Het detailleren van uw auto is een tijdrovend proces dat kan variëren van 30 minuten tot meerdere dagen . Sommige mensen zullen een "volledig detail" classificeren als een eenvoudige wasbeurt en polijsten, terwijl anderen die serieuzer zijn in detaillering verschillende fasen hebben.

Qua uitrusting is het veel verder dan een washandschoen en een emmer. Er zijn veel complete detailleringskits beschikbaar voor diegenen die op zoek zijn naar een bulkaankoop, maar ze kunnen duur zijn en niet ideaal voor uw type voertuig.

In termen van de fasen van een volledig detail van uw auto, hieronder zijn de be>

  • Voorwas
  • De auto wassen
  • Wielen en banden
  • Correctie
  • Bescherming
  • Chroom, glas en kunststof
  • Interieur
  • … En meer

Voorwas Stage

Auto's die volledig bedekt zijn met vuil zullen profiteren van een voorwas voordat ze de auto daadwerkelijk wassen. Gewoon de auto met een s>schuimkanonzeep is de beste optie. Het enige dat nodig is, is een hogedrukreiniger voor auto's en een schuimkanon , dat het vuil verzacht dat klaar is om te worden weggewassen.

Sommige mensen kunnen ook last hebben van een opeenhoping van insectenresten als ze in de buurt van boerderijen of op het platteland rijden. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een insectenverwijderaar voor auto's te gebruiken voordat je je auto wast, omdat sommige zeep de harde smurrie niet kan verwijderen. Ze werken door de resten op te lossen met behulp van een speciale enzymformule die veilig te gebruiken is op auto-oppervlakken zoals verf, metaal, chroom en andere.

De auto wassen

Het merendeel van de autobezitters bezit autowaszeep en een emmer. Niet iedereen heeft echter toegang tot een s> , wat het schoonmaken van uw auto behoorlijk moeilijk kan maken. Er is een oplossing in de vorm van een waterloze autowasstraat , die eenvoudig op uw auto wordt gespoten en vervolgens met microvezeldoekjes wordt schoongeveegd .

Wat de autowasemmer betreft , zie je vrij eenvoudig het verschil tussen een amateur- en professionele detailer. Waarom? Dit komt omdat een amateur elke goedkope emmer zal gebruiken en een professional een emmer met hoge capaciteit zal gebruiken met een geïnstalleerde gritbeschermer. Dit voorkomt dat de autowashandschoen vuil opneemt, dat van de handschoen op het lakwerk van de auto kan overgaan, waardoor de kans op krassen wordt vergroot.

De droogfase is een van de be>autodrogende handdoek die schoon is over elke lap die je in huis vindt. Sommige mensen gaan zelfs zo ver als het gebruik van een bladblazer om hun auto te drogen, maar dit is niet echt vereist.

De wielen en banden reinigen

In tegenstelling tot uw autolak, hebben uw wielen te maken met remstof en vuil. Daarom kan wat vuil veel moeilijker te verwijderen zijn, wat betekent dat de gewone autowaszeep deze niet kan verschuiven. Dit kan een groot probleem zijn, maar het vinden van de beste velgenreiniger op de markt is goed besteed en maakt uw werk veel eenvoudiger.

Om achter de wielen en tussen spaken te reiken, kan het gebruik van een wielborstel zeer voordelig zijn. Ze zijn ontworpen om zacht te zijn om krassen te voorkomen en toch dicht om hardnekkig vuil van de wielen te verwijderen.

Nadat de wielen zijn schoongemaakt, kunt u ze beschermen en de opeenhoping van vuil bestrijden door een wielafdichtmiddel te gebruiken .

Om de klus te klaren, kunt u uw wielen echt laten opvallen door een bandglans te gebruiken om de banden zwart te maken en ervoor te zorgen dat de wielen opvallen.

Verfcorrectie

Verfcorrectie is een detailleringsterm die verwijst naar het verwijderen van onvolkomenheden op het verfoppervlak, waaronder krulsporen, fijne krassen, etsen van vogels, marring, hologrammen en nog veel meer. U kunt echter de beste autolak in de wereld hebben, maar zonder een goede techniek kunt u deze defecten niet verwijderen.

Voordat u met enige vorm van polijsten begint, wilt u een kit van kleistaven gebruiken om eventuele insluitingen die aan uw voertuig zijn gebonden te verwijderen. Hierdoor blijft uw schilderwerk kaal en ideaal voor verfcorrectie.

U hebt dan een autopoetsmachine nodig om de snijmassa in het lakwerk te verwerken om de defecten te elimineren. Er zijn verschillende agressieve en afwerkingsverbindingen om uit te kiezen, die moeten worden gekozen op basis van de staat van uw schilderwerk.

Niet iedereen zal de tijd of expertise hebben om een ​​volledig detail uit te voeren. Met een autokrasverwijderingskit die wordt geleverd met fijn schuurpapier, polijstpads en zelfs retoucheerpennen, kunt u zelfs de diepste krassen verwijderen. Natuurlijk kan niet elke kras worden opgeslagen, maar het is zeker een kit om te testen voordat u de route afloopt om het schadepaneel opnieuw gespoten te krijgen.

Het gebruik van een autorace kan een meer haalbare optie zijn als u niet de tijd of expertise hebt. Ze werken door krulsporen en andere onvolkomenheden te verbergen met een formule die het schilderwerk vult en reinigt. Het is een verkeerd begrepen product, maar voor een showcar-glans zonder uren aan uw auto te hoeven besteden, is dit de beste optie.

Lakbescherming

Nadat u uren>de goedheid opsluiten . Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, waarbij een autolakkit een van de meest populaire methoden is.

Voor degenen die bescherming willen die vele jaren meegaat, wilt u misschien een keramische coating voor auto's kiezen die na verfcorrectie kan worden aangebracht. Het is een specialistisch detailleringsproduct dat een superieure verfbescherming biedt, die mogelijk wordt gemaakt door vloeibare polymeren die een chemische binding met het verfwerk vormen. De meeste keramische coatings gaan tussen de 12 tot 36 maanden mee, maar als je bereid bent om een ​​beetje extra uit te geven, kunnen sommige permanent zijn.

Het gebruik van de beste autowas op de markt zorgt echter voor een duurzame en natuurlijkere afwerking. Wassen zijn bovendien veel eenvoudiger aan te brengen en hebben minder tijd nodig om zich aan het lakwerk te hechten. Zowel de kit als de keramische coating kunnen tot 24 uur nodig hebben om in sommige gevallen uit te harden. Toepassing van de was kan worden bereikt met behulp van een pasta of vloeibare vorm, maar het is ook beschikbaar als een spray wax , wat ideaal is voor het bijvullen van de was tussen wasbeurten door.

Om de glans en bescherming tussen het aanbrengen bij te houden, adviseren wij u een snelle detailer te gebruiken . Het zijn sterk gesmeerde formules die zijn ontworpen om licht vuil, stof, vingerafdrukken en watervlekken te verwijderen.

Polijsten metalen

Ongecoate metalen zoals chroom, aluminium en roestvrij staal vereisen een specifiek type metaalpoets. In tegenstelling tot gecoate geverfde oppervlakken, hebben ze een polish nodig die reageert met het metalen oppervlak om de glans te vergroten en defecten te verwijderen.

Chroom is vaak gecoat op andere auto-onderdelen en is vaak het zachtste metaal. Dit betekent dat u met een chroompoets gemakkelijk uitstekende resultaten kunt bereiken zonder al te veel moeite.

Aluminium is een ander metaal dat veel voorkomt op auto's en kan worden getransformeerd met een hoogwaardige aluminiumpoets . Hoewel het niet zo zacht is als een chroomoppervlak, kun je geweldige resultaten bereiken met de hand of met behulp van een buffer. Voor zware oxidatie of aanslag kunt u zelfs schuurpapier gebruiken om ervoor te zorgen dat het oppervlak glad is voordat u gaat polijsten.

Glas en kunststof

Afgezien van het lakwerk van de auto, zijn de twee andere componenten meestal glas en kunststof . Het is be>

Hetzelfde kan gezegd worden met een plastic restaurateur omdat de UV-stralen het plastic van de auto een saaie afwerking geven, wat er echt vreselijk uitziet. Het is niet alleen de kunststof die erg onder de UV-stralen lijdt, maar ook de koplampen doen dit, waardoor de lens troebel wordt. Veel autobezitters proberen een doe-het-zelf-oplossing met tandpasta of WD40, maar het werkt niet altijd.

De meest effectieve optie is om een koplamprestauratiekit te gebruiken die wordt geleverd met een wrijfpasta , schuur- en polijstkussen. De meerderheid kan handmatig of via een elektrisch gereedschap worden toegepast als het een zware set is.

Het glas is iets anders, omdat het van binnen en van buiten moet worden schoongemaakt. Om dit te bereiken, gebruikt u een hoogwaardige autoglasreiniger en een schone microvezeldoek. Zorg ervoor dat de microvezeldoek droog is, omdat deze anders vlekken achterlaat. Eenmaal volledig schoon, kunt u fijne krassen in het glas opmerken en als dit het geval is, kunt u een autoglaspoetsmiddel gebruiken om deze defecten te verwijderen.

Interieur detaillering

Veel mensen zullen het lakwerk van hun voertuigen er perfect uit laten zien en vrij van defecten, maar vermijden hun interieur te detailleren. Alleen een stofzuiger gebruiken om de auto te detailleren en door de auto te gaan is niet genoeg.

De extra stap zetten en een stoomreiniger voor in de auto gebruiken, kan een enorm verschil maken en niet alleen alle onaangename geurtjes verwijderen maar ook verwijderen. We raden u ook aan om autoreinigingsreinigers te gebruiken in plaats van huishoudelijke alternatieven. Dit komt door de sterkte van huishoudelijke schoonmaakmiddelen en deze kunnen het interieur van de auto beschadigen, wat een dure reparatie kan zijn.

Voor het aanpakken van diepe of krappe ruimtes, moet u kijken naar investeren in een kwaliteitsset van auto-detailborstels . Deze zijn speciaal ontworpen om krasvrij te reinigen met ultrazachte borstelharen. Ze kunnen ook worden gebruikt op binnen- of buitenoppervlakken.

Als het op leer aankomt, heeft het speciale intentie nodig om ervoor te zorgen dat het >lederen conditioner voor auto's te gebruiken , kunt u het product veilig aanbrengen om het leer te verjongen. Voordat u de stoelen conditioneert, wilt u echter eerst een autoleerreiniger gebruiken om vooraf vuil, vuil en ander vuil te verwijderen.

Extra detaillering

Alle voertuigen zijn verschillend en vereisen verschillende detailleringsmethoden. Pick- up trucks hebben bijvoorbeeld een vrachtwagen die een specifieke reinigingsmethode vereist.

Convertibles vereisen een aanvullende detailleringsstap met een convertible top cleaner , die algen en ander vuil verwijdert. Als je dit niet schoonmaakt, kan het uiterlijk van je cabrio kapot gaan en kan het moeilijker te verwijderen zijn als je er toch aan begint.

Wat betreft het verbeteren van het uiterlijk van uw auto en het direct toevoegen van waarde, raden we ten zeerste aan om de beste motorontvetter te gebruiken . Het kan ervoor zorgen dat een motorcompartiment er binnen een paar minuten uit ziet alsof het de wereld rond is gereisd.

Kleine details zoals deze kunnen een groot verschil maken voor uw auto en zijn een waardevolle investering van uw tijd.

Gevolgtrekking

Detaillering komt in verschillende vormen en kan door mensen anders worden waargenomen. Sommigen gaan uit van detaillering als een eenvoudige carwash, terwijl anderen aannemen dat je 12 uur hebt besteed aan het schoonmaken van je auto van boven naar beneden. Hoe dan ook, het wordt ten zeerste aanbevolen om voor de buitenkant en het interieur van uw auto te zorgen, omdat het verwaarlozen ervan uiteindelijk uw auto op de >

We raden u ten zeerste aan onze volledige lijst met gedetailleerde artikelen te lezen om ervoor te zorgen dat u de juiste versnelling en kennis krijgt als het gaat om het verzorgen van uw auto.