godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

5 beste op het dak gemonteerde fietsenrekken 2019

Door een dakdrager op uw voertuig te plaatsen, kunt u uw fietsen veilig vervoeren en is compatibel met alle auto's waarop dakdragers zijn geïnstalleerd. In vergelijking met alternatieven hebben dakdragers geen problemen met zichtbaarheid of vrachtwagentoegang.

Het beste dak fietsenrek is de , die volledig uit de doos wordt geassembleerd en nul contact heeft met het frame van de fiets voor ultieme bescherming.

De meeste op het dak gemonteerde fietsenrekken hebben > en het wordt ten zeerste aanbevolen om de kleine extra's uit te geven voor de extra functies. Zowel de Yakima- als de Thule-fietsenrekken zijn het best beoordeeld voor mensen met dure fietsen.

The Best Convertible Top Cleaner Protectant 2019 LEES De beste converteerbare topreiniger en -bescherming 2019

Beste dak fietsenrekken

Fietsenrek op het dak Dikke fietsen sloten
Ongeschikt Optioneel Extra
Optionele adapter Optioneel Extra
Ongeschikt Optioneel Extra
Meest geschikt Optioneel Extra
Ongeschikt ingesloten

Als u een roadtrip plant en al een vrachtschip op het dak hebt geïnstalleerd, kunt u beide nog steeds tegelijkertijd gebruiken met wat herschikken. Controleer echter eerst het gewicht van de dakdragers voordat u al het gewicht toevoegt.

Het merendeel van de dakdragers van fietsen is ontworpen voor het dragen van mountainbike- en racefietswielen met een diameter van 20 tot 29 inch. De breedte van de band kan soms een probleem zijn, maar sommige merken verkopen een extra dikke bandenkit voor mensen met dikke banden.

Voor degenen die al dakdragers hebben geïnstalleerd, is het gebruik van dit type fietsenrek verreweg de beste optie. Hieronder is een lijst van de beste dakfietsdragers die licht van gewicht zijn en de fiets veilig beveiligen zonder schade te veroorzaken.

Yakima Frontloader Bike Mount

Yakima is een gerenommeerd merk en het FrontLoader-model wordt aan het stuur van de fiets gemonteerd en raakt het frame helemaal niet . Tijdens het laden blijft de fiets verticaal als deze terug in positie op het rek rolt.

Het is een universeel dak fietsenrek dat past op de meeste dakdragers. Wat de fietsen betreft, is er een maximale bandbreedte van 3 inch en deze is geschikt voor fietsen met wielen met een diameter van 20 tot 29 inch. Zelfs als u schijfremmen, steekassen en aangepaste vering hebt, is dit geen probleem voor de Yakima FrontLoader.

Wat de installatie betreft, het is volledig gereedschapsvrij en het dak fietsenrek komt voor de eenvoud voorgemonteerd uit de doos. Het configureren van het rek om gemakkelijk met uw fiets te werken, is eenvoudig met verstelbare armen.

De Yakima FrontLoader wordt geleverd met een levens>beste fietsenrek op het dak dat u kunt kopen. Zoals je zou verwachten, komt het op een premie, maar het is een waardevolle investering.

Thule ProRide fietsdak voor autodaken

De Thule ProRide is de be>uw fiets automatisch positioneert wanneer deze is beveiligd . In tegenstelling tot het Yakima-alternatief maakt de ProRide wel verbinding met het frame van de fiets, maar het doet dit veilig dankzij een draaimomentbegrenzer waarmee u de kracht kunt regelen die naar het frame gaat.

Bovenop de draaiknop gebruikt dit dakfietsrek grote en zachte klauwpads om veilig druk uit te oefenen , waardoor het risico op schade aan het frame wordt verminderd. De klauwen gebruiken ook een verlengde onderkaak om de veiligheid van de montage te vergroten.

Over het algemeen is het de beste dakfietsdrager die veilig op uw frame wordt aangesloten zonder schade te veroorzaken. Omdat het is ontworpen door Thule, is het gebouwd met de hoogste kwaliteit en gaat het nog vele jaren mee.

RockyMounts TieRod op het dak gemonteerd fietsenrek


De RockyMounts bieden een breed scala aan dakfietsdragers voor verschillende fietsen. Het TieRod-model is een massieve metalen kop met een laag profiel die op de meeste dwarsbalken past. Het is een roestvrijstalen constructie met een >

In tegenstelling tot het Tomahawk-model hieronder, is het alleen geschikt voor wielbanden van 2,7 inch, maar het is compatibel met schijf- en standaardremsystemen.

U kunt ook een reeks kleuren kiezen, waaronder zwart, blauw en zilver. Het beste deel van de RockyMounts TieRod is de betaalbaarheid omdat het bijna de helft van de prijs is van de alternatieven voor Thule en Yakima. Het is veruit het beste dakfietsrek voor het geld, maar niet geschikt voor dikke banden, maar het Tomahawk-model hieronder is hier ideaal voor.

RockyMounts Tomahawk Fat Bike Ready


De Upright Mount Tomahawk van RockMounts is geschikt voor vetfietsen met banden tot 5 inch breed . Het is duurder dan de alternatieven, maar wanneer u rekening moet houden met het kopen van een adapter voor banden die groter zijn dan 3 inch, is het nog steeds een kosteneffectieve manier om uw mountainbike te vervoeren.

RockyMounts heeft dit Tomahawk-model ook ontworpen om nul contact te hebben met het frame . In plaats daarvan haakt het over het voorwiel met een ratel en worden de wielen vastgehouden door wielriemen. Dit dak fietsenrek werkt met 99% van de dakdragers van rond, vierkant, fabriek, aero en anderen.

Net als bij de meeste fietsenrekken op het dak, is er een limiet voor de wieldiameter van 20 tot 29 inch , wat perfect is voor de meeste fietsen. Over het algemeen is het het beste op het dak gemonteerde fietsenrek voor dikke fietsen zonder de noodzaak om een ​​extra adapter te kopen, die vrij duur kan zijn.

CyclingDeal Fietsdrager


Als u op zoek bent naar een goedkope fietsendrager op het dak , dan is de CyclingDeal iets voor u. In tegenstelling tot veel van de goedkope alternatieven, maakt dit gebruik van een constructie met stalen poedercoating met een vergrendelbare functie om ervoor te zorgen dat de fiets tijdens het rijden stevig is beveiligd.

Het is compatibel met banden tot 3 inch en gebruikt een rechtopstaande bevestiging om verbinding te maken met het frame . Als u een goedkoop op het dak gemonteerd fietsenrek gebruikt, heeft u waarschijnlijk geen last van het risico op frameschade, maar als u dat wel bent, raden we u ten zeerste aan om naar de Yakima- of Thule-alternatieven te kijken.

Over het algemeen is het een betaalbaar dak fietsenrek dat het werk veilig in de hand zal doen en u geld zal besparen. Tijdens het rijden kan er een lichte schommeling van de fiets optreden, maar de vergrendelingen en spanbanden maken de fiets volledig vast aan het rek.

Gids voor het kopen van dakfietsen

Als u al een dakdragersysteem op uw auto hebt geïnstalleerd, is het bevestigen van een dakdrager redelijk eenvoudig. Het merendeel klikt eenvoudig zonder problemen rechtstreeks op het rek en kost slechts enkele seconden. Het beste ding over dit specifieke type fietsenrek is dat het de goedkoopste is in vergelijking met de alternatieven voor de kofferbak en trekhaak .

Er zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden voordat u recht naar de eerste fietsdrager op het dak springt. Hieronder vindt u een uitgebreide koopgids die u kan helpen bij uw aankoopbeslissing.

Bandenbreedte

De meeste op het dak gemonteerde fietsenrekken zijn geschikt voor de standaard fietsen, maar niet iedereen heeft een "standaard" fiets en velen zullen een bredere bandbreedte hebben. Fietsen zoals "Fat Bikes" kunnen banden hebben die minstens 5 centimeter breed zijn, wat een probleem kan zijn.

Er zijn enkele dakfietsdragers die gespecialiseerd zijn in brede banden zoals de RockyMounts Tomahawk, maar Thule en Yakima bieden hiervoor adapters. Het enige probleem is dat u een premie moet betalen en dat de totale kosten van het dak fietsenrek erg duur kunnen zijn.

Frame Contact

Mensen die dure fietsen bezitten, zullen zeer voorzichtig zijn bij het kiezen van welk dak fietsenrek. Het be>

De Yakima en RockyMounts Tomahawk hebben beide geen contact met het frame, maar het Thule-alternatief heeft veel functies die het risico zeer minimaal maken.

Verwijderen van het voorwiel

Het verwijderen van het voorwiel is vereist voor een fietsdrager op een vork, maar voor veel mensen is dit misschien niet ideaal. Elke keer dat u uw fiets vervoert, uw wiel moet demonteren, kan lastig zijn en vooral als u niet zo goed bent met gereedschap.

Dat gezegd hebbende, het is echter stabieler dan een alternatief voor een wiel / frame en meestal veel goedkoper. De RockyMounts TieRod is een voorbeeld van de goedkope prijs, maar als u liever niet het wiel eraf haalt, is vasthouden aan het standaard op het dak gemonteerde fietsenrek net zo goed, maar natuurlijk duurder.

Fietsen laden en verwijderen

Het grootste nadeel van het op het dak gemonteerde fietsenrek is het feit dat u uw fiets bovenop uw dak moet tillen. Als je een zware fiets hebt, is dit nogal een worsteling en het is van cruciaal be>

Dit betekent geen gekke sloten of ongemakkelijke functies die u moet aanpakken terwijl u uw fiets op het dak houdt.

Veel dakfietsdragers hebben slim ontworpen framehouders en wielbakken die ervoor zorgen dat uw fiets zichzelf eenvoudig automatisch positioneert. Dit is een functie van de Thule ProRider en het maakt het laden en verwijderen van de fietsen uit het rek veel eenvoudiger.

Gevolgtrekking

Dakdragers zijn niet zo populair als de alternatieven, omdat ze moeilijker te gebruiken zijn, problemen met hoogtebeperkingen veroorzaken en het potentieel hebben om het brandstofverbruik te verminderen door extra weerstand te veroorzaken. U hebt echter geen toegang tot de kofferbak of problemen met achteruit parkeren, omdat u duidelijk zicht hebt en ze veel goedkoper zijn.

Vasthouden aan de premiummerken zoals Yakima en Thule zal de beste investering zijn, maar niet iedereen zal het extra willen uitgeven voor de gerenommeerde branding. Middenbereik zijn de RockyMounts, die wereldwijd populair worden en om een ​​goede reden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een goede bouwkwaliteit.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *