ANTWERPEN: DE KUNST VAN DE WERELD ONTDEKKEN

on

Met de tweede grootste haven van Europa als kosmopolitische spil, houdt Antwerpen haar blik op de wereld gericht. Wie zich laat onderdompelen in de bruisende energie van multiculturele wijken of de verhalen van creatieve Antwerpenaren, zal de hele wereld ontdekken op enkele vierkante kilometers.

Duik de wereld in

Meer dan twee miljoen mensen trokken met de Red Star Line van Antwerpen naar New York, op zoek naar een beter leven. Het gelijknamige museum geeft deze passagiers een gezicht aan de hand van persoonlijke verhalen.

Geen schrik voor het donker? Daal dan af in de onderbuik van de stad, die al sinds de middeleeuwen toegang geeft tot een netwerk van kanaaltjes. Later werden deze ruien gebruikt als riolen en uiteindelijk overwelfd. Een wandeling leidt je langs de oude gewelven, sluizen en riolen. Onderweg luister je naar anekdotes over deze geheimzinnige wereld.

De smaak van spanning te pakken? Laat je verrassen! Met een Antwerp Unplugged-box hoef jij enkel het thema – ontspannend of actief – van een daguitstap te kiezen. Welke verrassende activiteiten en heerlijke specialiteiten er op het menu staan, ontdek je dan wel.

(c) Frederik Beyens

De smaak van duurzaamheid

Een stukje Berlijn in Antwerpen: PAKT vormt het duurzame hart van het Groen Kwartier. Hier vinden creatieve ondernemers elkaar in een unieke setting die onderdak biedt aan verschillende bedrijven, een gym, koffiebar en restaurants. Groenten worden er gekweekt op het dak, en koffiebonen worden er eigenhandig op de rooster gelegd.

Nog zo’n inspirerende ontmoetingsplek vormt de Handelsbeurs, sinds de 16de eeuw al. Na een tweede grote brand, verrees het gebouw in 1872 als een feniks uit haar as. En wel in de vorm van de prachtige neogotische parel die nu – na 20 jaar leegstand – weer open is voor het publiek.

(C) Wendy Wambacq

Architectuur in het zadel

Zet je schrap voor een fietstocht langs wereldberoemde klassiekers, verrassende stadsontwikkeling en verborgen parels. Wist je bijvoorbeeld dat de enige Belgische woning van Le Corbusier in Antwerpen te vinden is? Een route van 30 km (of ingekort 16 km) door en rond de stad gidst je onder meer langs de belle époque van Zurenberg en het modernisme in Deurne. Bovendien zijn er meer dan genoeg plekjes om onderweg je honger en dorst te stillen!

Overnachten in Antwerpen

Het honderd jaar oude augustinessenklooster van het Militair Hospitaal onderging een grondige metamorfose. Met een luxueuze bar, restaurant, wellness met zwemvijver, tuinen en een shop is Hotel August een boetiekhotel dat speelt in eerste klasse.

Nog meer groen in de stad, vind je in dit pand dat eeuwenoude charme en authentieke details combineert met hedendaags design. In B&B The Greenhouse, staat gastvrouw San garant voor een warm en persoonlijk onthaal.