een versterkerkabelset , die wordt geleverd met een reeks luidsprekerkabels, RCA's, stroom- en aardedraden en nog veel meer.

Geluiddempend

Om de geluidskwaliteit verder te verbeteren en het rammelen of trillingen te verminderen, wilt u misschien investeren in geluidsdemping voor auto's . Het verbetert niet alleen de algehele audiokwaliteit, maar blokkeert achtergrondgeluiden zoals de weg, wind en nog veel meer.

Installatie houdt in dat je het interieur uit elkaar haalt als je van plan bent om de hele auto te doen. Voor basisinstallaties hoeft u echter mogelijk alleen de deurkaarten of het kofferdeksel te verwijderen.

Beste auto-audiomerken

Uit het beoordelen van een reeks verschillende auto-audiocomponenten, komen de volgende merken keer op keer voor als de beste auto-audiomerken, waaronder:

  • JL Audio
  • Pionier
  • Alpine
  • JVC
  • Kenwood
  • Sony
  • Rockford Fosgate

Ze zijn niet vaak de goedkoopste, maar in de wereld van auto-audio krijg je echt waar je voor betaalt en het is de moeite waard je aan deze merken te houden.

Gevolgtrekking

Veel enthousiasten installeren tal van audiocomponenten in hun auto om de geluidskwaliteit en bas te verbeteren. Om de audio echter optimaal te laten werken, is het be>auto-audiobatterij doet precies dit, maar u kunt ook een dynamo met hoog vermogen installeren, maar hiervoor moet de motor draaien om de audio af te spelen. Het niet halen van de extra elektrische stroom kan leiden tot dimmen van koplampen en andere elektrische problemen.

Investeren in een auto-audiosysteem van hoge kwaliteit kan duur zijn en het is de moeite waard om de tijd te nemen om de soorten componenten te onderzoeken. U kunt een complete lijst met auto-audio-artikelen bezoeken om meer kennis over audiosystemen te verzamelen.