Restaurant in de kijker: Tapabar in Antwerpen

on

In het authentieke Spaanse taparestaurant ‘Tapabar’ in de Pelgrimstraat, vlakbij de kathedraal, kun je al sinds 1986 terecht voor de lekkerste Spaanse hapjes (tapas) in Antwerpen. In het restaurant heerst er een zuiderse sfeer en er is keuze uit een groot assortiment heerlijke tapas, voor elk wat wils, die vers bereid worden in een open keuken.

Er zijn niet alleen tapas, maar er is ook een grote keuze aan Spaanse wijnen in de Tapabar. Ongeveer een 80 verschillende referenties uit bijna alle streken in Spanje, waarvan ze er een 20-tal per glas aanbieden. Daarnaast zijn er ook leuke cocktails, waaronder natuurlijk de classics, maar cocktails die voorzien zijn van eigen creaties en twists (met elk weekend een nieuwe suggestie).

Tijdens ons bezoek aan de tapabar genoten we van enkele overheerlijke tapas. Zo werden er tapasschotels geserveerd met Pulpo à la plancha (gegrilde octopus met knoflook en kruiden), Ensaladia Russa (aardappelen met groenten en tonijn), Croquetas de jamon (koketten van Iberico ham met Salsa Rosa).

Ook de schotel met een selectie aan lekkers wat Spanje te bieden heeft is een aanrader: Jamon Serrano (Spaanse bergham met 12 maanden rijping), Chorizo Iberico Bellota (Spaanse gedroogde worst van rund en varken), Pan con tomate (geroosterd brood met tomaat en knoflook), Paté Iberico Bellota (paté van Iberisch varkensvlees met marmelade van kastanjes), Lomo Iberico (gegrilde Iberische varkenslende), en belegen schapen- en geitekaas, dit alles geserveerd olijven, picco (kleine broodstokjes) en stokbrood.

In de Tapabar is iedereen welkom. Wanneer je binnenkomt in het restaurant waan je jezelf ergens in een tapasbar in Spanje. Ben je een wijnliefhebber, een cocktailfreak of heb je gewoon zin in een goede maaltijd in een gezellige, warme omgeving? Dan is de Tapabar in Antwerpen the place to be!

TAPABAR

Pelgrimstraat 21

2000 Antwerpen

Tel. 03 / 234 01 22

info@tapabar.be

http://www.tapa-bar.be/

Open op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 18.00u tot 22.00u

Op zaterdag vanaf 15.00u tot 23.00u en op zondag vanaf 15.00u tot 22.00u

Bekijk zeker de fotospecial op onze facebookpagina