godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

Beste lier voor het geld 2019

Investeren in een krachtige off-road lier kan u een levenslijn bieden wanneer u of anderen vast komen te zitten . Afhankelijk van uw budget hebben de meeste lieren een trekkracht van zo laag als 4.000 tot 20.000 LB.

De beste lier is de , die een amfibische motor van 6,6 HP gebruikt met een trekkracht variërend van 9.500 tot 17.500 LB.

Om de veiligheid te verbeteren, zijn veel lieren nu verkrijgbaar met een synthetisch liertouw . In tegenstelling tot een stalen kabellier heeft het synthetische alternatief geen opgeslagen energie, wat betekent dat het niet terugveegt in het geval van kabelbreuk.

The Best Off Road Lights 2019 LEES De beste off-roadlichten 2019

Beste off-road lier

Lier Pull Rating Controle
9.500 - 17.500 LB Bedrade
8.000 - 12.000 LB Bedrade
4.500 LB Draadloze
8.500 tot 10.000 LB Bedrade
13.000 LBS Draadloze

Investeren in een lier van hoge kwaliteit kan je vaardigheden tijdens het rijden niet verbeteren, maar kan ook veel gemakkelijker te gebruiken zijn. Met functies zoals gratis spooling, meertraps planetaire tandwieltreinen en ook lichtgewicht ontwerpen.

Het kan verleidelijk zijn om de krachtigste elektrische lier te kopen die er is, maar dit komt met extra gewicht . Als u nog steeds de fabrieksprestaties wilt behouden, wilt u een lichtgewicht lier kiezen die voldoende vermogen biedt voor uw vereisten.

Het type lier dat u nodig heeft, is afhankelijk van enkele variabelen die voor bepaalde voertuigen verschillen. Hieronder vindt u een lijst met de beste 4 × 4 lieren die beschikbaar zijn in verschillende maten en trekkrachtwaarden.

Smittybilt 97495 XRC 4 × 4 Winch


Smittybilt is veruit het meest populaire liermerk met een verscheidenheid aan verschillende beschikbare opties. Ze bieden hun 97495 XRC-lier met een startvermogen van 9.500 LB tot een indrukwekkende 17.500 LB. Er is zelfs de optie om een synthetisch liertouw te kiezen in plaats van de staalkabel.

Kenmerken van de Smittybilt 97495 XRC- lier zijn onder meer:

 • Draagvermogens variërend van 9.500 tot 17.5000 LB
 • Inclusief een afstandsbediening met een kabel van 3,7 meter
 • 6.6 HP elektrische motor
 • IP67 waterdichtheid
 • 93 voet >
 • Weegt 78 LBS
 • Gemaakt in de VS

Er zijn twee afzonderlijke garanties die Smittybilt omvat, die een elektrische garantie van 3 jaar en een levens> . In vergelijking met andere goedkopere lieren is dit geweldig voor uw eigen gemoedsrust.

Over het algemeen is de Smittybilt 97495 XRC de beste off-road lier voor het geld en kan hij voor verschillende scenario's worden gebruikt. De keuze van beschikbare lierbelastingscapaciteiten betekent dat u er een kunt vinden die aan uw eisen voldoet.

Waarschuw 96820 12000 LB Winch


De Warn 96820 VR12000 is de ultieme lier voor 4 × 4-eigenaren zonder een budget in gedachten en wil gewoon het beste. Zoals het model suggereert, heeft het een trekcapaciteit van een enorme 12.000 LB van een 12V DC, in serie gewonden motor.

Andere kenmerken van de Warn 96820 VR 12000 LB-lier zijn onder meer:

 • Planetaire tandwieltrein in drie fasen voor soepel trekken
 • Waterdichte albright aannemersbesturing
 • Ontwerp met laag profiel voor eenvoudige montage
 • Weegt 82,3 LBS
 • 12 voet bedraad snoer
 • 94 voet stalen kabel in de trommel
 • Levens>
 • Exclusief remsysteem

Het besturingspakket kan worden verwijderd en op een locatie naar keuze worden gemonteerd, zodat u de lier overal kunt bedienen. Het bedrade snoer dat bij deze lier wordt geleverd, is 12 voet >

De Warn 96820 VR12000 is de beste off-road lier die je kunt kopen, maar als je budget beperkt is, zou de Smittybilt 97495 XRC je beste koop zijn.

Champion Power Equipment Lichtgewicht lier


De Champion Power Equipment 145600 is een betaalbare lier die in staat is 4.500 LB te trekken uit een 1.6 PK permanente magneetmotor . Het is de ideale lier voor kleine tot middelgrote terreinwagens of SUV's.

Andere kenmerken van de Champion Power Equipment 145600 zijn onder meer:

 • Draadloze afstandsbediening
 • 38 voet >
 • 4.6 voet per minuut met een volledige lading
 • Planetair tandwielsysteem in drie stadia
 • Gratis spooling koppelingssysteem
 • 2 jaar beperkte garantie en levens>

Over het algemeen is de Champion Power Equipment een lichtgewicht lier die veel kracht in zich heeft voor een compact ontwerp . De draadloze afstandsbediening samen met verschillende andere functies maken het ideaal voor een verscheidenheid aan verschillende toepassingen.

Superwinch 1510200 LP10000 Winch


Zoals je waarschijnlijk aan de merknaam kunt zien, is Superwinch gespecialiseerd in lieren en produceert een breed scala. De 1510200 LP10000 is hun vlaggenschipmodel dat is ontworpen voor liefhebbers die maximale prestaties nodig hebben.

In termen van de functies van de Superwinch 1510200 LP10000 Winch omvatten deze:

 • 10.000 LB trekkracht
 • Planetaire tandwieltrein (235: 1)
 • 85 voet >
 • 5.1 HP weersbestendige wondmotor
 • Automatische lastvaststelling en mechanisch remmen
 • Afstandsbediening met 12 voet kabel
 • 2 jaar beperkte garantie
 • Weegt 90 LBS

Over het algemeen is de Superwinch 1510200 LP10000 een van de best beoordeelde lieren op de markt. Het merk zelf is gespecialiseerd in lieren en produceert verschillende trekkrachtbeoordelingen. De 1510200 LP10000 is duurder, maar het is de moeite waard om de extra te betalen omdat je nooit weet wanneer het nodig kan zijn.

OFFROAD BOAR Synthetische touwlier

Veel offroad-enthousiastelingen en merken zoals OFFROAD BOAR gaan op weg naar synthetische touwlieren in een poging de veiligheid te verbeteren. Andere toonaangevende merken zoals Smittybilt en Warn brengen echter een premiumprijs in rekening voor synthetische touwlieren.

Kenmerken van de OFFROAD BOAR waterdichte lier zijn onder meer:

 • 13.000 LB trekkracht
 • 85 voet >
 • Gratis loopkoppeling
 • IP67 waterdichte kwaliteit
 • Kan worden gebruikt in 1 meter diep water
 • 4-weg roller fairlead
 • 3-traps planetair versnellingssysteem
 • Draadloze afstandsbediening en handcontroller

Gezien het feit dat de meeste synthetische touwen de totale prijs van deze lier kosten, maakt het de OFFROAD BOAR uitstekend van geld . Met een indrukwekkende trekkracht en uitstekende waterdichte weerstand, zorgt het voor een geweldige all-round lier.

4 × 4 Winch Koopgids

Als het gaat om behoorlijk off-road rijden in de modder of zelfs rots die in je vrachtwagen kruipt, heb je meer dan waarschijnlijk een lier nodig. Vast komen te zitten in de modder is vrij gebruikelijk en ongeacht hoe goed je alle terreinbanden zijn, ze kunnen altijd vast komen te zitten.

Smittybilt, Warn en SuperWinch domineren de markt met verschillende beschikbare lieren. Sommige zijn licht van gewicht met voldoende trekkracht voor de meeste toepassingen, maar er zijn veel grotere lieren met een trekkracht van 20.000 LB en hoger.

Om u te helpen een weloverwogen koopbeslissing te nemen, hebben we de onderstaande koopgids voor vrachtwagenlieren opgesteld.

Pull Rating

De trekkracht van de lier is afhankelijk van het type gebruik. De meest populaire trekkracht is meestal de 12000 LB-lier , die vrachtwagens en grote SUV's gemakkelijk uit lastige situaties kan halen.

Het kiezen van een lier met een lage trekkracht die wordt gebruikt voor het trekken van gewicht dat veel groter is dan de capaciteit, kan problematisch zijn. Niet alleen kan de kabel breken, maar de spanning op de interne componenten van de lier kan breken, wat een dure oplossing kan zijn of zelfs volledig kan breken.

Gewicht van de lier

Om hoge trekkrachten te bereiken, hebt u een grotere motor nodig, wat resulteert in een zwaardere lier. Dit kan te veel gewicht aan de voorkant van het voertuig veroorzaken, hoewel de meeste grote vrachtwagens of SUV's mogelijk geen last hebben van hanteringsproblemen.

Investeren in een lichtgewicht lier met veel vermogen kost zeker meer. Als het echter geen invloed heeft op de bediening van het voertuig, is het een waardevolle investering.

Voorgemonteerde lier op bumper

Een zeer be>voorbumper is voorbereid op het gewicht . Een elektrische lier kan behoorlijk zwaar zijn en spanning op de voorbumper veroorzaken, wat problemen kan veroorzaken als deze niet stijf genoeg is.

De beste voorbumpers voor lieren zijn meestal versterkt en hebben speciale locaties voor de te monteren lier. Er zijn verschillende aangepaste bumpers beschikbaar om uw lier op te monteren en het is be>

Hydraulische versus elektrische lier

De twee be>

Hydraulisch bediende lieren hebben hun voordelen, omdat ze kunnen worden gebruikt voor veel grotere gewichtscapaciteiten. Ze zullen ook niet oververhit raken omdat er geen elektrische stroom in de motor is, die bij intensief gebruik kan opwarmen.

Hoe een off-road lier te installeren

Nadat u een van de elektrische off-road lieren hierboven hebt gekozen, wilt u misschien weten hoe de lier te installeren. Het is van cruciaal be>

Volg onderstaande stappen om een ​​elektrische lier op uw bumper te monteren :

 1. Lokaliseer trekhaak op de voorbumper voor lier
 2. Zet de lier stevig op de trekhaak
 3. Sluit een draad aan op de stroombron (bijv. Batterij)
 4. Installeer een stroomschakelaar
 5. Span de draad in de lier

De laatste stap wordt vaak weggelaten, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat deze strak op de liertrommel wordt gespoeld . Sommige fabrikanten leveren de lier met de kabel die al correct is gespoeld, maar sommige niet.

Hoe dan ook, u moet het grootste deel ervan afwikkelen en omhoogspoelen door de lier aan een zwaar voorwerp te bevestigen en de lier te starten. Er worden instructies meegeleverd met uw off-road lier over hoe deze correct moet worden ingesteld.

Als uw bumper geen trekhaak heeft, moet u een "lierbumper" kopen waarvan er vele beschikbaar zijn met verschillende budgetten. Een ander aspect dat kan worden vergeten, is dat een lier veel stroom verbruikt en daarom een krachtige auto-accu nodig heeft .

Sommige mensen houden er ook van om hun off-road lier met een kleine aanpassing om te zetten in een draadloos gecontroleerde lier. Een geverifieerde methode om dit te doen is door de en de instructies te volgen, maar deze is meestal plug-and-play.

Stalen kabels versus synthetische touwlieren

Dankzij de vooruitgang in synthetische technologie, kiezen veel off-road gebruikers voor een synthetisch liertouw in plaats van een staalkabel. De veiligheidsvoordelen moeten voldoende zijn om u te laten overwegen om te veranderen, maar er zijn ook veel meer voordelen.

Het be>

Synthetische materialen worden al vele jaren in de beste sleepbanden gebruikt en lieren zijn nu ook beschikbaar met deze optie.

Veiligheidstips tijdens het gebruik van lieren

Bij volle belasting kunnen lieren erg gevaarlijk zijn, omdat veel mensen ernstig letsel oplopen door het klikken van de kabel. Daarom is het van cruciaal be>veiligheidstips waaraan u zich altijd moet houden wanneer u een off-road lier gebruikt, zijn onder meer:

 • Klim of stap nooit over een kabel onder spanning
 • Inspecteer de lier, kabel en klemmen altijd voor gebruik
 • Laat iemand als een lieroperator en iemand anders toekijken
 • Zorg ervoor dat de afstandsbediening van de lier zich niet in de buurt van de trommel van de lier bevindt
 • Zorg ervoor dat niemand in de buurt van het gesleepte object staat in geval van plotselinge bewegingen

Vergeleken met veel van de oudere lieren van ongeveer 10 jaar geleden, bevatten de nieuwste verschillende veiligheidsvoorzieningen om letsel te voorkomen.

Gevolgtrekking

SUV voor 4x4 voertuig is een essentiële investering voor de meeste liefhebbers en investeert in een lier met de beste beoordeling voor uw vrachtwagen. Er is een grote verscheidenheid aan lieren beschikbaar, maar we raden ten zeerste aan er een te kiezen uit Smittybilt, Warn of SuperWinch. Dit zijn vertrouwde merken binnen de offroad-community en ze produceren verschillende lieren die verschillende prestaties bieden op het gebied van trekkracht of lichtgewicht ontwerpen.

Alle aanbevelingen in deze artikelen zijn geschikt voor een reeks trekkrachtvereisten en budgetten. Het installeren van een lier kan de beste aanpassing zijn die u in uw truck aanbrengt en kan u uit de problemen halen als u vastzit.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *