De beste momentsleutel 2019

Het doel van een momentsleutel is om een ​​moer of bout vast te draaien met een gespecificeerde koppelwaarde van de fabrikant . Dit voorkomt het risico van barsten of falen omdat u niet op uw eigen giswerk vertrouwt bij het aandraaien van een moer of bout.

De beste momentsleutel is de , die +/- 4% nauwkeurigheid biedt en een omkeerbare ratelkop gebruikt voor extra bruikbaarheid.

Van het gebruik van een momentsleutel voor wielmoeren tot het vastdraaien van de bougies, de juiste momentwaarde is erg be> . Zowel onder als boven aangedraaide bouten kunnen problemen veroorzaken en kunnen dure reparaties veroorzaken als de moer of bout defect raakt.

The Best Tool Chest 2019 LEES De beste gereedschapskist 2019

Beste momentsleutel voor het geld

Momentsleutel Type Rit
Klik 1/2 inch
Digitaal 1/2 inch
Wijzerplaat 1, 1/2, 1/4, 3/4 3/8 Inch
Split Beam 1/2 inch
Klik 1/2 inch

Het gebruik van een standaardsleutel en het overmatig aandraaien van uw bouten kan ertoe leiden dat de lippen worden gestript en mogelijk de remrotors kromtrekken. Er is meer spanning op de nokken dan normaal, waardoor ze zelfs kunnen breken en uw wiel kan vallen.

Het alternatief voor het bovenstaande, dat momenteel wordt aangehaald, komt vaker voor en kan ertoe leiden dat het wiel eraf valt. Voor degenen die een draadloze slagmoersleutel gebruiken voor gebruik in de auto, kan het koppel te laag zijn vanwege hun maximale koppel.

Het volgen van de koppelwaarden van de fabrikant vermindert het risico dat componenten defect raken. Hieronder is een lijst van de beste momentsleutels die kunnen worden gebruikt voor een reeks toepassingen van wielmoeren, bougies en nog veel meer.

TEKTON 24335 1/2 Inch Momentsleutel

TEKTON is een van de grootste fabrikanten van garage-uitrusting voor monteurs en hun 24335 Click Momentsleutel is een van de meest populaire op de markt. Het wordt geleverd met een omkeerbare ratelkop om de bout in beide richtingen te drijven, wat zeer wenselijk is als het gaat om het werken aan auto's.

Andere kenmerken van de Tekton 24335 momentsleutel zijn onder meer:

 • Klik op het type sleutel
 • 1/2 inch schijf
 • Gekalibreerd met +/- 4% nauwkeurigheid
 • Dubbele schaal met hoog contrast
 • Alle stalen constructies
 • Levens>

Omdat het een kliksleutel is, klinkt het klikgeluid zodra u de vooraf ingestelde instelling hebt geraakt, wat de beste manier is om een ​​bout vast te draaien. Zonder geluid controleert u constant de meter, die misschien niet eens zichtbaar is.

Over het algemeen is de Tekton 24335 de beste momentsleutel voor het geld en is vrijwel onbreekbaar met de volledig stalen constructie. Tekton heeft een aantal andere soorten momentsleutels die even goed zijn als het 24335-model.

ACDelco ARM601-4 1/2 ″ digitale momentsleutel

Voor degenen die wat technologie aan hun garage-apparatuur willen toevoegen, is de ACDelco ARM601-4 een geweldige optie. Het is een digitale momentsleutel die een digitaal LCD-scherm gebruikt om de hoeveelheid koppel weer te geven, die tussen de 4 en 99 voet pond kan zijn.

Kenmerken van de ACDelco ARM601-4 digitale momentsleutel zijn onder meer:

 • Maatregelen in ft / lb, nm, in-lb en kg-cm
 • Hoorbare sirene wanneer koppel is bereikt
 • Gebruikt 3 AAA-batterijen zonder bedrading of poorten
 • Omschakelbare ratel
 • Snelle release
 • Antislip comfortabele grip
 • Met de klok mee gekalibreerd op +/- 2% van de nauwkeurigheid
 • Tegen de klok in gekalibreerd met +/- 3% van de nauwkeurigheid
 • 1 jaar garantie

Over het algemeen is de ACDelcoe ARM601-4 de beste digitale momentsleutel en is veel goedkoper dan de concurrentie met een vergelijkbare functionaliteit. Omdat hij op batterijen werkt, is hij veel duurzamer dan die met ingebouwde laadpoorten.

CDI 1003LDFNSS 1/2-inch schijf naaldsleutel


CDI is een premium merk en hun momentsleutels zijn veruit de duurste die beschikbaar is. Ze zijn echter gebouwd om de meest beschikbare hoge kwaliteit te zijn die u online kunt kopen en staan ​​bekend als de meest accurate.

Kenmerken van de CDI 1003LDFNSS momentsleutel zijn onder meer:

 • Verschillende maten beschikbaar
 • Type naald met geheugenknop
 • Sterk torsiestraalontwerp
 • Groter frame voor meer sterkte
 • Koppelbereik tussen 0 en 100 ft / lbs

Over het algemeen is de CDI 1003LDFNSS een geweldige optie voor monteurs die dagelijks een momentsleutel gebruiken. Hoewel het duur is, is het de moeite waard om extra uit te geven voor de bouwkwaliteit en nauwkeurigheid. CDI biedt ook het grootste assortiment verschillende momentsleutels voor degenen die een complete set nodig hebben.

Precisie-instrumenten Momentsleutel met gedeelde balk

De Precision Instruments PREC3FR250F Silver 1/2 ″ Drive Split Beam Momentsleutel is een andere redelijk dure momentsleutel . Dit model is echter gemaakt van nikkel en is afgewerkt in een aantrekkelijk chroom.

Kenmerken van de precisie-instrumenten PREC3FR250F zijn onder meer:

 • Type gesplitste straal
 • 1/2 inch schijf
 • 50 tot 250 voet pond koppel
 • Flexkop voor een verstelbare hoek
 • Alleen met de klok mee vastdraaien

De Flex Head is perfect voor het wijzigen van de hoek van het verwijderen van uw wielmoeren zonder uw knokkels op de wielen te raken. Precisie-instrumenten produceren altijd eersteklas garageapparatuur en de momentsleutel is niet anders.

Gorilla Automotive TW705 Momentsleutel

Gorilla Automotive staat erom bekend de borgwielmoeren te hebben, maar ze produceren ook een reeks gereedschappen zoals deze budget-momentsleutel . Het is perfect voor het verwijderen van die wielmoeren met een koppelbereik van ongeveer 50 tot 250 voet pond.

Kenmerken van de Gorilla Automotive TW705 zijn onder meer:

 • Stalen constructie met antislip grip
 • 50 tot 250 voet pond koppel
 • 1/2 inch schijf
 • Metingen omvatten FT / LBS en Nm
 • Inclusief opbergkoffer

Over het algemeen is de Gorilla Automotive TW705 een geweldige allrounder en in tegenstelling tot het TEKTON-alternatief hierboven, heeft dit model een antislipgreep voor extra bruikbaarheid.

Momentsleutel Koopgids

Investeren in een hoogwaardige momentsleutel wordt ten zeerste aanbevolen, omdat u deze waarschijnlijk nog vele jaren zult bezitten. Hun levensduur is erg >

Momentsleutels zijn er in verschillende soorten die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, zoals hieronder in detail wordt getoond.

Verschillende soorten momentsleutels

De variatie van momentsleutels is in de loop der jaren sterk veranderd. Veel mensen kiezen hun persoonlijke voorkeur en de klik-momentsleutel is de meest voorkomende vanwege eenvoud en kosten.

Hieronder staan ​​de drie meest voorkomende vormen van momentsleutels.

Klik op sleutel

Qua nauwkeurigheid en herhaald gebruik is het kliktype de beste momentsleutel om te kopen. Stel eenvoudig het koppel in en draai een bout vast. Bij het bereiken van het koppelniveau, zal het mechanisme tegelijkertijd slippen en klikken. Het is uitstekend in het bereiken van perfecte nauwkeurigheid en is goedkoop. Het is het eenvoudigst te gebruiken , het enige wat u hoeft te doen is een bout vastdraaien en wachten op een klik.

Straatsleutel

De straalsleutel lijkt erg op hoe een weegschaal werkt. De kop en het handvat van de sleutel worden gescheiden door een hefboomarm. Een schaal beweegt ook wanneer er druk wordt uitgeoefend, zodat u het koppel kunt tijdens het aandraaien. Het wordt niet zoveel gebruikt als de klik, omdat het moeilijk is om het koppel te lezen terwijl u een bout aandraait en het zicht slecht kan zijn en u het misschien niet kunt zien.

Digitale moersleutel

De digitale momentsleutel gebruikt een LCD / LED-scherm om aan te geven wanneer het koppel is bereikt. Sommigen worden zelfs geleverd met geheugenkaarten om informatie op te slaan met betrekking tot het ingestelde koppel.

Dial Wrench

De draaimomentsleutel van het wijzerplaattype heeft een eenvoudige draaiknop die de hoeveelheid koppel aangeeft die wordt toegepast. Zodra u de koppelwaarde hebt bereikt, schakelt u eenvoudig de sleutel uit. Het be>

Een momentsleutel gebruiken voor wielmoeren

Het hoofddoel van een momentsleutel is om een ​​bout vast te draaien met een bepaalde momentinstelling. Je kunt dit eenvoudigweg niet doen met een normale sleutel en meestal is het een raadspel dat ervoor zorgt dat je de bout te veel of te weinig aandraait.

Volg de onderstaande stappen om een ​​momentsleutel correct te gebruiken voor het vastdraaien van wielmoeren:

 1. Zorg ervoor dat de momentsleutel is gekalibreerd . Koop de beste momentsleutel voor wielbouten die al correct is gekalibreerd. Alle hierboven genoemde zijn gekalibreerd en klaar voor gebruik.
 2. Onderzoek Koppelinstelling voor uw bouten . Vind de voet-pond koppelinstelling die nodig is voor uw specifieke voertuig en bouten. Op mijn Mercedes-wielen in de bovenstaande afbeelding werd bijvoorbeeld 100 voet pond koppel gebruikt.
 3. Controleer of de bouten werken . Veel mensen zullen gebroken of gestripte draadbouten in hun wielen gebruiken die niet correct zullen aandraaien. Controleer voordat u ze in uw wielen plaatst.
 4. Draai aan tot u een klik hoort . Draai met een klik-momentsleutel de bouten vast totdat u een klik hoort, die het maximale koppel aangeeft dat u hebt ingesteld.
 5. Controleer koppel na 100 mijl . Controleer uit veiligheidsoverwegingen altijd de koppelinstelling na 100 mijl in geval van beweging binnen de bouten.

Natuurlijk kan het gebruik van een momentsleutel worden gebruikt voor een reeks toepassingen, maar het be>

Herijking van de momentsleutel

Alle momentsleutels, ongeacht de prijs die u betaalt, moeten opnieuw worden gekalibreerd en een bepaald punt. Dat gezegd hebbende, houden de premium sleutels hun gekalibreerde instellingen veel >

Veel professionele monteurs stellen dat als de nauwkeurigheid hoger is dan 5%, het wordt aanbevolen om deze opnieuw te laten kalibreren. Het gebruik van een defecte momentsleutel verslaat immers de doelstelling om deze in de eerste plaats te gebruiken.

Momentsleutel maten

Zoals bij de meeste tools, zijn er meerdere verschillende formaten die geschikt zijn voor bepaalde soorten taken. Als u zoveel mogelijk koppel nodig hebt, wilt u een momentsleutel met een groot inch koppel. Naarmate u de torsieklasse verhoogt, neemt de maat van de sleutel echter toe en dit kan de beweging van de momentsleutel iets moeilijker maken. De vier be>

 • 1/4 inch drive - Perfect voor kleine moeren en bouten waarvoor 50 tot 250 ft / lbs nodig is
 • 3/8 inch-schijf - Geschikt voor de meeste autotaken tussen 15 en 75 ft / lbs
 • 1/2 inch-aandrijving - Geschikt voor grotere moeren en bouten met een koppel van 30 tot 250 ft / lbs
 • 3/4 inch-aandrijving - De grootste formaten die geschikt zijn voor taken waarbij max. Koppel betrokken is.

Het bezit van meerdere momentsleutels wordt sterk aanbevolen en zorgt ervoor dat u de sleutel met voldoende koppel vrij kunt bewegen.

Gevolgtrekking

De momentsleutel kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt en niet alleen voor het aandraaien van wielogen. Het is een ratel met een handvat maar met de toevoeging van koppelinstellingen. Na het klikken van een van mijn wielsloten , heb ik sindsdien altijd een momentsleutel gebruikt voor het vastdraaien van wielmoeren. Wanneer u aan auto's werkt en u de momentsleutel afstemt op de aanbevolen dopsleutels , kunt u de perfecte mechanica instellen.

Al onze aanbevelingen hebben betrekking op alle verschillende soorten momentsleutels en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Investeren in een kwaliteitssleutel zorgt ervoor dat u de juiste momentwaarde voor de moeren of bout correct kunt instellen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *