De beste Trailer Brake Controller 2019

Een remcontroller van een elektrische aanhanger wordt vaak geïnstalleerd als aftermarket-onderdeel om te helpen bij het remmen van een trekkend voertuig . Voor lichtgewicht aanhangwagens is dit niet noodzakelijkerwijs vereist, maar voor aanhangwagens met een brutogewicht van meer dan 1.000 LBS wordt dit ten zeerste aangeraden.

De beste is de , een proportioneel remsysteem met configuraties voor andere trailers en een reeks functies.

Er zijn twee hoofdtypen remcontrollers, die vertraagd zijn en proportioneel remmen . De controller wordt onder het dashboard van het trekkende voertuig geïnstalleerd en met de remmen van de aanhangwagen verbonden. Het wordt geactiveerd wanneer de bestuurder in de trekkende auto remt, waardoor de elektrische remmen van de aanhangwagen worden geactiveerd.

The Best Trailer Wheel Lock 2019 LEES The Best Trailer Wheel Lock 2019

Beste Trailer Brake Controller

Trailer Rem Controller Type assen
Proportioneel 4
Tijd vertraagd 4
Proportioneel 4
Proportioneel 3
Tijd vertraagd 3

Zowel proportionele als vertraagde trailerremcontrollers lijken erg op elkaar . Beide leveren stroom van het trekkende voertuig aan een elektrische remmen van een aanhangwagen met dezelfde bedradingsconfiguratie. Ze stellen de bestuurder ook in staat het remvermogen aan te passen en hebben schakelaars om de remmen van de aanhanger handmatig te onderdrukken.

De keuze tussen deze twee kan afhankelijk zijn van het type lading dat op uw trailer staat of uw rijstijl. Het proportionele remsysteem van aanhangwagens is de meest populaire keuze voor degenen die regelmatig aanhangwagens gebruiken.

Het installeren van een elektrische remcontroller voor uw aanhangwagen wordt ten zeerste aanbevolen voor veiligheidsdoeleinden, zand is vrij eenvoudig te installeren. Hieronder is een lijst van de beste trailerremcontrollers met een combinatie van zowel vertraagde als proportionele voorbeelden.

Tekonsha 90195 P3 Trailer Brake Controller

De Tekonsha 90195 P3 is de beste trailerremcontroller op de markt en veruit de meest populaire. In termen van waar voor uw geld en functionaliteit komt geen enkele andere eenheid in de buurt. Het verlichte LCD-scherm kan worden gewijzigd om in verschillende talen (Engels, Spaans of Frans) te worden weergegeven, evenals verschillende kleurwijzigingen.

Kenmerken van de Tekonsha P3-remcontroller zijn onder meer:

 • Proportioneel remsysteem
 • Mogelijkheid om te kiezen tussen elektrisch en hydraulisch
 • Geschikt voor maximaal 4 assen
 • Diagnostische gegevens
 • Digitale G-sensor
 • Omkeermodus en handmatige opheffing
 • Gepatenteerde "Plug-N-Play" voor eenvoudige installatie

Een functie die erg handig is, is de diagnose van de remcontroller, die fel rood oplicht als er een probleem is. Problemen die op het scherm kunnen worden weergegeven, variëren van de uitgangsspanning tot geen traileraansluiting.

Over het algemeen is het de meest populaire keuze die eenvoudig te installeren is en presteert zoals je zou verwachten. Het is vermeldenswaard dat u een extra bedrading moet aanschaffen, maar dit voltooit de kit en maakt de installatie soepel.

Reese Towpower Brakeman IV remcontroller

De Reese Towpower is een vertraagde remcontroller die kleiner is en in elke richting kan worden gemonteerd zonder waterpas zetten. Het heeft de mogelijkheid om maximaal 8 remmen te bedienen, wat vrij indrukwekkend is gezien de lage kosten.

Andere kenmerken van de Reese Towpower Brakeman IV zijn onder meer:

 • Tijd vertraagde controller
 • Makkelijk afleesbaar display met uitvoer- en synchronisatie-instellingen
 • Voor gebruik op 12-volt negatieve aardingssystemen
 • Geschikt voor maximaal 4 assen
 • Digitale versterking en synchronisatie die gemakkelijk kan worden aangepast
 • Inclusief bevestigingsmateriaal (maar geen kabelboom)
 • Beperkte levens>

Het is vrij eenvoudig in termen van functionaliteit, maar dit betekent dat het eenvoudig te gebruiken en in uw voertuig te installeren is. Vanwege het verkochte ontwerp kan het ook in elke richting worden geïnstalleerd, wat geweldig is voor aangepaste installaties.

Voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare elektrische remcontroller , is het Reese Towpower-alternatief de beste optie.

CURT 51140 TriFlex proportionele remcontroller

De 51140 TriFlex is een betaalbare proportionele remcontroller die is ontwikkeld door het gerenommeerde merk CURT. De term TriFlex staat in relatie tot zijn bewegingssensor die een drievoudige asversneller is. De be>

Andere kenmerken van de CURT 51140 TriFlex zijn onder meer:

 • Proportionele remcontroller
 • Gemakkelijk gekalibreerd voor alle vereisten met 9 gevoeligheidsniveaus
 • Geschikt voor maximaal 4 assen
 • Compact ontwerp met een duidelijk digitaal display
 • Zelfnivellerend met automatische kalibratie
 • Beperkte levens>

CURT is er trots op hoe eenvoudig het is te installeren en beweert dat het binnen enkele minuten kan worden geïnstalleerd. Het apparaat wordt geleverd met een eigen stekker en er zijn geen kabels of lastige instellingen nodig om aan de slag te gaan.

Over het algemeen is de CURT 51140 TriFlex een uitstekende allround trailerremcontroller die is ontwikkeld door een gerenommeerd merk dat u kunt vertrouwen.

Draw-Tite 20191 I-Stop IQ Elektronische remregeling


with diagnostics similar to the Tekonsha P3 device. De Draw Tite 20191 is een proportionele elektronische remregeling met diagnostiek vergelijkbaar met het Tekonsha P3-apparaat. Dit is de nieuwste versie van verschillende beschikbare modellen, die de gewenste remstootfunctionaliteit voor zware ladingen heeft.

Andere kenmerken van de Draw Tite 20191 remcontroller zijn onder meer:

 • Proportionele remcontroller
 • Snap-in bevestigingsklemmen voor eenvoudige installatie / verwijdering
 • Klein LED-display en verstelbare wijzerplaat
 • Geschikt voor 3-assige aanhangwagens
 • Werkt proportioneel omgekeerd
 • Inclusief voorgemonteerde kabelboom

Het is een goedkopere proportionele remcontroller in vergelijking met andere concurrenten met een bijpassende beperkte levens> . De functies en functionaliteit zijn zeer vergelijkbaar met de Tekonsha-modellen, maar het ontbreekt aan enige functionaliteit.

Hayes 81760 Tijdgebaseerde remcontroller


De Hayes 81760 is een vertraagde elektrische remcontroller met levens>

Kenmerken van de Hayes 81760 Engage Digital Brake Controller zijn onder meer:

 • Geschikt voor 3 assen
 • Geen niveau-aanpassing vereist
 • Kan handmatig worden opgeheven via de hendel
 • Gepatenteerde "Quik Connect" voor eenvoudige installatie
 • Kan in elke positie worden gemonteerd
 • Gemaakt in de VS met een levens>

Het is een vertraagde controller en hoe >power ramp time " aanpassen om het best mogelijke reactievermogen voor uw vereisten te bereiken.

Over het algemeen is het een geweldig alternatief voor het vertraagde Reese Towpower-apparaat met beide verschillende functies.

Trailer Rem Controller Koopgids

Nadat u een nieuwe trekhaak in uw voertuig hebt geïnstalleerd, wilt u andere accessoires die het rijden gemakkelijker maken. Als u voor het eerst zware ladingen met uw aanhangwagen vervoert, heeft u misschien nog nooit gehoord van een aanhangwagenremcontroller.

Kortom, ze zijn een aftermarket elektronisch apparaat dat is ontworpen om het remmen te helpen beheersen . Als u ooit een noodstop hebt gemaakt met een zware lading, zult u begrijpen waarom het ten zeerste wordt aangeraden er een te installeren.

Ze worden meestal in het dashboard geïnstalleerd zoals weergegeven in de hoofdafbeelding . Hiermee kunt u de remcontroller configureren en ervoor zorgen dat de verbinding met uw trailer volledig functioneert. Alle bovenstaande aanbevelingen worden geleverd met voldoende bedrading en montagebeugels voor een eenvoudige installatie.

Om u te helpen een weloverwogen koopbeslissing te nemen, hebben we de onderstaande koopgids voor aanhangwagenremcontrollers opgesteld.

Voordelen van het gebruik van een remcontroller

Het be>vooral het verbeteren van de veiligheid tijdens het slepen. Wanneer u grote ladingen vervoert, verandert het remmen van uw voertuig drastisch en kan onvoorspelbaar zijn bij bepaalde snelheden en remintensiteiten. De remcontroller schakelt de remmen op de trailer in, waardoor het remmen rondom wordt verbeterd. Dit is veel eenvoudiger te regelen en stelt u in staat veel eenvoudiger en sneller te remmen.

Een ander niet zo duidelijk voordeel is het feit dat het slijtage aan je remblokken bespaart. Zonder een remcontroller te gebruiken, wordt alle remkracht op de remblokken van het voertuig gelegd, waardoor ze enorm worden belast. Samen met slijtage kan het mogelijk remvervaging en overmatige hitte veroorzaken.

Soorten remcontrollers

Wanneer u op zoek bent naar een trailerremcontroller, kunt u kiezen uit een proportionele of een vertraagde controller . Het proportionele systeem repliceert het remmen van de aanhangwagen met het trekkende voertuig om soepel stoppen te garanderen. Terwijl het vertraagde systeem signalen naar de remmen van de aanhangwagen stuurt met een vooraf bepaalde intensiteit in plaats van tegelijkertijd. Hieronder vindt u meer informatie over de twee verschillende configuraties.

Proportionele remcontroller

Een proportionele remcontroller detecteert wanneer het trekkende voertuig vertraagt ​​en repliceert het remmen voor de trailer. Dit zal dezelfde verhouding zijn, ongeacht de intensiteit van het remmen. Als de bestuurder bijvoorbeeld een noodstop moest uitvoeren, remt de aanhangwagen evenveel.

Het voordeel van een proportionele opstelling is dat noodremmen veel eenvoudiger, sneller, soepeler en minder slijtage van de remmen op zowel het voertuig als de aanhangwagen heeft. Het nadeel is dat het duurder is om te kopen en een iets lastiger installatie voor degenen die geen ervaring hebben met bedrading.

Tijd vertraagde remcontroller

Een vertraagde remcontroller stuurt signalen naar de remmen van de aanhangwagen met een vooraf bepaalde intensiteit in plaats van tegelijkertijd. De snelheid kan worden aangepast van het remmen van het trekkende voertuig tot het activeren van de aanhangwagenremmen afhankelijk van het voertuig, de omstandigheden en uw persoonlijke voorkeur.

Het voordeel van een vertraagde remcontroller is dat deze veel eenvoudiger te installeren en goedkoper is, maar meer slijtage vertoont aan zowel de remmen van het voertuig als de aanhangwagen.

Andere gewenste functies

Als u eenmaal hebt gekozen tussen een tijdgebaseerde en proportionele remcontroller, wilt u zich op verschillende functies concentreren. Sommige bieden extra functionaliteit die een enorm verschil kan maken voor zowel het remmen als de bruikbaarheid van het apparaat. Enkele van deze wenselijke functies zijn onder meer:

 • De opname van een ingebouwd display maakt het instellen van de controller en het lezen van gegevens veel eenvoudiger.
 • Remboostfunctionaliteit voor situaties waarbij zwaar wordt geremd
 • Mogelijkheid om meerdere assen te hanteren
 • Bevestigingsmateriaal en kabelboom inbegrepen als complete set

Het is misschien verleidelijk om voor de goedkope optie te gaan, maar we raden u ten zeerste aan er een te kopen met extra functionaliteit. Het kan komen met een hoger prijskaartje, maar het is een waardevolle investering die vele jaren zal duren.

Hoe een trailerremcontroller te installeren

Om een ​​remcontroller te installeren, moet u hoogstwaarschijnlijk een kabelboom kopen die op uw auto wordt aangesloten . Als u geen sleeppakket in uw auto heeft, moet u mogelijk een aantal doe-het-zelfbedrading uitvoeren en de draden splitsen. Als u deze route volgt, is het raadzaam om een multimeter voor auto's te kopen om de continuïteit te bevestigen.

De volgende stappen zijn vereist om een ​​elektrische remcontroller te installeren:

 1. Controleer of het voertuig vooraf is bedraad . U moet onder uw dashboard kijken en mogelijk enkele interieurpanelen verwijderen. Controleer op bedrading met een label met de vermelding "Electric Brake Controller".
 2. Verbind of verbind de kabelboom . Zoals vermeld, hebt u mogelijk een voorbedraad waar u de stekker op de kabelboom aansluit of moet u in de bedrading splitsen.
 3. Schroefcontroller onder dashboard . De meeste controllers worden geleverd met beugels en schroeven. Verbind eenvoudig de bedrading van de voertuigbedrading met de controller en plaats deze op een toegankelijke maar "uit de weg" locatie.
 4. Instellingen aanpassen . Nu het is geïnstalleerd, kunt u de instellingen aanpassen aan wat u nodig heeft, afhankelijk van het gewicht waarmee u sleept of rijt. Een koppelschotel heeft bijvoorbeeld een andere instelling nodig dan een aanhangwagen voor autotransporters.

Volg voor meer informatie over het installeren van een elektrische .

Gevolgtrekking

Investeren in een elektrische remcontroller die uw rijveiligheid verhoogt, is absoluut een lonende investering. Het is ook uw wettelijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw trailer remmen heeft voor zware ladingen. In de VS de maar hoe dan ook, het is nog steeds een zeer be>

Aanhangwagens die uit de hand lopen, kunnen erg gevaarlijk worden, maar investeren in veiligheidsuitrusting voorkomt gevaarlijke bewegingen. Van remcontrollers tot hefinrichtingen voor gewichtsverdeling , het is allemaal uitrusting die u moet hebben wanneer u zware ladingen sleept. Alle remcontrollers in dit artikel worden sterk aanbevolen en zullen uw remmen onmiddellijk verbeteren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *