De beste synthetische olie 2019

Synthetische olie is de best mogelijke motorolie die u kunt leveren voor een voertuig op benzine of diesel. Olie is het be> dat regelmatig moet worden vervangen om ervoor te zorgen dat de motor blijft presteren zoals verwacht.

De beste synthetische olie is met zijn uitstekende slijtagebescherming door superieure smering bij hoge en lage temperaturen.

De reden waarom motorolie zo be>de motor smeert om slijtage, wrijving en de afbraak van componenten door motorwarmte te verminderen. Het reinigt ook al het vuil en geeft warmte rond de motor voor optimale prestaties.

The Best Oil Filter Wrench 2019 LEES De beste oliefiltersleutel 2019

Beste synthetische motorolie

Synthetische motorolie Brandstof viscositeit
Mobil 1 94001 Benzine 5W-30
Castrol 03101 Benzine 0W-40
Pennzoil Ultra platina Benzine 5W-20
Shell Rotella T6 Diesel 5W-40
Royal Purple 51530 Benzine 5W-30
Valvoline SynPower Benzine 5W-30

Onderhoud van uw voertuig met synthetische motorolie zal de levensduur van de motor verlengen en ervoor zorgen dat de auto soepel blijft rijden . Motorolie voor auto's met een hoge kilometerstand of zelfs koud weer zijn slechts enkele van de categorieën waarvoor sommige oliën zijn ontworpen.

Volledige synthetische motorolie is iets duurder, maar de vele voordelen maken het een lonende investering. Goedkope olie , waardoor het minder voordelig is en niet werkt zoals je zou verwachten.

Investeren in hoogwaardige synthetische motorolie zorgt ervoor dat de bewegende componenten worden gesmeerd en verhoogt de levensduur van uw motor. Hieronder vindt u een lijst met de beste synthetische olie voor optimale prestaties en schone motor.

Mobil 1 94001 5W-30 Synthetische motorolie


Om te beginnen hebben we Mobil 1, de meest populaire synthetische olie van het merk . Mobil 1 beveelt aan om hun 5W-30 olie te gebruiken in turbo- en supergeladen auto's met benzinemotor en in motoren met meerdere kleppen.

Andere kenmerken van de Mobil 1 volledig synthetische olie zijn onder meer:

 • 5W-30 viscositeitsbeoordeling
 • Uitstekende slijtagebescherming
 • Verbetert het brandstofverbruik
 • Extra bescherming tegen slib en afzettingen
 • Geschikt voor hoge en lage temperaturen (-53 tot 500ºF)

Mobil 1 94001 wordt sterk aanbevolen voor moderne auto's en dagelijks rijden met een viscositeitsbeoordeling van 5W-30 . De geavanceerde formule biedt uitstekende eigenschappen die slijtage van de motoronderdelen, thermische en oxidatiestabiliteit, verhoging van het brandstofverbruik en eenvoudiger starten van de auto in de ochtend voorkomen.

Over het algemeen is het de beste synthetische motorolie voor uw auto die ervoor zorgt dat de motor superieure smering heeft voor alle bewegende delen. Het gebruik van de Mobil 1 als uw eerste keuze synthetische olie levert verschillende voordelen op, zoals een soepelere motor en betere prestaties rondom.

Castrol 03101 EDGE 0W-40 synthetische olie


De Castrol 03101 Edge-formule claimt een 42% betere rating van vechtkracht te hebben voor het hoogste niveau van bescherming. De geavanceerde synthetische olieformule betekent dat de motor een uitstekende smering heeft om slijtage te voorkomen en uw auto op maximaal vermogen te laten rijden.

Kenmerken van de Castrol 03101 Edge synthetische olie zijn onder meer:

 • 0W-40 viscositeitsbeoordeling
 • Vermindering van metaal-op-metaal contact
 • Titaniumtechnologie voor optimale prestaties
 • Vermindert motorafzettingen
 • Getest onder extreme druk

Castrol staat bekend om het werken met high-end autofabrikanten zoals Volkswagen, Jaguar en Land Rover. Dit betekent dat ze in staat zijn om rigoureus te testen om hun motoroliën wereldwijd te verbeteren, waardoor ze een marktleider worden.

De Castrol Edge is een geavanceerde premium synthetische motorolie die is getest onder intense druk en is een van de beste motoroliën die u kunt kopen. Als u Castrol 03101 0W-40 motorolie gebruikt, kunt u verwachten dat het motorgeluid tot een minimum wordt beperkt evenals een soepelere motor.

border=0

T6 5W-40 Diesel Motor Oil Shell Rotella T6 5W-40 dieselmotorolie


Voor bestuurders van dieselvoertuigen, wilt u een specifieke motorolie voor dieselmotoren . De Rotella T6-synthetische olie van Shell is de beste optie en kan worden gebruikt voor gewone dieselvoertuigen, klassiekers, zware vrachtwagens en zelfs tractoren.

Kenmerken van de Shell Rotella T6 motorolie zijn onder meer:

 • 5W-40 viscositeitsbeoordeling
 • Laag as-additief voor minder uitstoot
 • Verbeterde slijtageprestaties en depositobeheersing
 • Ontwikkeld met afschuifstabiliteit om viscositeitsverlies te weerstaan
 • Verbeterd brandstofverbruik met maximaal 1,5%

Om aan de nieuwste emissienormen te voldoen, bevat de Rotella-formule van Shell lagere niveaus van as, fosfor en zwavel . Door deze synthetische olie in uw dieselmotor te gebruiken, zult u ook een vermindering van motorgeluid opmerken.

Als u bij zeer koude temperaturen rijdt, gebruikt de Rotella T6 een hoog viscositeitsniveau om de doorstroming te verbeteren en bescherming te bieden tegen degradatie. Over het algemeen is het de beste synthetische motorolie voor dieselauto's die een formule voor zware motorolie vereisen.

Pennzoil Ultra platina volledige synthetische motorolie


Pennzoil is een zeer populair automerk in de VS en de Ultra Platinum is hun meest populaire synthetische olie . Het is ontworpen om een ​​snellere oliestroom bij lage temperatuur te leveren en biedt uitstekende bescherming tegen extreme hitte.

Andere kenmerken van de Pennzoil Ultra Platinum volledige synthetische motorolie zijn:

 • 5W-20 viscositeitsbeoordeling
 • Biedt superieure slibbescherming
 • Oliestabiliteit en uithoudingsvermogen tijdens extreme omstandigheden
 • Beschermt tegen viscositeitsverlies en thermische afbraak
 • Zorgt ervoor dat zuigers zo schoon mogelijk worden gehouden
 • Verbeterd brandstofverbruik en slijtagebescherming

Over het algemeen is de Pennzoil Ultra Platinum een ​​geweldige allrounder die een verbeterde responsiviteit, soepelheid en een stillere motor belooft . Het is ook relatief betaalbare volledige synthetische olie en is verkrijgbaar in flessen van 5 of 1 liter, wat geweldig is om in de koffer te bewaren om bij te vullen indien nodig.

Royal Purple 51530 Performance Motor Oil


Royal Purple 51530 volledig synthetisch is de olie bij uitstek voor bestuurders die op zoek zijn naar een hoogwaardige motorolie . Het heeft een verfijnde formule om het vermogen te verhogen en de soepelheid te verbeteren voor mensen met krachtige motorvoertuigen.

Andere kenmerken van de Royal Purple 51530 Performance Motor Oil zijn onder meer:

 • 5W-30 viscositeitsbeoordeling
 • Superieure corrosiebescherming
 • Verhoogde brandstofefficiëntie
 • Compatibel met brandstoffen die ethanol bevatten
 • Verbetert de uitstoot
 • Anti-slijtagecompound om wrijvingsschade te voorkomen

Vooral voor oudere voertuigen met een hoge kilometerstand kan de Royal Purple 51530 helpen bij het verminderen van het olieverbruik en het verhogen van de smering om de levensduur van de motoronderdelen te verlengen. Over het algemeen is de Royal Purple-olie iets duurder, maar het is hoog gewaardeerd en het is de beste krachtige motorolie voor benzinemotoren.

Valvoline SynPower SAE 5W-30 synthetische olie


De goedkoopste synthetische olie met een hoge rating is de Valvoline SynPower motorolie. Het Amerikaanse bedrijf heeft deze olie geproduceerd om te voldoen aan de voorschriften van de meeste auto's die in Noord-Amerika worden geproduceerd.

Kenmerken van de Valvoline SynPower Motorolie zijn onder meer:

 • 5W-30 viscositeitsbeoordeling
 • Verbetert brandstofefficiëntie
 • Gemaakt in de VS
 • Bescherming tegen slib en vernis

Voordelen van het gebruik van Valvoline SynPower is een verbetering van de brandstofefficiëntie, bescherming tegen hoge temperaturen onder zware rijomstandigheden en bescherming tegen koude temperaturen door een snellere oliestroom. Het biedt ook verbeterde motorzuiverheid door het bestrijden van hard slib en vernis.

Over het algemeen is het de beste synthetische motorolie voor het geld in vergelijking met andere premium motoroliën die vergelijkbare voordelen bieden.

Koopgids synthetische motorolie

Olie voor uw motor is een essentieel onderdeel. Het is geen luxe die u eenvoudig kunt negeren en moet worden vervangen volgens het onderhoudsschema van het voertuig. Veel autobezitters vermijden het onderhoud omdat het een kost is die ze willen voorkomen. Als u uw auto niet regelmatig onderhoudt, kan dit leiden tot een veel grotere reparatiekosten.

Synthetische olie wordt als de beste beschouwd, maar sommige auto's vereisen mogelijk semi-synthetisch met lage aswaarden. Sommige motoroliën zijn ook bedoeld voor auto's met een hoge kilometerstand, terwijl anderen voor koud weer zijn, maar dit is geschikt voor specifieke voertuigen.

Om u te helpen een weloverwogen koopbeslissing te nemen, hebben we de onderstaande koopgids opgesteld om uw kennis van motoroliën te verbeteren.

Verschil tussen synthetische en reguliere olie?

Reguliere olie zijn van nature voorkomende oliën op minerale basis die worden geraffineerd uit ruwe olie. Ze zijn goedkoper, beschermen het absolute minimum aan motoronderdelen en moeten vaker worden vervangen.

Synthetische olie is een combinatie van door de mens gemaakte olie en minerale of gewoon volledig door de mens gemaakte olie, die verder wordt verfijnd in chemische fabrieken. Ze bieden maximale bescherming voor de motoronderdelen en zijn bestand tegen hogere temperaturen dan gewone olie. De olie kost meer dan de normale, maar gaat veel >

Synthetische olie kan in twee vormen voorkomen , die semi-synthetisch en volledig synthetisch zijn. Het be>geen olie op minerale basis .

Viscositeitsgraad

De viscositeit van een motorolie verwijst in principe naar de weerstand van de olie tegen vloeien en afschuiven . De beste manier om de viscositeit te beschrijven, is om water en siroop voor te stellen, dit zijn gewone huishoudelijke vloeistoffen. Water heeft een lage viscositeit, terwijl siroop een hogere viscositeit heeft.

Dat gezegd hebbende, moet u de juiste viscositeitsgraad voor uw motor kiezen . Dit wordt vermeld in de handleiding van uw voertuig, maar u kunt een andere olie kiezen op basis van het type rijstijl dat u doet, het weer en de leeftijd van uw voertuig.

Als u bijvoorbeeld in een gebied woont dat het grootste deel van het jaar onder het vriespunt ligt, is het raadzaam om te kiezen voor motorolie met een lagere viscositeit . Als u bij extreem warm weer rijdt, bezig bent met racen of zware ladingen trekt, wilt u een motorolie met een hogere viscositeit .

De viscositeitsgraad van de olie is zowel aan de voor- als achterkant van de fles te vinden. De achterkant van de fles biedt verdere details, waaronder de oliespecificatie, die wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding in de zwarte rechthoek.

Olie Specificatie

Een andere beoordeling die u moet controleren, is de oliespecificatie. Het doel van de specificatie is om het type olie te bepalen dat geschikt is voor de motor om optimale prestaties te leveren.

Deze specificaties verschillen per fabrikant en het is be>

Alle motoroliën ondergaan verschillende onafhankelijke industriële testen om te controleren of ze aan de standaardspecificatie voldoen. Veel merken om ervoor te zorgen dat uw motor als nieuw blijft werken.

Wat gebeurt er als u in een auto rijdt zonder olie?

Het besturen van een voertuig zonder olie zal leiden tot motorstoring en vrij snel ook. De zuigers in de motor gaan zeer snel op en neer en zonder de oliefilm tussen de zuigers en de boring begint de auto te rammelen.

Dit zal ertoe leiden dat de afstand tussen de kruk en het lager groter wordt en het geluid toeneemt. Na een tijdje zal er een zwaar kloppend geluid van de krukas zijn en als je dat hebt gehoord, gaat de auto kapot, stopt de motor en is er een nieuwe motor nodig.

Het aantal mensen dat de olie in hun auto niet controleert, laat staan ​​waar de peilstok zich zorgen maakt. Je zou moeten . Een herbouw van de motor kost ongeveer $ 2000, dus het is de moeite waard om te checken en bij te vullen als dat nodig is.

Hoe uw motorolie te controleren

Het controleren van uw olie is een zeer eenvoudige taak die u minstens om de 3 maanden of vóór grote roadtrips moet doen. Om te beginnen, parkeer je auto op een vlakke ondergrond zodat het de resultaten niet belemmert. U wilt een koude motor hebben, zodat u uzelf niet verbrandt, tenzij het wordt aanbevolen om het door de fabrikant heet te laten zijn.

Open de motorkap en zoek de peilstok die duidelijk zichtbaar moet zijn. Trek de peilstok uit de motor en reinig de olie aan het einde.

Plaats de peilstok eenmaal schoon en trek hem er weer uit. Analyseer beide zijden van de peilstok en controleer waar het oliepeil is ten opzichte van de peilstokmeting. Gewoonlijk is de indicator L tot H, Min of Max of een kruisarcering.

Als de olie niet te zien is, koop dan de beste synthetische olie en plaats deze in de motor. Als het oliepeil correct is, controleer dan de kleur van de olie . De juiste kleur olie moet bruin of zwart zijn. Als u enige vorm van metaaldeeltjes in de olie opmerkt, is dit een verontrustend teken dat dit interne schade in de motor is.

Veel mensen kunnen zelfs een olietoevoegsel gebruiken om de levensduur van de olie te verlengen. Het doet dit door de viscositeit van de olie te veranderen en zorgt ervoor dat deze niet te dik of te dun is.

Motorolie bijvullen

U moet eerst de aanbevolen synthetische motorolie voor uw auto kiezen, die u in het handboek kunt vinden. Plaats de olievuldop met de olie bij de hand. die meestal een “olie” heeft op het deksel of een pictogram van een oliekan.

Vul nooit te veel olie bij . Het kan schade veroorzaken, vul daarom kleine hoeveelheden in de motor en controleer de peilstok regelmatig.

Begin met het plaatsen van een trechter over de bovenkant van de schenktuit en giet de synthetische olie erin. Controleer de peilstok om te controleren of het oliepeil correct is na elke halve liter.

Als u regelmatig bijvult, kan dit erop wijzen dat uw auto olie verbrandt of dat er een soort olielek is.

Gevolgtrekking

Het gebruik van synthetische autoolie is essentieel om ervoor te zorgen dat uw auto op maximale prestaties en efficiëntie rijdt. Het helpt ook de motoronderdelen te beschermen tegen slijtage, waardoor de levensduur van de motor wordt verbeterd.

Ongeveer tien jaar geleden was er maar een paar synthetische oliën om uit te kiezen, maar nu kan de variatie behoorlijk verwarrend zijn. Als u synthetische olie gebruikt, is het raadzaam om ook een oliefilter voor synthetische olie te gebruiken om ervoor te zorgen dat al het vuil en vuil wordt gefilterd.

Motorolie is een van de be>

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *