Bezoek eens het Huis van de Sint in Sint-Niklaas!

on

Een bezoek aan het magische Huis van de Sint in Sint-Niklaas is een unieke belevenis voor zowel jong als minder jong. Ontdek alle kamers in het statige herenhuis in de Stationsstraat.

Waar slaapt de Sint? Wanneer eet hij en wat lust hij graag? Neemt Sinterklaas een ligbad of een douche? Draagt hij een kamerjas? Waar oefenen de Pieten voor de Grote Dag? 

Alle vragen krijgen een antwoord tijdens een uniek bezoek aan het magische Huis van de Sint. Wandel vrij rond in alle kamers van het statige huis in het hart van de stad. De Zwarte Pieten tonen je onder meer de ontvangstruimte, de slaapkamer, de badkamer en het toilet, de werkkamer, de hobbyruimte, een heus theater en de grote speelhoek.

Het Huis van de Sint is een initiatief van het Sint-Nicolasgenootschap Vlaanderen en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Om het bezoek coronaveilig te laten verlopen is het verplicht om vooraf in te schrijven en een tijdslot te reserveren. Ook moet je beschikken over een Corona Safe Ticket of een negatieve coronatest. Alle coronamaatregelen voor een bezoek aan het Huis van de Sint, kan je hier terugvinden.

Het Huis van de Sint is te bezoeken vanaf 20 november tot en met 5 december 2021, telkens op zaterdag en zondag van 13.00u tot 18.00u.

Het Huis van de Sint gaat ook dit jaar digitaal. Vanaf vrijdag 19 november tot en met 6 december komt er bijna elke dag om 10.00u een leuk filmpje online. Dagelijks kunnen de kinderen genieten van een verhaal, een opdracht, een weetje,…Rechtstreeks vanuit het Huis van de Sint! 

https://www.stadvandesint.be/huis-van-de-sint/kamers

Meer info op https://www.stadvandesint.be/huis-van-de-sint 

Naast het Huis van de Sint staan er nog talrijke andere leuke activiteiten op het programma in Sint-Niklaas. Denk maar aan Sint in de Piste, op 14 november is het de Dag van de Sint met aankomst van Sinterklaas in zijn stad, de Sint-Niklaas Run & Walk , de zoektocht ‘Wie zoekt die Sint’ en véél meer!

Meer info op https://www.stadvandesint.be/