Ontdek de stad Sint-Niklaas met het gloednieuwe Monopoly Sint-Niklaas-spel!

on

Nadat er eerder een Brugse, Mechelse, Gentse, Antwerpse en Brusselse editie is uitgebracht van het wereldbekende Monopoly-spel, is er sinds vandaag een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave van de stad Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten te koop.

Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept, maar wordt in een Sint-Niklaas’ jasje gestoken. Zo krijgen alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord een Sint-Niklase toets.

Geen Antwerpen Meir, Oostende Kapellestraat of Brussel Nieuwstraat in dit spel, maar wel De Grote Markt, de Stationsstraat en het Waasland Shopping Center. Want dit spelbord bevat alleen maar Sint-Niklase straten en pleinen, historische gebouwen, bezienswaardigheden, groene plekken, nieuwe projecten, bedrijven, streekproducten en cultuurspelers.

De stations zijn vervangen door bedrijvenparken met onder andere Tifre, Oxford Vandenberghe en Van Hoecke. Ook de deelgemeenten Nieuwkerken, Belsele en Sinaai zijn vertegenwoordigd op het spelbord. De nutsvoorzieningen water en elektriciteit zijn in de hoofdstad van het Zoete Waasland uiteraard gewoon veranderd door lekkers van cremerie François of confiserie Thijs.

Burgemeester Lieven Dehandschutter, adviseur stadspromotie Nele De Klerck en schepen Ine Somers waren direct verkocht voor een spelletje Monopoly…

Monopoly Sint-Niklaas is dé ideale manier om Sint-Niklaas op een andere manier te (her)ontdekken. Bezoek de Sint-Nicolaaskerk, bouw een hotel op de Grote Markt, koop de Witte Molen, organiseer een voorstelling in de Stadsschouwburg, ga shoppen in de Stationsstraat of ga wandelen in recreatiedomein De Ster.

De kans- en algemeen fondskaartjes zijn in dit spel vervangen door Sinterklaas- en Zwarte Pietkaarten en zijn exclusief aangepast aan de stad Sint-Niklaas. Zo kan je bijvoorbeeld extra Sint-Niklaas’ geld ontvangen als je verkozen wordt tot kinderstadsdichter, als je tweede wordt bij de ballonloop, als je band doorbreekt na een optreden in De Casino, als je een nieuwe winkel met hoeveproducten opent of als je toevallig de 910.000e bezoeker bent van het Huis van de Sint.

Wie weet trek je wel een kaartje waarbij je je medespelers moet trakteren op een ijsje van Cremerie François, een nieuwe Oxford-fiets koopt of jou laat gaan in het assortiment gins en likeuren van Brouwerij Verhofstede. 

De Vredefeesten 

In het voorjaar kreeg de Sint-Niklazenaar de kans om het spelbord mee vorm te geven. Toen werd er een poll gelanceerd waarbij de inwoners uit tientallen opties konden stemmen om het resterende vakje in te vullen. Er werd meer dan 4.700 keer gestemd. De Vredefeesten wonnen die verkiezing met 1.518 stemmen en verdienden zo een plaatsje op het spelbord!

Unieke, houten pionnen

Daarnaast zorgt de stad ook nog voor een exclusiefje. Iedereen die het spel koopt kan, middels de voucher in de speldoos, een uniek zakje houten pionnen afhalen op het stadhuis. Sint-Niklaas is dankzij de inspanning van het stadsbestuur de eerste stad die unieke, op maat gemaakte, houten pionnen voorziet voor de kopers van een Monopoly- stadseditie. De pionnen verwijzen naar de stad zelf en haar deelgemeenten. Speel jij met Maria Vergult, Sinterklaas of Reynaert De Vos als pion? Of behaal jij de overwinning met de luchtballon of de Nieuwkerkse klomp?

Het Monopolyspel Sint-Niklaas bevat een zeer fraai speelbord. Samen met de unieke pionnen, de Sinterklaas- en Zwarte Pieten kaarten en en het aan gepast geld is dit een op en top Sint-Niklase stadseditie. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 personen en is geschikt voor de leeftijd van 8 jaar en ouder.

Dit spel is niet alleen interessant voor zij die in Sint-Niklaas wonen, ook niet inwoners kunnen de stad en de deelgemeenten ontdekken dankzij deze unieke uitgave. Dit kan de aanzet zijn om zelfs eens een dagje naar de Wase hoofdstad te komen, je zal versteld staan wat er allemaal te bezichtigen is!

Van deze Monopoly-editie werden 3.500 exemplaren gemaakt, waarvan reeds zo’n 3000 exemplaren vooraf besteld werden. Wil je dit unieke spel als geschenk geven voor Sinterklaas, Kerst of Nieuwjaar, dan is is snel zijn de boodschap!

Je kan de spellen aankopen bij verschillende Sint-Niklase handelaars en winkels. Alle winkelpunten zijn terug te vinden op de website: www.monopolysint-niklaas.be 

Een MONOPOLY SINT-NIKLAAS kost  € 50,00.