Sint-Niklase Chocolatiers opnieuw bekroond door Gault&Millau

on

Op 19 oktober 2020 werden door Gault&Millau in Brussel de beste chocolatiers van de Benelux gevierd. Dit event ging door in Brussels expo, dat voor de gelegenheid volledig coronaproof werd gemaakt. De twee Sint-Niklase Chocolate Heroes Wim Vyverman en Nick Wauters werden voor de derde keer opgenomen in de lijst met beste chocolatiers van de Benelux.

Nick Wauters en Wim Vyverman

Het is intussen de vijfde editie van de uitgave van de “Finest chocolatiers van de België en Luxemburg”, wat een beetje een feesteditie had moeten zijn was nu een gewone overhandiging. Alle nodige coronamaatregelen werden tijdens de uitreiking in acht genomen en de laureaten werden vooraf goed gebriefd met wat kon en wat niet. Zo was het bv. verboden om tijdens de uitreiking met twee te komen, er was geen receptie en na de uitreiking moest iedereen onmiddellijk huiswaarts keren.


Maar de Sint-Niklase chocolatiers waren toch zeer enthousiast dat ze opnieuw tot de beste van België en Luxemburg behoren. “Het is elk jaar opnieuw uitkijken en afwachten wat de jury heeft beslist” verteld Vyverman, “jaarlijks gaan een aantal anonieme inspecteurs van Gault&Millau op pad om bij de verschillende chocolatiers pralines te kopen. Samen met een smaakpanel gaan ze dan alle producten blind proeven en beoordelen op uitzicht, smaak, kwaliteit en originaliteit.
Elk jaar komen er een aantal nieuwe chocolatiers bij maar wie niet goed genoeg wordt bevonden valt af.”

“Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar we moeten er allemaal samen door en dan kan
chocolade juist dat beetje positieve energie brengen”, zegt Nick, “De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat we extra scherp blijven. We proberen de lat steeds zo hoog mogelijk te leggen.
De bekende gids bekroonde tevens de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen (Olivier Willems), Brussel (Laurent Gerbaud) als Wallonië (Benoit Nihant), en reikte een nieuwe award uit, de ‘Discovery of the Year’ (Niels Segers en Justine Lanoo).
De gids met de beste Chocolatiers van 2021 telt 76 pagina’s en kost 9,95 euro via shop.gaultmillau.be (gratis verzending). De selectie staat online op http://www.gaultmillau.be of u kan de gids inkijken bij de chocolatiers zelf:

Chocolade-Atelier Vyverman – Begijnenstaart 41 – Sint-Niklaas
Chocolatier Wauters – Ankerstraat 45 – Sint-Niklaas