Restaurant in de kijker: La terrasse du Zoute in Knokke-Heist

on

In Knokke-Zoute is er naast L’Hôtel Lugano La terrasse du Zoute, de luxe-brasserie waar je terecht kunt voor zowel een aperitief, lunch, tapas, cocktails, wijndegustatie, diner als voor een heerlijke pannenkoek. Tijdens ons verblijf in L’Hôtel Lugano dineerden we in La terrasse du Zoute en hadden een tafeltje gereserveerd op het terras, met zicht op de winkelstraat.Op het terras kan je het hele jaar het heerlijk vertoeven. Bij mooi weer staat het dak en de ramen open en is het net alsof je buiten zit. In de winter is alles dicht en wordt het verwarmd.

We kozen voor de suggestiemenu, met aangepaste wijnen, en lieten ons culinair verwennen door de chef. Startten deden we met een coupe Laurent Perrier La Cuvée Brut, geserveerd met een amuse gueule. 

Als voorgerecht koos ik voor carpaccio van octopus met pompelmoes, marinade van munt, gember en venkel. Bij dit heerlijk gerecht werd een Siegbert Bimmerle Riesling Kabinett Trocken, een witte wijn uit Baden, Duitsland, geserveerd.

Mijn partner koos als voorgerecht een aardappeltaartje met gerookte palingfilet en kwarteleitjes. De Château de Nages Héritage Blanc, een witte wijn uit de wijngaard Costières de Nîmes in Zuid-Frankrijk, paste perfect bij dit gerecht.

Als hoofdgerecht had de chef voor mij voor een overheerlijke pappardelle met scampi en Creoolse colombo saus gezorgd. Een topgerecht, tot in de puntjes verzorgd. Een glaasje Villa Matilde Falanghina Campania, een witte wijn uit Campania, Italië werd hierbij geserveerd.

Mijn man is een vleesliefhebber en met de diamanthaas, geserveerd met een sjalottensaus met rode wijn en aardappel pont neuf, stond het perfecte gerecht voor hem op de kaart. Dit vleesgerecht werd vergezeld van een Mauro Veglio, een rode wijn uit Barbera d’Alba, Piemonte, in Italie. Een uitstekende keuze!

Als dessert namen we respectievelijk een fantasie van chocolade en framboos, een dessert zeer lekker én mooi gepresenteerd en een Dame Blanche. Met de verwenkoffie sloten we deze heerlijke suggestiemenu af.

Lunchen of dineren in La terrasse du Zoute is niet alleen genieten van de overheerlijke gerechten die gecreëerd zijn met verse seizoensproducten, het is tevens een lust voor het oog. Alle gerechten zijn tot in de puntjes afgewerkt en je ondergaat in dit uiterst verzorgd restaurant een culinaire beleving. Ook de bediening mag absoluut vermeld worden, je wordt door het volledige personeel in de watten gelegd en je voelt je er de koning te rijk!

In La terrasse du Zoute is het elke dag genieten van de gerechten à la carte van 12u tot 15u en van 18u tot 21:30u (op zaterdag tot 22:30u). Naast de klassieke kaart kan je er genieten van een lunch aan € 25, water en koffie inbegrepen. Deze is verkrijgbaar van maandag tot vrijdag behalve tijdens de Belgische schoolvakanties en feestdagen.

Iedere maand zijn er de suggesties van de chef en is er het suggestiemenu, gecreëerd met verse seizoensproducten en is verkrijgbaar met aangepaste wijnen. HIER vindt u alvast de maandelijkse suggesties van de chef.

Een uitgebreid assortiment warme en koude tapas kan iedere dag besteld worden vanaf 15u. Of wenst u eerder een heerlijke pannenkoek? Dat kan dagelijks tussen 15u en 17u30.

Het restaurant van La Terrasse du Zoute biedt u dankzij de verschillende ruimtes en L’Hôtel Lugano de mogelijkheid een evenement volledig op maat te organiseren. Een receptie voor 200 personen of een privé diner vanaf 15 personen, alles is mogelijk U kan rekenen op een aparte ruimte, een persoonlijke service en een gastronomische beleving. Voor meer info, mail naar audrey@lugano.be

Een bezoekje aan La Terrasse du Zoute is een must wanneer u aan onze Belgische kust vertoeft. Lekker eten in een prachtige, ontspannen sfeer zorgt ervoor dat u tevreden bent en met een glimlach de dag verder zet. Een aanrader!

LA TERRASSE DU ZOUTE

Villapad 14,

8300 Knokke-Heist

Tel +32 50 63 05 30

info@laterrasseduzoute.be

Bekijk alle foto’s op onze facebookpagina