Als het gaat om werken aan uw eigen auto, is de uitdrukking " werk slimmer, niet harder " zeer relevant. Het hebben van het juiste gereedschap voor de klus kan u uren besparen en dit ook veel soepeler laten verlopen zonder schade te veroorzaken.

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn er duizenden tools beschikbaar voor het werken aan auto's, maar het vinden van de juiste voor uw vereisten kan moeilijk zijn. Daarom hebben we de tools opgedeeld in het soort werk dat aan de tool is gekoppeld om u op weg te helpen.

Wielen en banden

De wielen van uw auto zijn het enige contact dat u hebt met de weg en het is van vitaal be>momentsleutel vereist, die met een klik aangeeft wanneer het koppel is bereikt.

Als u moeite hebt om de wielmoeren te verwijderen, is de beste optie om ze te verwijderen met behulp van een sloophamer . Zodra u de wielmoeren weer op het voertuig plaatst, wilt u de momentsleutel gebruiken.

Als u de wielen van de auto verwijdert (of zelfs een oliefiltersleutel gebruikt ), kunnen de bouten soms lastig zijn om te verwijderen. Met een draadloze slagmoersleutel kunt u ze echter moeiteloos verwijderen. U kunt de bout ook terug op het wiel plaatsen met de slagmoersleutel, maar zorg ervoor dat u het koppel achteraf controleert om aan de veilige kant te zijn. Voor zwaardere taken die meer koppel vereisen, kunt u een slagmoersleutel gebruiken , die meer kracht biedt dan het draadloze alternatief. Als u van plan bent om lichtere taken zoals bevestigingsmiddelen aan te pakken, is een luchtratel de betere optie, omdat deze veelzijdiger zijn.

Voordat u alle bouten volledig verwijdert, wilt u deze in de lucht opvijzelen zodra u ze hebt losgedraaid, zodat ze " vingerdicht " zijn. Om de auto in de lucht te krikken, heb je verschillende opties, waaronder de fleskrik, OEM-krik (meestal te vinden in de kofferbak) en de beste optie, die natuurlijk een vloerkrik is . De vloerkrik is er in verschillende soorten, waaronder zwaar en laag profiel met verschillende gewichtscapaciteiten.

Er zijn andere aansluitingen beschikbaar met een transmissie-aansluiting , die is ontworpen om het verwijderen of installeren soepel te laten verlopen. Een ander type is een boerenkrik , die is ontworpen voor off-road gebruik of de flessenkrik , die geschikt is voor zware ladingen.

Op weg naar de banden die in verschillende vormen komen, hebben ze verschillende hulpmiddelen die eraan zijn gekoppeld. Het merendeel van de autobezitters zal echter geen bandenmontagemachine bezitten, aangezien dit normaal professioneel wordt gedaan. De meest voorkomende hulpmiddelen die verband houden met banden zijn een draagbare bandenpomp die lucht in uw banden pompt en een bandenspanningsmeter voor het controleren van de bandenspanning.

Bij de meeste moderne auto's merkt u mogelijk een functie die bekend staat als het bandenspanningscontrolesysteem (TPMS). Dit dient om ervoor te zorgen dat uw bandenspanning op een veilig niveau is en geeft een waarschuwing als dit niet het geval is. Het is een geweldige functie, maar de sensoren in de banden moeten uiteindelijk worden vervangen. Zodra u de vervangingssensoren hebt, moet u de fout resetten en de ECU opnieuw laten leren dat er nieuwe bandenspanningssensoren zijn geïnstalleerd. Om dit te doen, hebt u een TPMS-tool nodig , die kan worden gebruikt om de sensoren opnieuw te leren, te resetten en te activeren.

Niet alle wegen zijn defectvrij en banden raken gemakkelijk beschadigd. Van trage lekke banden tot blow-outs en het merendeel van de tijd, het zal gebeuren wanneer u het het minst verwacht en een echte pijn zijn. Er zijn echter bandenreparatiesets die helpen bij het oplossen van dit soort problemen en die levens kunnen besparen als u geen toegang hebt tot een bandenwinkel.

Bouten en moeren

Van het verwijderen van bumpers, koplampen tot interieurafwerking, u zult een breed scala aan moeren en bouten tegenkomen. Om deze te verwijderen, wil je de best mogelijke doppenset die ervoor zorgt dat je alles hebt om ze te verwijderen. Het niet hebben van de juiste dop kan een absolute nachtmerrie zijn en je moet misschien je toevlucht nemen tot het afschuren van een bout of het gebruik van een hamer en mogelijk schade veroorzaken.

Terwijl u moeren en bouten vastdraait of losmaakt, wilt u misschien ook bepaalde contactpunten smeren. Het gebruik van een vetspuit is de beste optie, omdat u hiermee in de meeste gebieden kunt komen zonder componenten te hoeven verwijderen.

Ze zijn verkrijgbaar als handmatige, lucht- of draadloze eenheid, maar de keuze tussen de verschillende types hangt af van uw budget. Als u een luchtgestuurd model kiest, hebt u een draagbare luchtcompressor nodig om het te gebruiken.

Als u aan een aangepast project werkt of moeite hebt om verroeste moeren en bouten te verwijderen, wilt u misschien investeren in een haakse slijper . U kunt gemakkelijk metalen en andere metalen doorsnijden met zeer weinig inspanning.

Het elektronische systeem van de auto

Defecte elektronica kan ertoe leiden dat een aantal andere componenten van een auto defect raken. Dit omvat verschillende sensoren zoals bedrading, deursloten en een aantal andere componenten. Gelukkig is de technologie door de jaren heen verbeterd en is het vinden van deze problemen veel eenvoudiger geworden. Met behulp van een OBD2-scanner kunt u eenvoudig het diagnostisch hulpprogramma aansluiten op de OBD-poort van uw auto en binnen enkele minuten ontdekken wat er mis is. Oudere voertuigen (van vóór 1990) was dit gewoon niet mogelijk en elektrische problemen konden soms met vallen en opstaan ​​worden opgelost.

Meer handmatige methoden voor het vinden van elektrische fouten met het gebruik van een multimeter voor auto's zijn echter nog steeds een zeer effectieve manier om een ​​probleem op te lossen. Gebruik eenvoudig de sondes en raak de draden aan om te zien waar er stroom is en waar niet.

Veel elektrische problemen beginnen met de accu van de auto en als u niet voldoende vermogen heeft, kunnen andere delen van de auto eenvoudig defect raken. Van een zwakke startmotor tot defecte luidsprekers, de batterij van uw auto kan de hoofdoorzaak zijn van al uw problemen. Alleen al om deze reden raden we u ten zeerste aan om de best mogelijke autobatterij te kopen om problemen te voorkomen.

Een lege batterij is een veel voorkomend probleem waar veel autobezitters mee worden geconfronteerd en wordt veroorzaakt door te veel elektriciteit gebruiken terwijl de auto niet rijdt . Dit kan alles zijn, van koplampen of stereo aan laten staan. Hierdoor kunt u gestrand raken, maar u kunt de batterij starten door startkabels te gebruiken als er een auto in de buurt is.

Het hebben van een rennende auto in de buurt zal echter vrij zeldzaam zijn zonder andere automobilisten neer te vlaggen. Maar er is een optie als u een draagbare jump-starter bezit, omdat u deze zelf kunt starten zonder een ander voertuig.

Om te voorkomen dat u de volgende keer dat u uw auto start opnieuw een lege batterij heeft, is het ten zeerste aangeraden om de batterij op te laden met een autolader . Velen zullen een "snelladende" optie hebben die het op een adequaat niveau zal krijgen, maar als je de kans hebt, is het altijd de moeite waard om een ​​>

Het regelmatig laten leeglopen van uw batterij is niet goed voor de batterij of uw auto. Uiteindelijk kan de batterij beschadigd raken en als u de toestand ervan controleert met behulp van een autobatterijtester , werkt deze mogelijk niet zoals verwacht.

Als u merkt dat er geen fysieke schade aan uw batterij is, zoals een kortsluiting of een open cel, kunt u deze mogelijk nieuw leven inblazen door een batterij-desulfator te gebruiken . Het gebruikt een bereik van hoge frequenties om het verharde sulfaat op te lossen dat zich op de loodplaten heeft opgebouwd.

Als u meerdere auto's bezit en ze in een garage opslaat, raden we u ten zeerste aan deze aan te sluiten op een batterij-tender met een zweefmodus. Dit zorgt ervoor dat de batterij constant wordt bijgevuld zonder te veel te laden en schade te veroorzaken. Het profiteert ook van het gebruik van zeer weinig elektriciteit voor diegenen die zich zorgen maken over binnenlandse rekeningen.

Voor mensen met ontstekingsproblemen wilt u misschien investeren in een timinglicht . Het doel van dit apparaat is om het ontstekingssysteem te diagnosticeren en af ​​te stellen. Vroeger werd bepaald of de bougie op het juiste moment ontstak om de brandstof en lucht te ontsteken.

Onder de auto

Werken onder uw auto vereist bepaalde hulpmiddelen om het werk veel gemakkelijker te maken. Als u bijvoorbeeld een olieverversing uitvoert, bespaart het gebruik van een olieaftappan om de druipende olie op te vangen, het gemakkelijker om de olie te recyclen en het risico op morsen te verminderen.

U kunt het risico op morsen echter volledig verminderen door een olie-extractor te gebruiken om alle oude olie op te zuigen. U plaatst eenvoudig de s>

Een andere mogelijk rommelige klus kan het vervangen van uw remvloeistof zijn, waardoor het systeem moet bloeden. U kunt echter efficiënter en alleen werken door een remontluchtingsset te gebruiken die werkt via een vacuüm of druk.

Het aanpassen of upgraden van uw veringopstelling met schokdempers, veren of schroefveren is erg populair. U hebt een schroefveercompressor nodig om de veren veilig te verwijderen. Andere ophangingsonderdelen zoals de kogelgewrichten, anti-rolstang, valschakels en andere componenten zijn vrij eenvoudig te verwijderen met verschillende mofafmetingen.

Bewegende voertuigen

Niet elke auto waaraan u werkt, zal zich vrij kunnen bewegen. Dit kan het werken aan het voertuig in kwestie veel moeilijker maken, maar er zijn manieren om het te omzeilen. We raden ten zeerste aan om een ​​paar zware sleepriemen te kopen als startpunt om auto's te verplaatsen. U kunt brute kracht gebruiken om de auto te trekken of de riem aan een ander voertuig bevestigen om deze naar de gewenste plek te slepen.

Als u een auto via een aanhangwagen vervoert, moet u deze correct beveiligen. We raden ten zeerste aan om enkele ratelriemen aan te schaffen die het laadvermogen van het voertuig overschrijden voor maximale veiligheid.

Een van de beste manieren om een ​​voertuig te verplaatsen, is door een set autopoppetjes te gebruiken , waarop je elk wiel plaatst en het als een skate gebruikt. Als ze eenmaal op de dolly zijn, is het verplaatsen van het voertuig heel eenvoudig en kun je het zelf doen.

Verlichting

Terwijl u aan uw auto werkt, zult u gebieden tegenkomen met slechte verlichting. Dit komt door het feit dat u in het donker werkt of omdat componenten van de auto natuurlijk licht blokkeren. Of u nu aan de motor, wielkuipen of zelfs in de auto werkt, kwaliteitsverlichting is essentieel.

Er zijn verschillende soorten werklampen die beschikbaar zijn, maar slechts enkele zijn geschikt voor gebruik in de garage. Een werklamp voor monteurs moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen schokken, vocht en chemische schade door de werkomgeving.

Aangezien het grootste deel van het werk dat aan uw auto wordt uitgevoerd zich in het motorcompartiment bevindt, bieden sommige fabrikanten een werklamp onder de onderkleding aan . Deze zullen over de motorkap overspannen en zorgen voor de beste vorm van verlichting terwijl u aan uw motor werkt.

lassen

Aangezien 99% van de voertuigen op de weg van metaal zijn, heb je vaak een lasser nodig om het metaal te repareren. Er zijn verschillende vormen van lassers waaronder MIG, TIG, Stick en Flux Core.

De MIG-lasser is de meest voorkomende en gemakkelijkst te gebruiken voor beginners. Het biedt ook een hogere lassnelheid, betere controle op dunnere metalen en schonere lassen.

Met behulp van een TIG-lasser kunt u hoogwaardige en nauwkeurige lassen uitvoeren die u esthetisch aantrekkelijk kunt maken. Ze worden vaak geleverd met een voetpedaal waarmee u de warmte-invoer kunt aanpassen om de las volledig te regelen.

Een lasser met fluxkern gebruikt vergelijkbare apparatuur als de MIG-lasser, maar is een alternatief zonder gas. Het is geschikt voor stok, vuil van roestig materiaal en biedt diepe penetratie voor het lassen van dikke sectie.

Ten slotte is de sticklasser er een die beter geschikt is voor mensen die buiten in winderige omstandigheden werken. Het is meer vergevingsgezind dan de alternatieven en geweldig voor dikkere materialen.

Als u gewoon twee metalen wilt combineren, is een soldeerstation wellicht de beste optie. Het is veel goedkoper en gemakkelijker te gebruiken en geschikt voor het repareren van een scala aan elektronica.

Bij de meeste lasprojecten moet u vaak metalen doorsnijden met een plasmasnijder . Ze produceren warmte tot 30.000 graden Fahrenheit die gemakkelijk metalen van verschillende diktes kan doorsnijden.

Afhankelijk van waar u werkt, kunt u mogelijk geen stroomvoorziening vinden. Als dat het geval is, moet u een lasgenerator gebruiken die het vermogen overschrijdt dat nodig is om uw lasser correct te laten werken.

Welke lasser u ook gebruikt, u hebt verschillende veiligheidsuitrusting nodig om letsel te voorkomen. Het be>automatisch donker wordende lashelm gebruiken .

Net zo dicht bij de actie zijn uw handen, die ook bescherming nodig hebben tegen de straling, vonken en spatten. Er zijn meerdere lashandschoenen die geschikt zijn voor elk type lastoepassing, die verschillen in dikte en stijl.

AC en vacuüm

Als u probeert het vacuüm, de gassen, het vocht of andere elementen te meten, hebt u de juiste meters nodig. Het meest gebruikt in de auto-industrie is een set met AC-spruitstukmeters . Als u echter een veel hogere resolutie nodig heeft, is het gebruik van een micronmeter het beste alternatief.

Gevolgtrekking

Het aantal hulpmiddelen dat kan worden gebruikt om een ​​auto te repareren, kan oplopen tot duizenden. Als u niet over het juiste gereedschap voor de klus beschikt, kan dit echter erg vervelend zijn en de klus twee keer zo moeilijk en veel meer tijdrovend maken.