Rubensmarkt in Antwerpen gaat door op zondag 15 augustus

on

Vorig jaar kon de traditionele Rubensmarkt wegens corona niet doorgaan. Dit jaar wel, onder de geldende coronamaatregelen. Op zondag 15 augustus kunnen bezoekers in het centrum van Antwerpen terugkeren naar de tijd van barokmeester Rubens.

Op de sfeervolle Rubensmarkt bieden een 200-tal marktkramers in historische klederdracht producten aan uit de glorierijke periode van Antwerpen. Bezoekers proeven zo letterlijk en figuurlijk van het 17de-eeuwse leven.

Schepen voor markten en foren Peter Wouters: “De trouwe bezoekers van de unieke en authentieke Rubensmarkt kunnen komende zondag weer in de tijdmachine stappen en de hoogtijdagen van Antwerpen herbeleven. Ook de marktkramers staan na een jaartje afwezigheid te popelen om hun Rubenskostuum opnieuw uit de kast te halen en hun koopwaar aan de man te brengen. Of aan de vrouw, want op 15 augustus viert Antwerpen uiteraard Moederdag. De Rubensmarkt is dan ook de ideale plek om moederlief in de bloemetjes te zetten of om een ander mooi cadeau op de kop te tikken!”

“Vele duizenden toeristen komen jaarlijks naar Antwerpen om de werken van Rubens te bewonderen. De Rubensmarkt brengt die Rubensiaanse sfeer helemaal tot leven”, vult schepen voor toerisme Koen Kennis aan.

Praktisch
De markt vindt plaats van 8 tot 23 uur op en rond de Grote Markt (Grote Markt, Kaasrui, Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai).

De coronamaatregelen voor markten gelden ook tijdens de Rubensmarkt: een bezoek mag met maximaal 8 personen of met het eigen gezin, met social distancing ten opzichte van de andere aanwezigen. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Bereikbaarheid

De stad raadt iedereen aan om met de fiets, deelmobiliteit, het openbaar vervoer of via een park-and-ride naar de Rubensmarkt te komen. De Kaaien zijn onderbroken op zondag 15 augustus. Bezoekers kunnen hun route plannen op www.sna.be. Klik hier voor de rechtstreekse link naar de bereikbaarheidsfiche van de Rubensmarkt.