godwatslecht.nlwordt door de lezer ondersteund. We kunnen commissie verdienen op de verkoop via onze links zonder extra kosten voor u. Bekijk beleid .

De beste Convertible Top Cleaner Protectant 2019

Het converteerbare softtop-dak is gemaakt van een stof of vinylmateriaal dat regelmatig onderhoud vereist. Gewoon het dak wassen is niet goed genoeg en uiteindelijk zal het bedekt worden met vuil, mos en andere defecten.

De beste reiniger en is de met een reiniger, beschermer, borstel en droogdoek voor eenvoudige toepassing.

Converteerbare daken moeten niet alleen regelmatig worden schoongemaakt, maar moeten ook worden beschermd . Zure regen, UV, boomsap, vogellat en algemeen vuil kunnen het dak beschadigen en het schoonmaken in de toekomst ook veel moeilijker maken.

The Best Leather Conditioner 2019 LEES De beste lederen conditioner 2019

Soft Top Cleaner en Protectant vergelijking

Convertible Top Cleaner Brush Inc. Materiaal
Ja Vinyl
Nee Kleding stof
Nee Beide
Nee Kleding stof
Ja Beide

Verwaarloosde softtops zien er niet alleen verschrikkelijk uit, maar verminderen ook de wederverkoopwaarde van de auto aanzienlijk. De meeste softtop-reinigingskits zijn echter relatief betaalbaar en gemakkelijk aan te brengen, wat geweldig is om het dak terug te zetten naar de fabriekstoestand.

Het wordt aanbevolen om een speciale paardenhaarborstel te kopen die het product in de stof of vinyl verwerkt. Veel mensen zullen ervoor kiezen om oude vodden of harde borstels te gebruiken die eigenlijk meer kwaad dan goed zullen veroorzaken.

Hieronder vindt u een lijst met de beste cabrioletreiniger en -beschermers om zware vervuiling of vlekken van de softtop van uw voertuig te verwijderen.

De beste converteerbare topreiniger


1. Raggtopp Convertible Top Cleaner


De carkit met converteerbare daken van Raggtop is niet voor niets heel populair in de VS. Het is een tweelingpakket, dat zowel een reiniger als een beschermer bevat voor totale allround softtop-verzorging. Dit betekent dat defecten zoals vogelpoep, strooizout / -gruis, boomsap en andere soorten vuil gemakkelijk worden verwijderd.

Kenmerken van de Raggtopp Convertible Top Cleaner zijn onder meer:

 • Anti-oxidant, lage pH en geen bleekformule
 • Laat geen residu of schade achter op andere auto-oppervlakken
 • Beschermt en weert UV, smog, zure regen, zout, teer en nog veel meer
 • Kan ook worden gebruikt voor utility tops en tonneau covers
 • Inclusief reiniger, beschermer, borstel en 2 doeken
 • Geschikt voor vinyl, niet voor textiel
 • Reiniger kan op zowel stof als vinyl worden gebruikt

Als u wilt dat uw cabriodak kraalt, is dit de reiniger / beschermer voor u. Het biedt de zachte bovenstof de bescherming die kralen veroorzaakt, maar laat het tegelijkertijd ademen om schimmel of schimmel te voorkomen.

Over het algemeen is het hele pakket de beste softtop-reiniger en beschermkit die u kunt kopen die uitstekende bescherming biedt tegen een reeks defecten.

2. 303 Set voor reiniging en onderhoud van de cabriokap


303 is een populair detailleringsbedrijf en deze converteerbare topreiniger is perfect voor stoffen daken met vlekken of vervuiling. Het is een 2-in-1-formule die niet alleen schoonmaakt, maar ook beschermt tegen vocht en vlekken.

Kenmerken van de 303 (30520) Convertible Fabric Top Care Kit zijn onder meer:

 • Geschikt voor stoffen daken en bevatten geen agressieve chemicaliën
 • High-tech stoffen bescherming herstelt olie- en waterafstotendheid
 • Snelwerkende formule die lastige vlekken aanpakt
 • Reukloos en is residuvrij
 • Veilig voor alle autostoffen

Het merk 303 heeft zoveel vertrouwen in hun product en beweert dat het gebruik van deze softtop-reiniger en beschermer jaren extra levensduur aan uw softtop zal toevoegen .

Over het algemeen is de 303 (30520) converteerbare stoffen topverzorgingsset een geweldige alleskunner die zelfs de moeilijkste vlekken effectief herstelt. Ze bieden ook een alternatief voor een dak op vinyl dat net zo krachtige reinigingskracht biedt als deze zorgkit.

3. Meguiar's G2016 Soft Top Cleaner


Meguiar's zijn een van de meest bekende detailleringsbedrijven en hun converteerbare topreiniger is mogelijk het antwoord op al uw problemen. Als u op zoek bent naar een kleine, veilige en effectieve spray die harde vlekken en vuil verwijdert, is de G2016 perfect.

Kenmerken van de Meguiar's G2016 Convertible Top Cleaner zijn onder meer:

 • Geschikt voor zowel stoffen als vinyl cabriokappen
 • Doordringende formule vereist geen harde boenen
 • Eenvoudig aan te brengen met behulp van de spuitfles
 • Verwijdert zelfs de moeilijkste vlekken

Over het algemeen is de G2016 van de Meguair de beste zachte bovenkantreiniger die kan worden gebruikt op zowel vinyl als stoffen cabriokappen . Het scoort wereldwijd hoog en levert keer op keer resultaten op en biedt ook veel waar voor uw geld.

4. Autoglym Fabrichood stoffen dakreiniger


De Auto Glym stoffen softtopkit is een zeer effectieve reiniger en beschermer die is ontworpen om alle stoffen softtops te herstellen. De biologische formule is sterk genoeg om eventuele defecten op het cabriodak af te breken, maar tegelijkertijd 100% veilig.

Kenmerken van de Autoglym Fabrichood Fabric Hood Kit omvatten:

 • Reinigings- en beschermset
 • Inclusief applicator voor effectief schrobben
 • Toepassing met spuitfles vermindert verspilling
 • Beschermt tegen vervuiling en binnendringen van water
 • Gemaakt in Groot-Brittannië

Het Auto Glym-product beweert het uiterlijk van uw softtop-dak gemakkelijk te reinigen, op te frissen en nieuw leven in te blazen. U kunt de formule zelfs 's nachts op het dak laten liggen om zelfs de moeilijkste vervuiling te verwijderen. We raden de Auto Glym-kit ten zeerste aan , die ervoor zorgt dat je softtop weer in zijn oude glorie terugkeert.

5. Chemische jongens Ultimate Convertible Top Care Kit


Een andere uitstekende optie voor het reinigen en beschermen van softtop is van Chemical Guys met hun Ultimate Convertible Top Care Kit. Het is niet de goedkoopste, maar het wordt geleverd met een hoogwaardige borstel voor het reinigen van paardenhaar en microfiber handdoeken.

Andere kenmerken van de Chemical Guys Ultimate Convertible Top Care Kit omvatten:

 • Spuitbare formule verwijdert alle vuil en vlekken
 • Geschikt voor alle softtop-kleuren
 • Veilig voor stoffen, vinyl en synthetische dakmaterialen
 • Formule op waterbasis
 • Herstelt het dak naar zijn fabrieksuiterlijk
 • Inclusief paardenhaar scrub borstel

De Chemical Guys converteerbare topreiniger is de beste in zijn klasse voor het verwijderen van vlekken en hardnekkig vuil van daken van vinyl en stof . Het is veilig te gebruiken op alle daken en werkt door vuil van het dak te tillen om het dak in bijna nieuwe staat te herstellen.

De beschermer werkt door een beschermende laag te bieden tegen UV-stralen van direct zonlicht en natuurlijk vuil. Dit zorgt voor kralen op het dak als het regent, wat een sterke indicatie is dat het product zijn werk doet.

Over het algemeen is het een geweldige alleskunner, maar het grote nadeel is dat het de prijs van de alternatieven in dit artikel verdubbelt of verdrievoudigt.

Koopgids voor Convertible Top Cleaner en Protectant

Kijken naar een voertuig met een bevlekt of vervuild cabriodak is niet erg aantrekkelijk. Hoe >

De bovenkant van uw cabriolet is onderworpen aan dezelfde soort omgevingscondities als de rest van uw auto, en dit is be>

In tegenstelling tot schilderwerk is het echter gemaakt van een stof, vinyl of ander soort synthetisch materiaal. Afhankelijk van de kleur kan vuil veel gemakkelijker zichtbaar worden, wat betekent dat het onderhoud eenvoudiger is. Alleen al om deze reden geven de meeste mensen de voorkeur aan een zwarte softtop dan andere kleuren.

Om u te helpen een weloverwogen koopbeslissing te nemen, hebben we de onderstaande koopgids opgesteld om u te helpen de juiste reiniger voor uw dak te vinden.

Wat maakt het cabriodak vies?

Het is altijd een moeilijke taak om het cabriodak volledig schoon te houden. Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende elementen die het uiterlijk van converteerbare daken verpesten.

 • Vogelpoep
 • Stof
 • Boomsap
 • Wegafval zoals zout
 • Weersomstandigheden zoals wind en regen
 • Schimmel of meeldauw
 • Smog

Deze defecten kunnen gemakkelijk in het dak van uw cabriolet gaan zitten, uw dak laten vervagen of ruwe plekken ontwikkelen. Daarom zal het schoonhouden en onderhouden van het dak u helpen om het in de beste staat te houden.

Hoe Soft Top Roof Cleaner Protector aan te brengen?

Nadat u zichzelf hebt uitgerust met een geschikte reiniger die is ontworpen voor het dak, kunt u beginnen met werken. Sommige merken vereisen een bepaalde toepassing, maar als algemene gids vindt u hieronder de stappen voor het reinigen van uw softtop:

 1. Stofzuig het dak met een zacht hulpstuk.
 2. Parkeer in de schaduw (geen direct zonlicht).
 3. Spoel het dak af met water om los vuil te verwijderen.
 4. Spray reiniger op het dak.
 5. Gebruik een schrobborstel of aanbevolen applicator om aan te brengen.
 6. Laat de robot niet opdrogen op het dak.
 7. Spoel de reiniger vanaf de bovenkant van de verzorging grondig met koud water.
 8. Droog met een handdoek bovenop het voertuig.
 9. Parkeer in de zon om volledig uit te drogen voordat de beschermer wordt aangebracht.
 10. Gebruik Protector op het dak (probeer dit niet op een ander oppervlak dan het dak te krijgen).
 11. Laat de softtop de beschermer ten minste 24 uur adsorberen.

Het is echt zo eenvoudig en met een applicator voor softtops kunt u zelfs de moeilijkste vlekken verwijderen. Als u probeert een doek te gebruiken, kan dit eenvoudigweg het vuil in het dak wrijven, wat niet is wat u wilt.

Stof versus vinyl

Om de beste resultaten te krijgen met de reiniger en beschermer die u gebruikt, wilt u een speciale formule gebruiken . De meeste merken zullen duidelijk aangeven of hun producten in sommige gevallen met stof, vinyl of zelfs beide kunnen worden gebruikt.

Als u niet zeker bent van het type softtop-materiaal, is er niets mis met het gebruik van een universele reiniger. Reinigingsmiddelen of beschermingsmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor een enkelvoudig materiaal, zullen echter veel effectiever zijn.

Doet de kleur ertoe?

Converteerbare daken zijn er in verschillende kleuren, waarbij zwart het populairst is. Andere kleuren, zoals wit of andere lichte kleuren , vereisen echter veel meer onderhoud, omdat ze veel gemakkelijker vuil en puin vertonen.

Tenzij anders vermeld door het product, maakt de kleur geen verschil of het zwart of beige is. De be>

Hoe uw converteerbare softtop schoon te houden

Als je alle tijd en moeite hebt besteed aan het schoonmaken van je softtop, wil je het zo houden. Regelmatig gebruik van een geschikte carwash met een lage pH en het vermijden van gebieden die slecht zijn voor boomsap of vogelpoep wordt sterk aanbevolen.

Het gebruik van een geschikte beschermkap wordt ook sterk aanbevolen, omdat dit een beschermende barrière zal bieden. De meeste reinigingsmiddelen worden als complete set geleverd en u moet ervoor zorgen dat u de beschermer aanbrengt zodra de softtop is gedroogd voor het beste resultaat.

Hetzelfde proces kan worden gebruikt voor de meeste tonneau-afdekkingen voor vrachtwagens, omdat deze worden blootgesteld aan dezelfde elementen als het cabriodak.

Wat te vermijden

De meeste cabriodaken zijn gemaakt van stof en vinyl . Dit betekent dat er veel ingrediënten zijn die u niet mag gebruiken. Hieronder staan ​​enkele van de ingrediënten die u wilt vermijden op uw softtop.

 • Glansmiddelen
 • Bleken
 • Citrus
 • silicone

Dit soort ingrediënten kan het converteerbare materiaal boven in het dak afbreken. Dit kan ertoe leiden dat de softtop niet bestand is tegen water en verslechtert bij de naden of afdichtingen. Zorg er altijd voor dat de converteerbare reiniger die u kiest, natuurlijke autoshampoo en ingrediënten zonder wasmiddel bevat om onnodige schade aan uw dak te voorkomen.

Gevolgtrekking

Je softtop schoonhouden kan een zware klus zijn en nog moeilijker worden gemaakt voor lichtere stoffen of vinyl. Daarom wilt u een eenvoudig te gebruiken reiniger en beschermer die hardnekkige vlekken of vervuiling gemakkelijk verwijdert.

Al onze aanbevelingen in dit artikel doen precies dat en zijn geschikt voor een reeks softtops. We raden ten zeerste aan om een ​​extra applicator of borstel te kopen om het product op het dak te werken, omdat dit een enorm verschil zal maken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *