Restaurant in de kijker: Restaurant-brasserie-tea room Oberbayern in Blankenberge

on

Ben je in de buurt van Blankenberge? Dan moet je zeker eens langsgaan bij restaurant-brasserie-tea room Oberbayern in de Smet de Naeyerlaan, vlak bij de jachthaven van Blankenberge. 

Oberbayern is een familiezaak die al bestaat sinds 1963. Het was Roger Croes, die met zijn echtgenote 59 jaar geleden hotel-restaurant Oberbayern in Blankenberge overnam. Na al die jaren staat inmiddels de derde generatie van de familie Croes aan het hoofd van dit uitstekend restaurant. Sinds 2005 is de zaak uitgebreid met de eigentijdse, exclusieve cocktail- en wijnbar ‘L’Apereau’.

Bij restaurant-brasserie-tea room Oberbayern kun je lunchen of dineren in een uniek kader. Wanneer je de zaak binnenstapt, waan je jezelf in Beieren. Je komt ogen te kort om te zien wat er allemaal binnen staat!

In restaurant Oberbayern heb je een grote keuze uit vlees- en visgerechten, je kunt er à la carte eten of kiezen voor een van de diverse menu’s. Je kunt er kiezen uit diverse specialiteiten van het huis. Zo zijn er de verse mosselen à volonté, klaargemaakt volgens het recept dat van vader op zoon doorgegeven is.

Ook de huisgemaakte garnaalkroketten en de garnaalcocktail (Chef Luc Bellings gaf dit gerecht een 8/10) zijn niet te versmaden en de tongrolletjes met kreeftensaus en grijze garnalen zijn een aanrader.

Voor de vleesliefhebbers is er de keuze uit o.a. een Steak Tartaar met huisgemaakte mayonaise, een Australische “grain fed “ Filet pure en de Ierse Angus ‘Tomahawk’ (600gr) met mixed sla, frieten en huisgemaakte mayonaise.

Tijdens ons bezoek nam ik als voorgerecht de huisgemaakte garnaalkroketten en mijn man koos voor de befaamde garnaalcocktail. Twee topgerechten die we zeker kunnen aanbevelen!

Als hoofdgerecht koos ik voor een heerlijk vispannetje, voor mijn man had de chef een uiterst malse ribeye, een stukje Ierse Agnus, bereid. Afsluiten deden we met respectievelijk een thee en een koffie.

vlnr: Garnaalcocktail, garnaalkroketten, Vispannetje en Ribeye

Restaurant Oberbayern is werkelijk de moeite waard. Je kunt er van alle gerechten genieten in het ruim restaurant of op het zonneterras. Ook ben je er welkom voor een pannenkoek, ijscoupe of een stukje taart. En aan de kinderen is er ook gedacht, er is voor hen een aangepaste kaart en ze kunnen zich vermaken in de binnenspeelruimte. 

Restaurant-brasserie-tea room Oberbayern is zeker een bezoekje waard, en niet alleen voor het lekkere eten. Zeker vermeldenswaardig is de vlotte en vriendelijke bediening. Wilt u in een uniek kader lunchen of dineren, kunnen we u zeker restaurant Oberbayern aanbevelen. De zaak is tevens geschikt voor groepen te ontvangen tot 230 personen.

Restaurant-brasserie-tea room Oberbayern

de Smet de Naeyerlaan 49

8370 Blankenberge

Tel. +32 468 18 85 51

Op dinsdag gesloten

www.restoberbayern.be

Bekijk zeker de fotospecial op onze facebookpagina!